HjemlighedGør det selv

Rengøring brøndene med deres egne hænder

Brønden tjener helt praktisk alternativ til ledningsvand. Sådan en kilde til vand i området er i stand til at løse problemer med kunstvanding og brug af vand til husholdningsbrug behov. Men for den korrekte funktion af brønden og sikre dens renhed er nødvendigt fra tid til anden for at udføre vedligeholdelsesarbejde. Jeg tænker over det, mange ejere af sommerhuse. Det første skridt er at vurdere, om du vil være i stand til at udføre et sådant arbejde på egen hånd. Nogle af dem er komplekse, mens andre kræver brug af særligt udstyr.

Når der er en blokering

Hvis selvstændigt udføre et sådant arbejde, så bruger en masse penge er ikke nødvendig. Når vandtrykket bliver svagere, kan det kaldes det første alarmsignal. Dette blev normalt efterfulgt af stagnation og en gurgle frigivelse af uklar væske. Når systemet og ikke virker. Før du udfører rengøring af godt, er det nødvendigt at fastslå årsagen til dens tilstopning.

Blandt de vigtigste faktorer til at identificere fejl under konstruktion og boring samt problemer i forbindelse med uregelmæssig drift. Vand-bærende vener til tider ændre deres retning, i dette tilfælde årsagen er naturligt. Hvis bygningen ikke har de beskyttelsesmekanismer, munden bliver mere skrald. Årsag tilstopning undertiden optræder dårlig drift af pumpen samt manglende service.

Til dato er der to hovedtyper af brønde (med en lige krop og et filter), og tre måder at organisere arbejdet, bør fordeles mellem dem:

  • rødmen;
  • pumpning;
  • vask.

Rent vandindtag med en lige kuffert er mere praktisk, fordi udstyret kan sænkes til bunden, og den hurtige siltation helt udelukket. Men enhver godt, før eller senere vil det mislykkes, hvis det til at fungere ordentligt.

Brug vibronasosa

Rengøring brønden kan opnås ved anvendelse af en speciel eller konventionel pumpe. Det er således muligt at fjerne ikke kun støv med sten, men også sand og dynd. I bunden af pumpen installeret i denne og alle de rester kommer ind i dysen og sugeindretningen. Pumpen skal passere og rent vand. Hvis kroppen er opvarmet, betyder det, at enheden er forpligtet til at have en resten. Det kan bruges til rengøring vibrerende pumper "Kid", hvis brønden er relativt lav. Pumpen kan sænkes til 40 m, men ikke mere.

redder-up

Rengøring kan udføres godt bailer. Hvis forureningen er ubetydelig, og brønden er lavvandet, denne metode passer perfekt. I alle andre tilfælde, tilgangen er ineffektiv. Hvis dybden er mindre end 30 m, vil det være nødvendigt et spil. Bailer er et rør på et kabel med et gitter i toppen. Placeret under hullet.

Røret sænkes ned, og derefter stiger til 0,5 m, og igen falder kraftigt. Inde ringet vand, placeret inde i en metallisk kugle, som løftes og sænkes, lukker hullet. Denne cyklus gentages flere gange, efter at bailer hæves og renses. Til rengøring af brønde ved hjælp af denne teknologi kan det være mere bekvemt at bære, bruge et stativ. Over tid i cylinderen falder omkring 0,5 kg sand. Derfor kan du bestemme, hvor hurtigt hullet er tilstoppet.

mekaniseret rengøring

Den mest effektive måde til dybe brønde virker mekaniseret rensning. Det er således nødvendigt at anvende to fyre arbejder pumpen. Dybde vil blive placeret i bunden af en brønd, vil han hæve vandet med dynd og mudder. Pumpen leverer vand til omrøring indskud.

For at sikre effektivitet, bør slangen rystes og sikre, at forureningen ikke er bevist at være for stor. Ellers kan det blive overophedet og nedbrydning af udstyr. Anordningen bør vælges korrekt, dens parametre skal afhænge af den dybde, hvori vandet er gemt. Pumper til rengøring brønde bør vibrerende, hvis vanddybden forekomst overstiger 10 m.

kemisk rensning

Ofte filtrene tilstoppet med fast følelse af kalk og jernsalte. Pres for at fjerne dem er usandsynligt, at lykkes. I dette tilfælde kan du ty til kritiske foranstaltninger - brug af syrer.

