HobbyOpsamling

Russiske mønter: værdien og beskrivelsen

Hver dag tider, nogle gange hundreder af mønter passerer gennem vores hænder. Vi betaler dem i kiosker og butikker, i offentlig transport og cafeteria. Selv uden at være opmærksom på deres udseende, kaster vi resten ind i sønns eller datterens sparsel for forskellige børns udgifter. Selv om nogle af dem fortjener at blive flaunted i et særligt album til numismatister. Der er trods alt russiske mønter af værdi. Sådanne sjældne eksemplarer koster nogle gange tiere eller endda hundredtusinder rubler.

50 kopecks i 2001

Hvilke russiske mønter er værdifulde? Først og fremmest er det dem, der aldrig er blevet introduceret i den generelle cirkulation. Sådan kan du karakterisere de unikke 50 kopecks i 2001. Det er kendt, at denne monetære enhed blev præsenteret af Moskva Mynt. Og på en eller anden måde kom en del af festen til markedet. Numismatikere værdsatte straks en sjælden prøve - kun på den under hestens hov kan man finde det værdsatte brev "m", som gjorde møntens mål om at jage på alle samlere. Den er lavet af en zinklegering og kobber - messing. Forsiden skildrer George den velsignede. Sitter på sin trofaste krage, gennemborer han et monsters hoved med et spyd. Den oprindelige koster 100-120 tusind rubler.

At kende værdien af prøven, scammers forsøger at indbetale penge på falsk. For at gøre dette bruger de 50 kopecks, men kun i 2004, hvor figur 4 er pænt og ubemærket for almindelige lægfolk, der er fastgjort til den skattede. Men selv en falsk mønt er relativt billigt. For kvalitet forfalskning bliver nødt til at sætte 3-4.5 tusind rubler.

5 rubler 1999

Det kaldes også den mest ønskede mønt i Rusland. Der er kun en officielt frigivet kopi. Det blev opdaget allerede i 2009. Derfor er det dyrere end andre værdifulde russiske mønter. Listen over unikke numismatiske prøver er overskåret præcist med 5 rubler i 1999. Om historien om hans udseende er der stadig rygter, fortsætter drøftelserne. Kunne mynten i St. Petersborg kun udstede en mønt i en enkelt kopi? Uanset hvad det var, men andre analoger er ikke fundet indtil i dag.

Forsiden er konveks, den viser en tohovedet ørn. På bagsiden er der kviste af en stiliseret plante. Særlige træk - bogstaver, hvis kanter trækkes i form af spidte trin. Og også afrundingen af de fem i øverste venstre hjørne. En mynt lavet af bimetal er lavet: kobber, på toppen af hvilken er lagt en kugle af nikkel sølv. Russiske mønter af værdi kan misunde sin værdi. Det er bare astronomisk - 250 tusind rubler.

1 rubel 2001

Det er bare en simpel rubel, ikke en jubilæum. Simpelthen i 2001 lancerede Moskva Mint, til ære for tiåret af eksistensen af de uafhængige stater, et hukommelsespolitisk symbol. Det kan selvfølgelig også blive et smykke til din samling. Men det er ikke meget dyrt og sjældent. Cirkulationen af problemet udgør 10 millioner eksemplarer, som er ret nemme at finde og købe.

Men jagten på 1 rubel i 2001, lavet på model 1997, vil være ufattelig, som det er kendt om eksistensen af kun få eksemplarer. Disse mønter ville ikke blive officielt frigivet til markedet, men et par af dem faldt stadig ind i de private hænder af samlere. Som alle moderne russiske mønter af værdi koster det henholdsvis 30 tusind rubler. Dets udseende ligner den tidligere mønt: en ørn med to hoveder og en smuk snoet kvist. Mønten er lavet af en legering af nikkel og kobber, det er ikke tiltrukket af en magnet. Farven på valutaen er sølv.

2 rubler 2001

Fra den tidligere mønt er dette endnu dyrere. Prisen varierer fra 30 til 50 tusind, afhængigt af udseende og grad af bevarelse. Ligesom andre værdifulde russiske mønter, listen (liste) der er offentliggjort i denne artikel, er den meget sjælden og unik i sin art. Det er ikke kendt, hvilke grunde der blev opfordret embedsmænd til først at starte produktionen af 2 rubler i 2001, og derefter udsætte hele partiet for varer til støv på lageret. Nogle eksemplarer er i brug, men kun det nøjagtige tal er vanskeligt at bestemme. Denne mønt har den sædvanlige form - farven er hvid-sølv, kantene kanter. Billedet af den traditionelle tohovedede ørn er på den ene side af den på den anden side - den betegnelse, dekoreret med en gren af et træ.

Samlere hævder, at det er svært at finde en rigtig prøve. Derfor er kontantprøver, der ikke er frigivet til verden, en skatte for hver numismatiker. Forresten, er de opmærksomme på forskellige jubilæum værdifulde russiske mønter. 10 rubler med påskriften "Tjetjenske Republik", for eksempel er lavet af billige metaller. Men på grund af det faktum, at pengesymbolet er tidsbestemt til en bestemt begivenhed, vokser priserne for den årligt, så efterspørgslen øges også.

