KarriereKarriere ledelse

Psykofysiologisk baser af føreraktivitet. Fundamentals of arbejdskraft psykofysiologi chauffør

Kommer til en køreskole, ikke alle er klar til det, ud over at lære reglerne for adfærd på vejen, ville han nødt til at studere de fysiologiske grundlag for aktivitet for føreren. Men disse spørgsmål er ikke mindre vigtig end den beherskelse af kontrol køretøj. Efter alt, vil disse klasser med til at kende dig selv og din egen følelsesmæssige tilstand, der ikke kun vil bag rattet i bilen, men også senere i livet.

Psykofysiologi chauffør

Psykofysiologisk baser aktivitetsområder for føreren - opfattelsen af situationen omkring føreren, reaktion, opmærksomhed, perception, hurtig tænkning.

Følelse - som et af de psyko-fysiologiske aspekter - den åbenbare refleksion i hovederne på førerens individuelle fænomener og egenskaber af genstande, der handler på hans sanser. Således skelnes: hørelse, bevægelse, visuelle, hud, olfaktoriske og vibrerende respons.

Perception - er forvaltningen af sanserne, en præcis vurdering af rumlige relationer, hastigheden af informationsbehandling.

Psykomotorisk reaktion manifesterer sig i førerens hastigheden og nøjagtigheden af respons på kritiske situationer. Identifikation af den nøjagtige psykomotorisk koordination.

Care er manifesteret i evnen til hurtigt at skifte deres opmærksomhed fra det ene til det andet, og at evaluere dem i komplekset.

Følelsesmæssigt viljestærke reaktion - det er stress, et højt niveau af egenskaber som selvkontrol, udholdenhed og bestemmelse.

Operationel tænkning manifesterer sig i evalueringen af vejforhold, der tager hurtige og hensigtsmæssige løsninger, evnen til at forudsige situationen.

For føreren, vigtige fysisk træning, teknisk viden og især fysiologiske. chauffør aktivitet er lagt særlig vægt på området for psykologi, ignorere studiet af disse aspekter er umuligt. Selvfølgelig er førerens kørsel dygtighed erhvervet med erfaring og tidens gang, men det faktum, om en person har visse karaktertræk, definerer psykologisk parathed til hårdt arbejde, såsom at køre bil.

Psykofysiologisk baser af føreraktivitet. etisk uddannelse

Etiske Retningslinjer chauffør erhverv - er overholdelse af færdselsregler, evnen til at bruge dem i forskellige situationer, til nøje at observere, viser respekt for andre bilister og fodgængere. Således funktionerne i den menneskelige natur opstår ofte netop i adfærden på vejen.

Der er elementer i den fysiologiske aktivitet af chaufføren på vejen:

  • Føreren skal respektere de fodgængere, der passerer den. Dette er især vigtigt i uregulerede kryds og sving. Vi må aldrig glemme, at hver chauffør er en fodgænger med jævne mellemrum, samt hans familie og børn.
  • Ikke at blænde High-Beam kolleger. Hver chauffør ved, hvor ubehageligt og farligt, når tælleren eller overhale bilen forlygter blænde.
  • Det er ikke nødvendigt at arrangere løbet og forhindre passage af en anden maskine, selv om føreren er meget travlt med at give ham, uden at skabe nødsituationer på vejen.
  • Ingen grund til at skælde ud på vejen, der flytter fra den ene bånd til et andet, blot følge færdselsreglerne, advarer andre bilister om kommende manøvrer.
  • Hvis du kan se, at bilen kom ind i en vanskelig situation, og står på sidelinjen, ikke kan passere forbi.
  • Forberedelse til at parkere din bil, bør du ikke kun tænke deres egen komfort, der finder sted mere end én forbeholdt biler, eller blokere udgang til den anden.

opmærksomhed af føreren

Begrebet "pleje" definerer evnen til at fokusere på faren for en chauffør objekt omgående at gennemgå og vurdere den aktuelle situation som helhed. Ved lave og mellemstore hastigheder, kan chaufføren nemt at vurdere situationen og snesevis af omkringliggende objekter. En meget vigtig funktion er muligheden for føreren at fokusere på de vigtigste steder eller nødsituation og hurtigt træffe beslutning om den mest behagelige at undgå det eller forårsage skade på et minimum, og evnen til at forudsige mulige udviklinger.

