FormationVidenskab

Rezerford Ernest: biografi, oplevelser, opdagelser

Rezerford Ernest (leveår: 1871/08/30 - 1937/10/19) - britiske fysiker, grundlægger af den planetariske model af atomet, grundlæggeren af kernefysik. Han var medlem af Royal Society of London, og fra 1925 til 1930 - og dets præsident. Denne mand - ejeren af Nobelprisen i kemi, som han modtog i 1908.

Den fremtidige videnskabsmand blev født i familien af James Rutherford, Hjulmanden, og Martha Thompson, en lærer. Udover ham, familien havde 5 døtre og seks sønner.

Uddannelse og første priser

Før 1889 flyttede familien fra New Zealands South Island mod nord, Rezerford Ernest undersøgt i byen Christchurch, Canterbury College. Allerede dengang vi viste strålende evne til fremtidig videnskabsmand. Efter afslutningen af det 4. år blev Ernest uddelt for bedste arbejde inden for matematik, og vandt 1. plads i mesterens eksamen i fysik og matematik.

Opfindelsen er en magnetisk detektor

At blive en mester i kunst, Rutherford forlod kollegiet. Han kastet ud i et selvstændigt videnskabeligt arbejde på jern magnetisering. De blev designet og bygget en særlig anordning - en magnetisk detektor, som blev en af de første i verden af elektromagnetiske bølge-modtagere, samt "adgangsbillet" Rutherford stor videnskab. Hans liv snart der var en vigtig ændring.

Rutherford sendt til England

De mest talentfulde unge emner af den engelske krone fra New Zealand forudsat en toårig Fellowship. World Expo 1851, som gav mulighed for at tage til England for at studere videnskab. I 1895 blev det besluttet, at to Kiwi værdig en sådan ære - en fysiker og kemiker Rutherford Maclaurin. Der var imidlertid kun ét sted, og håber Ernest kollapsede. Heldigvis blev Maclaurin tvunget af familiemæssige omstændigheder at opgive turen, og Rezerford Ernest i efteråret 1895 ankom i England. Her begyndte han at arbejde på Cambridge University (i Kavendishevskoy laboratorium) og blev den første ph.d.-studerende John. Thomson, dets leder (billedet nedenfor).

Studiet af Becquerel stråler

Thomson havde allerede været kendt videnskabsmand, et medlem af den respekteres af alle Royal Society of London. Evne Rutherford han vurderede hurtigt og inviterede ham til at arbejde på studiet af ionisering af gasser under indflydelse af røntgenstråler, som han udførte. Men allerede i 1898, i løbet af sommeren, Ernest tager sine første skridt i en anden fagområde. Han blev interesseret i "Becquerel stråler." Stråling fra uran salte, opdaget af Becquerel, fysiker fra Frankrig, senere blev kendt som radioaktivitet. Fransk videnskabsmand og Curies, var aktivt engageret i sin forskning. I 1898 omfattede arbejde og Rezerford Ernest. Denne videnskabsmand fandt, at strålerne indtaste data streams af heliumkerner, positivt ladede (alfapartikler) samt strømme af elektroner (beta partikler).

Yderligere undersøgelse af uran stråler

Paris Academy of Sciences 18 juli 1898 var repræsenteret af arbejdet i den Curies, som vakte stor interesse Rutherford. I det, forfatterne påpegede, at der ud over uran og andre radioaktive der (dette udtryk var første gang, De anvendte netop da) elementer. Rutherford senere indført begrebet halveringstid - en af de vigtigste karakteristiske træk ved disse elementer.

Ernest i december 1897 udvidet udstillingen stipendium. Videnskabsmanden havde mulighed for yderligere at studere på uran stråler. i april 1898 in Montreal lokal ledig stilling professor Mc Gillskogo Universitet og Ernest besluttede imidlertid at tage til Canada. Det passerede tid til discipelskab. Det var klart, at Rutherford er klar til at arbejde selvstændigt.

Flytning til Canada og nyt job

I efteråret 1898 tog flytningen til Canada. I første omgang undervisning Rutherford gik ikke meget vellykket: de studerende var ikke til smagen af foredraget, den unge professor, der endnu ikke havde lært at føle fuldt publikum, roder funktioner. Det videnskabelige arbejde er også at have nogle vanskeligheder på grund af det faktum, at ankomsten af de bestilte Rutherford radioaktive stoffer forsinket. Men alle ruhed glattes ud snart, og Ernest begyndte en periode med held og succes. Men det er næppe hensigtsmæssigt at tale om de gode resultater: alle opnået af hårdt arbejde, som er involveret sine nye venner og bekendte.

Opdagelsen af loven om radioaktive omdannelser

Omkring Rutherford allerede havde dannet en atmosfære af kreativ entusiasme og lidenskab. Arbejdet var en glad og stressende, det fører til større succes. Rutherford i 1899 åbnede thorium udstråling. Sammen med Soddy, i 1902-1903 havde han allerede kommet til en generel lov, der gælder for alle radioaktive transformationer. Det er nødvendigt at sige et par flere detaljer om denne vigtige videnskabelige begivenhed.

