SundhedSygdomme og betingelser

Rossolimo tegn - den patologiske refleks, manifesteret i fleksion af foden fingre eller børster

Hvis du rører en varm genstand, hånden refleksivt trækker. Denne simple mekanisme selvopholdelsesdrift, som er næsten umuligt at kontrollere. Et sæt af reflekser er enorm, og de er særligt godt illustreret ved de meget små børn, hvilket er nyttigt til diagnosticering af sygdomme, fordi barnet ikke kan sige, at for eksempel, der var galt med ham, og kroppens reaktion taler for sig selv.

Om reflekser

Nyfødte børn under en vis alder til at reagere på forskellige stimuli er ikke som voksne. Og hvad for dem er normen, og senere allerede betragtes som en patologi, og kræver opmærksomhed. Især kan de anvendes til at forstå, hvor godt barnets udviklende nervesystem, er der ingen nogen særlige forhold og problemer.

Til spædbørn et bestemt sæt af reflekser er afgørende for overlevelse. Søg refleks, når som reaktion på en berøring på kinden, baby drejer hovedet mod stimulus er nødvendig for at etablere strøm. Børn grab fingre, hvis du trykke på midten af deres håndflader. De holder så meget, at lad ikke støtte, selv om de dermed er hævet. Dette og meget mere øger chancerne for overlevelse og hjælper barnet til at udvikle sig og vokse.

Men selvfølgelig, det sker, at en person giver "overdreven" reaktion, der ikke kan styre. Normalt indikerer dette alvorlige problemer, diagnosticere og behandle, som kan være en neurolog.

Rossolimo GI

Der Flexion patologisk refleks, opkaldt efter den russiske videnskabsmand, en af de vigtigste tegn på sen spastisk lammelse. Det er værd at vide lidt om denne opdagelsesrejsende.

Grigoriy Ivanovich Rossolimo blev født i 1860 i Odessa i familien af græsk oprindelse. I 1884 dimitterede han fra det medicinske fakultet Moskva Universitet, hvor han mødte og blev venner med A. P. Chehovym. De omfang Rossolimo interesser bestod hovedsageligt af neurologi, psykologi og defectology.

I 1890 blev han leder af klinikken af nervesygdomme, parallelt gennemføre videnskabelige aktiviteter og undervisning på universitetet, der forlod i 1911. Issoledovaniya GI Rossolimo blevet et uvurderligt bidrag til diagnosticering af hjernetumorer, dissemineret sklerose, polio.

Han arbejdede også om undervisning af børn med psykiske udvikling, har udviklet en metode til at vurdere de intellektuelle evner, opfundet medicinsk udstyr såsom vejecelle, klonograf, hjerne topografi. Han er dog mest kendt i forbindelse med specifikationen af kurset ledere i nervesystemet og patologisk beskrivelse af flexor refleks, bærer nu hans navn. Det er almindeligt anvendt i diagnosticering og i dag, selv om det arbejde, som Gregory Ivanovich om emnet blev offentliggjort i 1902 - over 100 år siden.

rossolimo tegn

Normalt, når der anvendes dette udtryk, er det om fødderne, men i virkeligheden kan fastgøres og under stimulering af fingrene, selv om sidstnævnte er undertiden omtales som navne Tremnera forsker.

Rossolimo tegn næsten alle tilfælde registreres hos børn under 6 måneder af livet, så - i 30% af tilfældene. Typisk, efter 2 år, bliver det negative, og efter 3 positiv reaktion kan indikere alvorlige problemer i nervesystemet.

top

Normalt, når folk taler om en refleks Rossolimo betyde reaktion, der kan opstå, når en vis indvirkning på tæerne. Men der er også dens modstykke i de øvre ekstremiteter, kaldet håndleddet.

At kontrollere reaktionen, neurolog tilbud, mens hånden er i håndfladen ned position korte staccato blow-touch på fingrene af test (undtagen tommelfingeren). I tilfælde af patologi observeres rytmiske fleksion bevægelser, som patienten er ude af stand til at kontrollere.

lavere

Situationen er den samme med fødderne. Testen placeres vandret i en afslappet stilling. Lægen vil lægge korte slag på puden til plantar side. I tilfælde af positive reaktioner observeret fleksion bevægelse. Samtidig tommelfingeren tværtimod vil trække sig tilbage. På den del af observatøren det ville se ud som om undersøgelsen har til formål at fange en stadig irriterende.

konditionalitet

Reaktion på stimuli er vist i forbindelse med passagen af impulser langs en bestemt bane, som afhænger af, hvad der specifikt testet refleks. Refleksbuen - disse "spor", der udgør komplekset, som omfatter en receptor, afferent (neuron-udvækst), centrale, efferente link og endelig effektor (udøvende organ).