Føreren kan være en spredt og spredt. Med standard og ikke-farlige situationer, er føreren fordelt. Han kunne sagtens vurdere miljøet i vejen for hans følgende. Fokusering opstår, når der er en farlig situation. Chaufføren fokuserer al sin opmærksomhed på et enkelt objekt eller situation.

Hastigheden af førerens reaktion

Måske de vigtigste fysiologiske grundlæggende i førerens aktivitet - et hurtigt svar. Siden lidt varsel, vurdere og forudsige situationen, er det vigtigt at reagere hurtigt på den beslutning, legemliggjort i aktion og mødte det primære dens formål - fjernelse af en nødsituation eller potentielt farlig situation.

Fra et videnskabeligt synspunkt, er reaktionen opdelt i tre faser: vurdering af situationen, informeret beslutningstagning, gennemførelse af operationelle aktiviteter. Jo hurtigere kæden er i førerens bevidsthed, jo hurtigere manifesteret hans reaktion på situationen. Således kan det konstateres, at førerens færdighed for ca. 70% afhængig af evnen til hurtige reaktioner, da den tid til rådighed til at tage beslutninger, undertiden beregnet endnu mindre tid end den anden.

Grundlaget for effektiviteten af kommunikationsdrivere

Under alle køreskole vil lære ikke kun teknikken med kørsel, men også det grundlæggende i effektiv kommunikation. En sådan EMCD "psykofysiologisk baser af aktivitet for føreren," er forpligtet til at gennemgå og er vigtig. Den er opdelt i flere afsnit og emner. Blandt dem:

  • Psykofysiologisk baser af føreraktivitet.
  • Kognitiv perceptuelle systemfunktion.
  • Etiske normer og regler.
  • Følelsesmæssige tilstand for konfliktforebyggelse.

følelsesmæssige tilstand

Dette er formentlig en af de vigtigste dele af førerens psykologi. Den køreskole vil nødvendigvis tilbyder undervisning om emnet, som med hjælp fra læreren og medstuderende vil blive sat små mellemstationer mulige konfliktsituationer på vejen, med brug af aggression hos samtalepartner. Lærer-psykolog nødvendigvis hjælpe og lære dem at komme ud af disse situationer med minimal afbrydelse for deres psyko-emotionelle tilstand. En yderligere forklares med eksempler end dette eller hint situation kan være farligt, og hvordan man undgår sin negative udvikling.

Fysisk fitness af driveren

For føreren, motion er lige så vigtigt som for enhver anden person. For eksempel, for forskellige typer af skader, kan det være nødvendigt fysisk magt for at fjerne dem. Desuden er det vigtigt at træne din koordination og reaktion, der er sikker på at komme i handy på vejen og kan endda redde en persons liv. Meget nyttig for føreren vil være sport eller spil, der kræver en høj grad af koncentration, tilstedeværelsen af en bestemt hastighed reaktionerne, uddannelse af perifere og centrale syn og koordinering. Dette vil bidrage til: små og store tennis, sport, skiløb, roning, svømning, skøjteløb, paintball og lignende aktiviteter.

chauffør sikkerhed

Ikke kun mulighed for føreren at klare situationen på vejen, men hans erfaring kunne være afgørende i en farlig situation. Ved afslutningen af kurset "Psycho-fysiologiske grundlag for føreraktivitet" test foreslås for dig for forbifarten vil hjælpe med at bestemme din psykologiske parathed til at være på vej som chauffør.

Du må heller ikke forsømme de enkle sikkerhedsregler vedrørende den fysiske tilstand af den person. Hvis føreren føler ubehag eller ubehagelige følelser i din egen krop, er du nødt til at stoppe op og være opmærksomme på tilstanden af hans helbred, for at hindre pludselige angreb, ulykker og død. Og ikke ignorere kroppens behov for at slukke din tørst, som de seneste undersøgelser har vist, at dehydrering svarer til en tilstand af beruselse. Må ikke ignorere behovet for hvile eller fysisk aktivitet. Hvis en legemsdel eller muskel følelsesløse og træt, du har brug for at gøre et stop og noget motion. Disse foranstaltninger vil bidrage til at forebygge ulykker og tab af menneskeliv på vejen.

Fundamentals af erhvervsmæssig chauffør psykofysiologi er ikke svært at forstå og udføre. Enhver sand bevægelse lavet og overholdelse af SDA sparer ikke kun dit eget liv, men også passagererne siddende i nærheden, samt fodgængere og andre bilister.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.