Olympiske mønter

De er ikke så dyre som de ovenfor beskrevne, men meget flot og smukt. De skildrer symbolerne på Sochi-OL: en hvid bjørnub, en leopard og en kanin. Den nominelle værdi af feriemynten er 25 rubler. Dens faktiske omkostninger er 5-6 gange mere. Moskva Mynt udstedte et pengemarked på tærsklen til 2012-arrangementet.

Derudover blev der udstedt en hel serie mønter, der var dedikeret til vintersporter og andre arrangementer af arrangementet. For eksempel 3 rubler - skovløb, kunstskøjteløb, hockey og alpint skiløb; 50 rubler - bobsled og curling; 100 - "russisk vinter"; 1000 - "Flora" og så videre. En kopi af pålydende på 25 rubler under navnet "Emblem of the Games" er lavet i farver. Navnlig - navnet på byen Sochi og ringen, symbolet på nogen olympiske lege, malet i blå, gul, grøn og rød.

Paralympiske spil modtog også deres egen valuta. Den 25-rubelmønter, der viser Luchik og Snowflake-holdingshænder, trådte i omløb i marts 2014.

10 rubler. Gagarin

Dette er navnet på pengesymbolet, som i 2001 udstedte to mint: Moskva og Skt. Petersborg. Hans omsætning var enorm - 2 millioner. På trods af dette er prøven anset for værdifuld, da den er dedikeret til en stor begivenhed i landet: 40 års jubilæum for erobring af rummet. Dens kanter er lavet i gylden farve, den centrale del af en sølvfarvet nuance. På den ene side af portrættet af den legendariske sovjetiske pilot - Yuri Gagarin på den anden side - en betegnelse på 10 rubler.

I specialforretninger koster det ca. 200-300 rubler, på en auktion endnu mindre. På trods af dette sælger privatpersoner Gagarin til tiere, undertiden hundredvis af rubler. Den overprisede pris er ikke berettiget, da de mest almindelige lavprismetaller blev brugt til fremstilling af prøven. Men mønten er en hukommelse om en jubilæumsbegivenhed, så du kan tale om dets kulturelle værdi for samfundet, hvilket også er vigtigt. Mønter som dette vil være en værdig udsmykning af din numismatiske samling og en hyggelig hukommelse om jubilæet for den højtidelige dato.

Andre russiske mønter af værdi

Hvis alt er simpelt med sjældne og jubilæne eksemplarer, hvordan man bestemmer betydningen og entydigheden af regelmæssigt udstedte pengesedler? Der er tre muligheder, der vil hjælpe nybegyndere til at nøjagtigt tildele fra den samlede masse værdifulde moderne russiske mønter:

  • Bred kant. Hvis den er til stede ved mønten, så kan den tilskrives den unikke. For eksempel har rublen, udstedt i Moskva i 1997, en stor margen. På auktioner kan det sælges til 10 tusind rubler.
  • Tilfælde uden mintegn. På alle moderne prøver er der forkortelser MMD eller SPMD, forkortede versioner er mulige - "M" og "SP". Chancerne for at finde en kopi uden disse etiketter er små, så de er meget værdsatte og populære hos samlere. For eksempel kostede 5 kopecks i 2002, hvor der ikke er tegn på minten, 4-5 tusinde rubler.
  • Monetære noter udstedt i en lille print runde. På grund af deres lille antal er de efterspurgt blandt numismatikere. Deres pris varierer - fra flere tusind rubler til tiere, og nogle gange endda hundredvis.

Mint planer for 2015

Vi kan sige, at de er meget omfattende. De mest værdifulde russiske mønter, der vil blive frigivet, vil være lavet af ædle metaller. Eksempelvis prøver fra serien "George Pobedonosets": 3 rubler af rent guld 999, 50 - af sølv 925. Serien "Outstanding Personalities" vil også blive genopfyldt. Sølvkopier dedikeret til kunstneren Serov, komponisten Tchaikovsky og pianisten Richter vil blive præsenteret. Fra det samme metal vil mønter blive lavet til ære for arkitekterne Shekhtel og Rinaldi. Og i serien "Lad os redde vores verden" vil der være syv flere prøver under det generelle navn "Moose". Også guld- og sølvmønter udstedes til ære for 70-årsdagen for USSR's sejr i Anden Verdenskrig.

Hvad angår ikke-dyrebare kopier, så er planerne mere beskedne. En serie af "Militære Glory Cities" vil blive genopfyldt med otte flere bosættelser. Nemlig vil de blive afbildet: Mozhaysk, Taganrog, Khabarovsk, Kovrov, Lomonosov, Petropalovsk-Kamchatsky, Kalach-na-Donu og Maloyaroslavets. Et penge mærke vil blive dedikeret til Mordovia som emne i Den Russiske Føderation, og en række mønter vil blive vist til ære for det store sejr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.