HobbyOpsamling

Romerske mønter: foto og beskrivelse

Romerriget - et af de lande selv majestætiske antikken, som fik sit navn til ære for sin hovedstad - byen Rom, som anses for at være grundlægger Romulus.

Interessante fakta om det romerske imperium

Det område i imperiet ramt af sin størrelse: Det strakte sig fra nord til syd af Det Forenede Kongerige til Etiopien, fra øst til vest, fra Iran til Portugal.

Niveauet for udvikling romerne er langt forud for deres tid. Det var her, blev født og fik sin udbredelse romerretten, sådanne arkitektoniske fænomener som kuppel og bue, og først dukkede op i Rom. Imperiet arbejdede kloakering, havde fremragende bad og sauna med varmt vand, vandmøller, i øvrigt også er opfundet her, for ikke at nævne de veje, der er i perfekt stand og er stadig i drift.

Kultur og hverdagsliv af de gamle romere

Det officielle sprog i det romerske imperium var latin, den, der nu repræsenterer størstedelen af medicinske termer. Dengang var i stand til at behandle mange sygdomme, herunder frakturer, tandproblemer (kraniet under udgravninger fundet med plomberede tænder) udførtes kirurgi.

Generelt levestandarden i Romerriget var det højeste på det tidspunkt. Hun held modstod barbarerne, gennemført flere krige med Kartago, sletning et resultat formidabel modstander til jorden, og gennemført en energisk kampagne for at gribe tilstødende områder.

Vi ved en masse om det gamle herskere, videnskab, kultur og liv romerne, fordi de var detaljerede optegnelser over alle de udestående begivenheder i livet i landet, hvoraf mange har overlevet til vor tid.

Den form for regering og borgerrettigheder

Romerne formåede at skabe og vedligeholde en republikansk styreform. Selv slaver her havde deres rettigheder og muligheder. Bor i landet levet op til sin egen ideologi, som efterfølgende fik lov til at udvide det område, og gøre det til en stor supermagt af tiden.

Rom regerede patriarkat. Men på trods af, at lederen af familien var en ældre mand, og alle de andre medlemmer af familien var under hans magt, kvinder havde visse rettigheder og friheder. Så en kvinde engageret i økonomiske anliggender, havde ret til at bevæge sig frit rundt i byen eller landet, at gå til at besøge venner, deltage i offentlige møder.

Politik involverede kun mænd, men kvinder i high society fik lov visse privilegier. Og dog, blev messen køn ikke berettiget til ejerboliger, samt til sønner af sin fars død. Familie finansielle spørgsmål involveret også lederen af klanen. Han kunne genkende barnet som sit eget og holde ham eller dræbe orden.

formation

I Romerriget opstod uddannelse, som med rette kan betragtes som forløberen for det moderne uddannelsessystem. Piger og drenge går i skole i en alder af syv år. Uddannelse var opdelt i tre faser: primære, sekundære og højere uddannelsesinstitutioner. De to første etaper blev givet generelle oplysninger i hvert emne, og i gymnasiet lå hovedvægten på studiet af talekunst.

Velhavende familier foretrukne hjem uddannelse for deres børn, blev det anset for meget prestigefyldt at have græsk-lærer, der, som regel var en slave.

Der var skoler, hvor drenge og piger studerede sammen. Ved 17, den unge mand måtte gennemgå militær træning. Uddannelse for piger var også et must, men det var af en mere praktisk karakter - den viden og færdigheder i at hjælpe dem til at udføre huslige pligter værtinde og forældrerollen.

Det var meget moderne at få en videregående uddannelse i Grækenland. Dybest set retorik undervist i skoler på øen Rhodos, som var langt fra at være en billig fornøjelse, men gav meget lovende.

Det finansielle system er i de tidlige stadier af dannelsen i Rom

Ved indgangen til imperiets økonomi blev bygget af italienerne i de naturlige udvekslinger. Antag familie specialiseret i produktion (brød bagning) den voksede korn, indsamlet, findelt og gjort mel, som efterfølgende anvendes. Klar brød familiemedlemmer til at få del i de varer, de har brug for.

Senere rolle penge begyndte at udføre kvæg. Med fremkomsten af økonomien i landet er der små blokke af kobber og guld, som bliver mere komfortabel kontante erstatninger. Over tid, de udviklede sig til de første romerske mønter. Så der var vægten af penge.

Først penge - kobbermønter

I det 4. århundrede f.Kr.. e. i staten begynder at præge de første romerske bronze mønter, som blev kaldt "esser". Der er to slags æsler: kejserlige og hav, som betaler løn til søfolk.

Udbredte græske mønter - drakmer. Men romerske sølvmønter præget i begyndelsen til 268 f.Kr.. e. På disse mønter skildrer guderne, linealer og fremtrædende figurer af staten, en række dyr.