Forskere over hele verden til fast forstå mens at det er umuligt at omdanne én kemiske elementer i andre, så du skal begrave drømmen om alkymister nogensinde kommer ud af den ledende guld. Og her var der et job, hvor det blev hævdet, at det radioaktive henfald af transmutation af elementer, ikke kun ske, men de kan ikke være enten bremse eller stoppe. Desuden blev lovgivningen i disse transformationer formuleret. I dag, vi forstår, at det er en nuklear ladning bestemt af de kemiske egenskaber af et element og dens position i det periodiske system. Når to enheder formindsker den nukleare ladning, der forekommer ved alfahenfald han "flytter" op til to celler i det periodiske system. Én celle ned, bevæger han ved elektronisk betahenfald, og buret op - med positron. På trods af den indlysende af denne lov og dens tilsyneladende enkelhed, denne opdagelse var en af de vigtigste udviklinger i videnskaben om det tidlige 20. århundrede.

Ægteskab til Mary Dzhordzhine Nyuton, født datter

Samtidig var der en vigtig begivenhed i det personlige liv af Ernest. 5 år efter indgrebet til Mary Dzhordzhinoy Nyuton giftede sig med hende videnskabsmand Ernest Rutherford, hvis biografi havde allerede været præget af betydelige resultater. Denne pige var datter af den elskerinde af guest house i Christchurch, hvor han engang boede. I 1901, den 30. marts, blev født den eneste datter i en familie af Rd. Denne begivenhed er næsten faldt sammen med fødslen af den fysiske videnskab et nyt kapitel - kernefysik. Og 2 år senere, Rutherford blev medlem af Royal Society of London.

Bøger Rutherfords forsøg på radiografi af folien med alfapartikler

Ernest har skabt 2 af bogen, som opsummerer resultaterne af dens videnskabelige forskning og resultater. Først udgivet under titlen "radioaktivitet" i 1904. "Radioaktive transformationer" dukkede et år senere. Forfatteren af denne bog begynder på det tidspunkt en ny undersøgelse. Han indså, at det var på vej fra atomerne radioaktiv stråling, men forblev helt obskure ved stedet for dets oprindelse. Bør undersøge kerneindretning. Så Ernest vendte sig teknikken med radiografiske alfapartikler, med hvilken han begyndte sit arbejde i Thomson. I forsøg undersøgt, hvordan strømmen af disse partikler passerer gennem en tynd folie blade.

Den første model af atomet foreslået af Thomson

Den første model af atomet, da det blev kendt, at den negative ladning af elektroner blev foreslået. Men de er medtaget i atomerne er elektrisk neutral som helhed. Så i sin sammensætning skal være noget, der har en positiv ladning. For at løse dette problem Thomson foreslog følgende model: atomet - er noget som en dråbe, positivt ladet, hvis radius er ppb brøkdel af en centimeter. Indenfor det er der bittesmå elektroner med en negativ ladning. De stræber under indflydelse af Coulomb kræfter tage stilling i midten af atomet, men hvis noget vil lægge ud af balance, de svinger, ledsaget af stråling. Denne model forklarer eksistensen af emissionen spektre - en kendsgerning, som var kendt på det tidspunkt. Fra forsøg blev det klart, omtrent den samme som deres dimensioner i faststofindhold afstande mellem atomer. Det forekom indlysende, derfor, at alfa-partikler ikke kan flyve gennem folien samt stenen ikke flyve gennem skoven, hvor træerne er næsten ved siden af hinanden. den første engagerede Rutherford Erfaringen viser dog, at det ikke er. De fleste af de alfapartikler, næsten uden at afvige, gennemtrængt folie, og kun nogle af den observerede afvigelse, undertiden betydeligt. Dette var meget interesseret i Ernest Rutherford. Interessante fakta kræver yderligere undersøgelser.

Den planetariske model af Rutherford

Og så dukkede op igen Rutherford intuition og evne videnskabsmand for at forstå sproget i naturen. Ernest fast nægtede tilbuddet Thomson atommodel. Rutherfords eksperimenter førte til, at han rakte, kaldet planetarisk. Ifølge hende, i centrum af et atom er kernen, som fokuserer hele massen af atomet, trods sin relativt lille størrelse. Og omkring kernen, ligesom planeter kredser om Solen, elektronerne bevæge sig. Deres masse er meget mindre end for alfapartikler, hvilket er grunden til det sidste næsten ikke afviger når permeat elektron skyer. Og kun når tæt på kernen, positivt ladede, flyver en alfapartikel, Coulomb frastødning kraft i stand til skarpt bøje bane af sin bevægelse. Sådan er teorien om Rutherford. Selvfølgelig var det en stor opdagelse.