Begrebet blev introduceret i 1850 og er nu betragtes i nogle tilfælde forkerte, fordi det ikke fuldt ud afspejler den mekanisme af reaktionen og feedback. I stedet foreslog han begrebet refleks ring, som dog ikke altid bruges.

Hvis vi taler om det lavere patologisk flexor refleks, refleks bue vil være som følger: sålerne på receptorer - tibial nerve - det ischiadicus - neuroner i rygmarven. Der er to typer af celler involveret i dannelsen af reaktionen: sensoriske og motoriske. Endvidere gennem Det ischiadicus og tibial nerve puls tilbage til det indledende område, til de muskler, der forårsager bøjning af fingrene.

grunde

Rossolimo tegn refererer til pyramideformede tegn. Det er en positiv reaktion efter en vis alder indikerer alvorlige neurologiske problemer. En bestemt gruppe af patologiske reflekser, dette navn, fordi de bidrager til at diagnosticere fejl på centrale neuroner i hjernebarken eller corticospinal (pyramideformet) sti. Skader kan være af forskellig karakter, men som regel tale om økologisk.

Hvis vi taler om børn, op til en vis alder, patologisk refleks for dem som sådan er det ikke på grund af utilstrækkelig udvikling af den pyramideformede stien umiddelbart efter fødslen. Nogen tid senere, reaktion dør, efter at være blevet etableret alle nødvendige tilslutninger. Tror ikke, at barnet viser en positiv refleks, det er umoden. Op til 6-12 måneder, det er normen.

værdi

Flexor refleks Rossolimo er en manifestation af motorisk neuron læsion centrum. Når denne strøm ophører i rygmarven bremse impulser i denne forbindelse, og bliver det muligt at påvise en positiv reaktion på irritation.

Til forskel fra nogle af de andre patologiske reflekser, dette er ikke tale om akutte læsioner (ekskl skade fra spinal chok), og en sen manifestation af sådanne sygdomme som centrale (spastisk) lammelse.

Årsagen til denne sygdom ligger i beskadigelse af motoren neuron. Fordi fibrene og cellerne deri ligger meget tæt, er manifestationer ofte fordelt på hele delen eller halvdel af kroppen. I denne lidelse er der et tab af motorisk funktion, muskel hypertonicitet, hyperrefleksi, clonuses (reduktion i afhængighed af spændingen) og så videre. D.

behandling

I sig selv spastisk lammelse, og efter ham, og unormale reflekser og synkineses (venlig trafik) er blot en manifestation af den underliggende sygdom. Men nederlag som de signalerer, kan være som følger:

  • traumer;
  • onkologiske sygdomme;
  • metaboliske lidelser;
  • infektion;
  • forgiftning;
  • medfødte lidelser.

I 60% af tilfældene, spastisk lammelse er en konsekvens af et slagtilfælde, og årsagerne er anført ovenfor udgør resten. I hvert tilfælde lægen vurderer patientens tilstand, identificere årsagerne til problemerne og tildeler den passende behandling. Det kan være stoffer, der forbedrer blodcirkulationen og hjælper med at genoprette hjerneceller.

Også, selvfølgelig er det betalt opmærksomhed og underliggende sygdom, der forårsagede skaden, hvis det er muligt. Hvis det er en infektion, skal der være passende antibiotika. Hvis vi taler om forgiftningen, er det nødvendigt at iværksætte passende foranstaltninger for at rense kroppens væv - dialyse, forceret diurese, osv Også ofte ordinere fysioterapi og zoneterapi, særlige bade, massage ...

Typisk genoprette de berørte strukturer, hvis det er registreret positiv refleks Rossolimo ikke er muligt, dog kan symptomatisk behandling forbedre patientens tilstand betydeligt og forbedre hans livskvalitet. Det er sandsynligt, at med udviklingen af medicinske teknologier fuldstændig genopretning vil være muligt, men det er bare et mål.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.