KarriereKarriere ledelse

Category Manager - hvem er det? Opgaver og funktioner

Implementering category management, er næsten alle organisationer konfronteret med visse problemer og vanskeligheder. Hvis du ikke forstår dette spørgsmål, vil konsekvenserne af sådanne introduktioner bringe meget mere skade end værket på sædvanlig tilstand. Det første skridt er at forstå klart, hvad der skal ændres, samt at vide Category Manager - hvem er det, og hvad de kan give os.

Hvorfor er der problemer?

Ofte systemet ineffektivitet skyldes, at virksomheden ikke fungerer i overensstemmelse med den valgte filosofi. Dette kan være forårsaget af en mangel på personale til at acceptere de nødvendige ændringer af betjeningsgrebene eller utilgængelighed. Konflikter kan føre til massive fyringer, problemer med produktet, eller fejl i arbejdsprocessen.

Til kategori ledelse er blevet implementeret med succes, er det nødvendigt at udvikle en samlet strategi. Det bør dække alle aspekter af virksomheden, ikke mangler en enkelt enhed.

Den nye struktur

Ændringer nødt til at starte med opførelsen af en ny organisationsstruktur. Den er baseret på de vigtigste princip, at ledelsen foregår ikke kun lodret, men også horisontalt. Alle enheder interagere og påvirke hinandens arbejde, så i tilfælde af problemer er ikke "ekstrem".

For at svare rigtigt på spørgsmålet: "Category Manager - hvem er" du må forstå, at han er ansvarlig for virksomheden. Derfor, for at udnævne til dette indlæg revisor eller økonom oprindeligt forkert.

Jobbeskrivelse

For at kunne forberede dette dokument, er det nyttigt at lære af organisationer, der har med succes implementeret kategori ledelse. Hvis dette ikke er muligt, er det nødvendigt at huske på de grundlæggende betingelser: decentralisering, overdragelse af visse administrative aspekter, giver mulighed for at træffe beslutninger, koncentrationen af forskellige funktioner i virksomheden i de samme hænder.

Hvor at tage eksperterne?

For at forstå hvor de skal lede for personalet, er du nødt til at forstå, Category Manager - hvem er det? Det er praktisk taget umuligt at ansætte "klar" specialist. Hoved for at vinde en masse mere for at gøre de ønskede kvaliteter i eksisterende medarbejdere, hvis han forsøgte. Hjem evne, som er nødvendig for at få - er at være i stand til at tænke som en køber. Det er vigtigt, at en potentiel kandidat skelnes engagement og ambitioner. Så chancerne for succes vil være meget større.

hovedansvarsområder

Tænker, Category Manager - der er vigtigt at forstå, at det ikke er køberen og ikke sælgeren. For det første, han leder. Hans ansvarsområder omfatter udenom detailforretninger af konkurrenter og analyse af deres aktivitet. Det er meget vigtigt for en masse opmærksomhed på markedsføring og fremme kategori. Under analysen, er du nødt til at bruge alle til rådighed stående midler til automatisering. Legacy software gør det umuligt at se hele billedet helt og effektivt at forvalte processerne.

Category Manager skal lære at forhandle. Det kræver en masse tid og kræfter, men resultatet er det værd. Til dette er der særlige kurser og kurser.

analytics

Lederen skal vide, hvad har at gøre kategori manager. Hans arbejde er meget alsidig, men først og fremmest det dækker områder som merchandising, analyse og forhandlinger.

Specialisten skal kunne forberede og analysere rapporter i følgende områder:

 • margin over tid - på daglig basis;
 • ændre købsprisen - hver dag for det foregående;
 • analyse af alle grupper og undergrupper af produkter, overskuddet vurdering margen - når du indtaster varerne i sortimentet eller i dets tilbagetrækning;
 • omsætning, samt layout og ændre konkurrenternes priser - to gange om måneden.

forhandlinger

Hvis vi forstår, Category Manager - hvem er, at indførelsen af det nye koncept vil tage det roligt og giver gode resultater. Til at kommunikere med mennesker, de tilbringer næsten stor del af arbejdstiden. Årsagen til forhandlingerne kunne være følgende:

 • højere priser for køb;
 • manglende sammenhæng i den aftalte pris, og den ene, der er angivet ved levering;
 • kort leveringstid;
 • ønsket om at sprede leverandøren;
 • ændre i leveringen eller placering beregninger. Nogle opgaver kan tage på en assistent kategori leder;
 • kontrakter;
 • diskussion af rabatter og bonusser;
 • returvarer, og hans erstatning, udfører handlinger forsoning;
 • Andre vigtige årsager til at kræve tilstedeværelsen af de to parter.

Merchandising

Ikke alle leder kan straks reagere på spørgsmålet: "Category Manager - hvem er" De har brug for at kende de grundlæggende regler for merchandising og at være i stand til at bruge dem. Men en vis procentdel af kreativitet i dette erhverv er opmuntret, så kravene kan "fortyndes" kreativitet.

Hvis administrationsselskabet nøje vil følge gennemførelsen af de grundlæggende principper for kategori ledelse, vil organisationen snart komme til et nyt niveau. Emerging konflikter skal løses fredeligt, forklarer essensen af medarbejderne i det nye koncept.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.