Mønter i det romerske imperium, foto prøver, som er angivet nedenfor, findes overalt i det tidligere område af staten.

Fremstilling af mønter, der er involveret i Senatet og en særlig enhed, prototypen af mynte. Der er poster, under regeringstid af Gaius Yuliya Tsezarya en romersk guldmønt præget af mynte, og nogle gange er det producerede mønter specielt underdrive metallet prøve, med andre ord - dårlige penge.

Guldmønter fås i forskellige pålydende værdi: 60 æsler (3,5 gram), 40 (2,2 g) og 20 (1,2 g) Æsler.

En række af sølv og kobber mønter

Der er fire typer af sølv mønter:

 • Denar værd 10 esser. Deres vægt var 4,5 gram.
 • Victoriatus, hvis værdi var lig med 7,5 æsler, og vejer 3,4 g.
 • Quinarius. Tilsvarende æsler var 5 mønter. Vægt - 2,2 g.
 • Sestertius (ACCA 2,5 - 1,1 g).

Denar var den mest almindelige monetære enhed, lavet af sølv. Sådanne mønter er involveret i både indenlandske og i udenrigshandel. Dobbelt denar - det var den dyreste romerske sølvmønt.

Romersk kobber mønt, med undtagelse af esser, havde nogle få arter, den vigtigste forskel var, at deres størrelse og vægt.

 • ACC - 36 g;
 • semiss - 18 gram;
 • triens - 12 gram;
 • kvadrans - 9 gram;
 • sekstans - 6 g;
 • oz - 3 g;
 • semuncia - 1,5 gram.

Mangel på sølv og den nye guldmønt - aurey

Prægning guldmønter stoppet efter den anden puniske krig og genoptaget allerede 100 år senere, under regeringstid af Sulla. Årsagen til genopretning af det finansielle system var manglen på sølv, og et overskud af guld i landet, såvel som behovet for at finansiere den forestående krig mod Marian.

Ny romersk guldmønt blev kaldt aurey, som kan oversættes fra latin som "gyldne". Mønt vægt var 10,5 g. På dette tidspunkt er en sjælden og antikke romerske mønt Pompejus Magnus, slået i forbindelse med mangel på sølv. Efter sertorian krig aurei gå ud af brug.

finansielle reform

Den nye monetære reform blev gennemført i 141 år. Dens nødvendighed skyldes den konstante fald i værdien af esser. Nu, i stedet for romerske mønter har billedet "X" nye symbol - stjerner eller krydsede snesevis.

Disse sølvmønter som quinarius sestertier, og et par år efter reformerne er også ved at forsvinde.

Kobber mønter ændret næppe før starten af I århundrede, efter at de er gradvist forsvinder fra scenen. På dette tidspunkt havde Romerriget allerede imponerende dimensioner, så de finansielle behov lokale beføjelser op til stridsøkser: tetradrachms Makedonien cistophorus Lilleasien, bronze mønter af Spanien, og resten af provinsen Rom. Der var en kredit, gældsbevis-system, og tilgodebeviser.

Bronze var temmelig billigt materiale, og for at gøre indkøb værdien af de mønter, de udskrives en særlig forkortelse - SC, som står for Senatus Consulto. Stort set alle bronze mønter udstedt til 3 århundrede havde mærket på bagsiden.

På mønterne på senere tidspunkter Aurelian Posthuma, er det tegn mangler, men resten af det er, og næsten ingen variationer i stavning. Også et par sjældne mønter af ædelmetal blev produceret i perioden med velstand af Empire, med forkortelsen EX, SC. Historikere mener, at de romerske mønter blev slået fra guldbarrer senats højere standard.

Dette billede er herskere om penge og decifrere inskriptioner

Med pengene fra forskellige tidsaldre afbildet som svarer til den tid herskere. Romerske kejsere på mønter fremstå klart nok omkring deres hoveder var som regel tegn og forkortelser.

For eksempel på tidspunktet for mønten Domitian vist lineal profil og omkring kan demonteres følgende påskrift: IMP CAES Domit AVG kim PM TRP XII
IMP XXII COS XVI CENS P PP.

Lad os undersøge dette indskrift detaljer.