Lovene i elektrodynamik og det planetariske model

Rutherfords oplevelse var nok til at overbevise mange forskere til eksistensen af den planetariske model. Men det viste sig, at det ikke er så ligetil. Rutherfords formel, som han bragte til at støtte denne model var i overensstemmelse med dataene opnået i løbet af forsøget. Men hun trodsede lovene i elektrodynamik!

Disse love, som hovedsageligt er blevet fastsat af Maxwell og Faraday argumentere for, at afgiften hurtigt bevægende udstråler elektromagnetiske bølger og tabt på grund af denne energi. I Rutherford atom elektron bevæger sig i Coulomb inden for kernen og accelereres, ifølge Maxwells teori, skal det miste al energien i ti milliontedel af et sekund, og derefter falder ind i kernen. Men dette ikke ske. Derfor nægtet Rutherford formel Maxwells teori. Ernest var klar over dette, når i 1907 var det tid til at gå tilbage til England.

Flytning til Manchester og Nobelprisen

Værker Ernest i Mac Gilskom Universitet bidraget til, at han blev meget berømt. Rutherford begyndte kappes med hinanden for at invitere i forskningscentre over hele verden. Forsker foråret 1907 besluttede han at forlade Canada og ankom i Manchester, University of Victoria, hvor han fortsatte sine studier. Sammen med H.Geygerom skabte han i 1908 alpha partikeltæller - en ny enhed, som spillede en vigtig rolle i præcisere, at alfapartikler - heliumatomer to gange ioniseres. Rezerford Ernest, åbningen af disse var af stor betydning, i 1908 modtog Nobelprisen (i kemi, ikke fysik!).

Samarbejde med Niels Bohr

I mellemtiden, den planetariske model besatte hans tanker mere og mere. Og i marts 1912 Rutherford begyndte at samarbejde og blive venner med Niels Bohr. Den største fortjeneste Bora (foto det er vist nedenfor), var, at han indførte et fundamentalt nye funktioner i den planetariske model - ideen om kvanter.

Han fremsatte de "postulater", som syntes ved første øjekast selvmodsigende. Ifølge ham, i et atom der er kredsløb. En elektron bevæger sig gennem dem, ikke udstråle, i modsætning til lovgivningen i elektrodynamik, selv om det har accelereret. Denne videnskabsmand har en regel, der kan bruges til at finde disse baner. Han fandt, at lysstråler kun vises under overgangen af en elektron fra bane til bane. Atomic model Rutherford-Bohr løst mange problemer, såvel som et gennembrud i verden af nye ideer. Dens opdagelse førte til en gennemgribende revision af ideer om sagen, om dens bevægelse.

Yderligere omfattende aktivitet

I 1919 Rutherford blev professor ved Cambridge University, og direktør for Kavendishevskoy laboratorium. Snesevis af forskere med rette betragtede ham som deres lærer, herunder senere tildelt Nobelprisen. Det er Johannes. Chadwick, H. Moseley, M. Oliphant, George. Cockcroft, Hahn, W. Heitler, YB Chariton, PL Kapitsa, G. Gamow og andre. Strømmen af æresbevisninger og dekorationer blev mere rigelige. I 1914 modtog Rutherford adelen. Formand for British Association, blev han i 1923, og fra 1925 til 1930 var præsident for Royal Society. Baron Ernest modtog i 1931 og blev en herre. Men på trods af den højere belastning, og ikke kun videnskabelig, fortsætter han angrebet på mysteriet af atomet og kernen.

Vi tilbyder dig et interessant faktum relateret til Rutherford videnskabelige aktiviteter. Det er kendt, at Ernest Rutherford brugte følgende kriterier, når de vælger et personale: han gav den mand, der kom til ham for første gang, et job, og hvis en ny medarbejder så spekulerede på, hvad de skal gøre næste, blev han straks fyret.

Forskere har allerede begyndt at eksperimentere, som endte i opdagelsen af deres kunstige opdeling af atomkerner og kunstig transmutation af kemiske elementer. I 1920 forudsagde Rutherford eksistensen af deuteron og neutronen, og i 1933 blev initiativtager og deltager i eksperimentet for at verificere en eksisterende forhold i nukleare processer af energi og masse. I 1932, i april, støttede han tanken om at bruge proton acceleratorer i studiet af kernereaktioner.

Rutherfords død

Enorm indflydelse på videnskab og teknologi på livet for millioner af mennesker har haft værker af Ernest Rutherford og arbejdet i hans elever, der tilhører flere generationer. Den store videnskabsmand, naturligvis, kunne ikke lade være med at tænke over, om denne indflydelse er positiv. Men han var en optimist, troede på videnskab og mennesker. Ernest Rutherford, en kort biografi, der er blevet beskrevet af os, døde i 1937, den 19. oktober. Han blev begravet i Westminster Abbey.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.