HobbyOpsamling

Avers - det ... for- og bagside - side af mønten

Her ser det ud til, at kan være svært i en lille konventionel mønt? To fly på hvilke forskellige oplysninger vises. En af dem - forsiden og den anden - det modsatte. Men her er at skelne mellem disse parter er ikke så enkel.

Mønt og dens "kropsdele"

Mønt, som du bærer i lommen "for held og lykke" er måske ikke så nemt som det ser ud. Tag det og overveje nøje! Numismatists isoleret så meget som 6 konstruktionsdele af mønten. Denne fræsning, kant, kant, kant, samt forsiden og bagsiden af mønten.

Edge - det er ikke noget som mønten kant. Det kan være dekoreret eller uformede, alt afhænger af fremstillingsteknologi af mønten. Edge kan være af flere typer: ribbede, mesh, eller mønstret tekst. Hvorfor der er behov for fræsning? Først og fremmest for at beskytte mod forfalskning mønt. På fræsning mønter ofte anvendt Gurtovaya inskription.

Kanten af det hævede parti kaldes mønten, som er omgivet på dens omkreds. Men en side - det er en del af besætningen i form af en hævet kant af mønten. Det beskytter mønten mod for tidlig slitage. Selv randen kan være fraværende. Men i nogle lande, det har en særlig rolle - at informere blinde om den pålydende værdi.

Betydningen af "forsiden" og "omvendt"

Og lad os nu betragte de vigtigste komponenter i enhver mønt - det er for- og bagside.

mønt forside - er, bogstaveligt talt, "vender ansigtet", "foran". Det kommer fra det latinske ord «Adversus».

Selv antager - en numismatisk betegnelse for forsiden af mønten, der (sædvanligvis) påført på det nationale symbol eller portrættet af monarken eller guvernøren i staten.

Omvendt på den samme latin - "tilbagevenden" «reversus», hvilket betyder, På russisk, blev ordet første gang nævnt i krøniker i 1710. Reverse - numismatical er et begreb, angiver den inverse modsat forsiden side af en mønt eller medalje.

Avers - det ...

Dette kan synes overraskende, men i en særlig numismatisk litteratur er der ikke enighed om, hvordan man skelner mønten. Og der er ingen klare kriterier, som at bestemme den forreste side af mønten - forsiden. Dette, i det væsentlige, det største parti i enhver mønt.

Men de fleste af numismatisk bibliotek tilbyder en liste over grunde, som er bestemt af forsiden. Her er de:

  • portræt billede af en berømt person (konge, monark, præsident, etc.);
  • Statsemblem eller logo;
  • navnet på landet territorium;
  • vinderen af den monetære regalier eller udstedende bank.

Det sker dog, at våbenskjoldet er understøttet på begge sider af mønten. Hvordan er altså at bestemme, hvor mønterne forsiden? Dette kan gøres som følger: at undersøge både emblem og tage forsiden side, der afbilder våbenskjold en højere rang.

Hvis der på mønten er der ingen af de ovennævnte symptomer, så det bør overvejes forsiden side, den modsatte side af møntens pålydende værdi.

Selvfølgelig er den nemmeste måde at bestemme den første omvendte. Som regel (med visse undtagelser), blev det anvendt på ham den pålydende værdi (værdi) mønter.

"Eagle" eller "haler"?

Det er vigtigt at bemærke, at når mønten er afbildet i et fotografi eller en illustration, er det almindeligt at have den første af sin forside (dvs. venstre side), og derefter på møntens bagside, og (dvs. til højre). Denne regel værd at huske, da det er almindeligt for alle, uden undtagelse, billedet af mønten penge.

I monarkiets lande i Vesteuropa er det blevet taget for at repræsentere alle mønter af monark leder af kongen. Denne tradition er blevet lånt fra den æra af det gamle Rom, som gjorde det samme. Og næsten altid ansigtet af mønten er afbildet monarken på forsiden (det vil sige, på forsiden).

Traditionelt afbildet på mønter af ansigter herskerne blev grundlagt under regeringstid Aleksandra Velikogo. Og selv efter hans død, fortsatte med at præge mønter af hans portrætter. Efter Alexander erobrede Egypten, valgte han at fremstille sig selv på forsiden af mønterne, som guden og kongen. Så han ønskede at få placeringen af egypterne, der beundrede hans tidligere faraoer som guder.

Følgende monarker, der regerede efter Aleksandra Velikogo, har holdt denne tradition. Deres hoveder er også aflejres på forsiden af alle mønterne.

Så vi behandlet hvad "kropsdele" er hver mønt. Som du kan se, at skelne, hvor forsiden, og hvor - det modsatte, er det ikke så let. En masse diskussion og debat opstår ved denne lejlighed numismatists. Men for den gennemsnitlige person er nok vilje og de regler, der er angivet i denne artikel, at træffe beslutning om mønten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.