Ren godt med deres hænder i dette tilfælde indebærer hælde batterisyre, som bruges til køretøjer. Pre-alt vandet pumpes ud. Syre efterlades i to dage, og toppen af brønden er lukket med en prop. Efter dette tidspunkt er vandet pumpes ud flere gange, men selv da drikke det i en måned, kan ikke være så brugt til madlavning.

Denne væske er kun egnet til husstandens behov og byggeri. Efter sådan rengøring brønde anbefalet til indtag så meget som muligt, da dette vil påvirke en hurtigere udvaskningsprocedure syrer. Men selv i dette tilfælde, før brug af vand skal passere den til laboratoriet til analyse, så du sparer sundheden for deres kære.

sandfang

Rengøring brønden fra sandet kan udføres ved en af flere metoder. Blandt dem bør fremhæves:

  • Brug af kompressoren;
  • sand fordybning ved hjælp af pumper;
  • Anvendelse af kemiske metoder;
  • Brug bailer.

Nogle af dem er blevet beskrevet ovenfor. Oftest at fjerne sandet bruges stadig pumper. Med den første pumpes ind i brønden rent vand, mens det andet gør det muligt at pumpe sand og andet snavs.

Du kan anvende mere og kompressor. Den første rensning kan ske straks efter boring. I dette tilfælde, bare bruge kompressor enhed. Det giver dig mulighed for at rense grundvandsmagasin fra rester, der kom der i løbet af godt færdiggørelse.

Arbejde rengøring cyklus vil afhænge af såvel dybden og tager fra flere timer til tre uger. Hvis boring blev udført af eksperter, er vask udføres driftspersonale. Hvis du beslutter at gøre arbejdet selv, skal du forberede en kompressor, der er i stand til tryk på op til 15 atmosfærer. Rør skal forbindes sammen og indføres i cylinderen for at blive trukket op til den nedre kant af bunden. Kaliber disse rør skal være mindre end borehullets diameter.

Rengøring brønden i det land, denne teknologi indebærer indsprøjtning af luft kompressor, og derefter skubbet ud fra brønden vil begynde beskidt vand. I det første trin ledningen samle og installere det i borehullet, registrering ved hjælp af rebet. Det næste skridt bliver installationen af et vakuum-adapter, som er placeret på røret. Hans tilknytning udføres med skruer. Derefter bruger luftkompressoren oppustet til et maksimalt tryk. Slangen bør sættes på adapteren, tænde for apparatet, og pumpes luft ind i cylinderen. Denne proces gentages flere gange, indtil ud af brønden begynder at hælde rent vand.

Brugen af en brandbil

Nogle gange rengøring kaldes en brandbil. I dette tilfælde den aktiverede brandslange, gennem hvilke vand ledes under højt tryk. I dette tilfælde, rengøring tager kun 10 minutter. Men denne metode har sine ulemper, som er udtrykt i fare og høje omkostninger. Stærkt pres i stand til at beskadige komponenter og filtre. Denne metode anbefales til meget snavset.

Anvendelsen af elevatoren

Ganske ofte, ejere af forstæder og områder i byen, hvor der er et godt undre sig over, hvordan man bruger elevatoren, luftbro hvis det er nødvendigt for at udføre rengøring vandkilde. Metode er at bruge loven om Arkimedes.

Faktisk brønden er en beholder med vand. Det skal sætte pumpe snor, i den nederste del er forsynet med trykluft fra en kompressor. I røret, en blanding af skum og luft. Vandsøjle presser nedefra begynder processen. Det er vigtigt at sikre, at vandet i brønden ikke er afsluttet.

Da den nederste del af røret er placeret på sandet, vil det gå op og absorberet pumpe streng. Det er vigtigt at overvåge kun vandstanden. Typisk, brønde i området er ikke meget dyb, så vibronasos standard kan anvendes til rensning.

konklusion

Syre rengøring godt, kan du udføre selv. Det er dog vigtigt at vurdere risikoen for denne tilgang, hvis du ikke har planer om at tage den afsluttende fase af vandet i laboratoriet. Generelt hver behandling teknologi har sine egne fordele og ulemper, så de skal vurderes og først derefter begynde at arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.