 1. Reduktion IMP betyder "Kejser" - Kommandør af den romerske hær. Titel opdateret efter hver sejrrig krig.
 2. Tallet efter titlen på kejser er det antal gange, den blev tildelt titlen denne person. Hvis der er noget nummer, en titel fik han kun en gang.
 3. CAES - betyder Cæsar. Imperial titel, som har oprindelse i den tid af Yuliya Tsezarya, i hvis navn kan du se denne betegnelse.
 4. AVG - August. En anden imperial titel. Store mængder af tid herskerne var begge titler Caesar og Augustus, som en mere moderne definition. Senere titlen Cæsar begyndte at behandle den yngste repræsentant for den kejserlige familie.
 5. PM - Pontific Maximus, eller paven. Hvis reglen flere herskere, titlen gik til den ældste af de kejsere, blev alle de andre på listen blot som pave. Med vedtagelsen af kristendommen er betegnelsen ikke længere anvendes. Og over tid, blev titlen ejet af paven.
 6. TRP - oversat som talerstol for de mennesker, som var meget ærefuld position i republikanske Rom. Tallet ved siden af forkortelsen betyder det antal gange guvernøren tjente som de ovennævnte positioner.
 7. Af COS - konsul - det højeste embede i Rom for republikken. Under imperiet er det ofte udføres af medlemmer af den herskende familie, men at blive Konsul mere end en gang kun kunne kejser. Tallet ved siden af billedet, hvor mange gange den Cæsar Handler konsul. I tilfælde af Domitians ser vi nummer 16.
 8. PP - Far til landet. Titel tildeles kejsere efter flere år med deres regel. Domitian modtog sin 12 år af hans embedstid. I tilfældet med kejser Adrian, mynte begået en fejl. I det første år af Kejser blev det udgivet parti mønter givet til ham af titlen på Far til Fædrelandet, i det næste årti på mønterne mangler titlen.
 9. Kim - tysk. Det tjente som en påmindelse, og forherligelse af en bestemt kejser som en erobrer og Victor stammer.
 10. CENS P - censur. Som regel kejseren udførte det for livet.

Der er en række andre interessante forkortelser, såsom på mønterne fra den tid af Konstantin I, II, og Licinius II.

På disse mønter, ud over den allerede kendte til os, betegnelser, de følgende forkortelser vises.

 1. MAX - .. Maximus, der er størst. Titlen blev tildelt Konstantin I, bedre kendt som Konstantin Veliky.
 2. SM, P - Sacra mønt eller petsunia (penge), undertiden inkluderet i stempel board for mønter.
 3. VOT - Vota - ed. Hver kejser bragte den ed, som havde lovet at tjene sit folk. Normalt er det gentages efter en vis tid.
 4. PERP - Perpetus - evig. Definition anvendes i kombination med andre titler.
 5. DN - Dominus Noster, kan oversættes som "vor Herre." Ceremonien kom til magten, den nye Cæsar begyndte med disse ord.
 6. DV - Divus, som betyder "guddommelig". Denne titel blev hædret død guddommeliggjort hersker.
 7. PT - Pater, fader. Denne indskrift featured på mønterne af Konstantin den Store, der producerede sine sønner.
 8. VNMR - Venerabilis Memoria, eller den evige hukommelse. Indskriften på mønterne dedikeret til Konstantin den Store.

Billeder af guder på mønterne fra forskellige tidsaldre

Ud over den Caesars, romerske mønter bar billeder af deres guder. Udbredt sådanne mønter modtaget i Grækenland, som allerede er en del af Romerriget.

Dybest set disse guddomme blev portrætteret:

 • Asklepios, er protektor for medicin.
 • Apollo - gud for musik og kunst.
 • Liber Vakh - gud for vin og underholdning. Mønterne i den tid af Septimius Severus.
 • Demeter - gudinde for landbrug.
 • Celeste - afrikansk gudinde, hvis kult var særlig populær i Rom under regeringstid i Nord.
 • Artemis - gudinde-jægerinde. Mønten blev udstedt i de dage af Julia Domna.
 • Herkules - den halvgud søn af Zeus og en dødelig kvinde. Det var et symbol på styrke og udholdenhed. Det er afbildet på mønter fra perioden Septimius Severus.
 • Isis - Egyptiske gudinde, der var meget populær i Empire i slutningen af det 3. århundrede f.Kr.. e. Det kan ses på tidspunktet for Julia Domna denar.
 • Janus har ofte optrådt på denaren republikanske gange, men er yderst sjælden i Empire.
 • Juno - hustru til den øverste gud Zeus. Mønt slået i den tid af Julius Mesa.
 • Zeus - sestertier Nord.
 • Ares, Mars - den blodige krigsgud. Det var populært i den tid af Septimius Severus.
 • Nemesis, gudinde hævn. Denard fundet på kejser Claudius.

Mønter Hellige Romerske Rige kan købes på auktioner, der starter ved $ 50 per aktie, eller samlere af den aftalte pris. De er en del af en udstilling på antikken beundrere.

Romerske mønter, billeder af som er offentliggjort i online-auktion, kan du overveje, før du køber detaljer. Men sjældne fund, som kan ses i museer i Europa, offentliggøres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.