Nyheder og SamfundKultur

Plak - en hyldest til deres forfædre

Walking gennem gaderne i byerne, kan ses på husene originale kunstværker, som er plader med inskriptioner og billeder. Efter at have læst teksten på dem, kan du lære en masse om historien af byen og livet for berømte mennesker. Sådanne plader kaldes mindesmærke. Hvad er de og hvorfor har vi brug for?

Hvad er plak?

Et mindesmærke plade er arkitektoniske og skulpturelle værker, fastholde mindet om historiske begivenheder og fremtrædende personligheder. Det er beregnet til installation i bygningsfacader og er fremstillet af holdbare materialer (metal, sten, støbejern eller bronze legering). Kunstneriske refleksion arrangementer udføres i form af tekst lokonichnoy inskriptioner. Mindetavle sammensætning kan også suppleres skulpturel portræt billede eller andre dekorative elementer.

Historien af plaques

"Forfædre" plaques skriver graffiti på væggene i huler, gravsten eller sten. Nogle af dem har overlevet indtil nu, og afspejler fremkomsten af verdenssamfundet. De første mindeplader på husene dukkede op i det XVIII århundrede, efter sejren i 1812 krigen. Først, de tjener til at vise den for vand i oversvømmelser. Senere væggene i Kazan-katedralen udødeliggjort navnet A. P. Voronihina, og ved udgangen af maj 1880 på gaden synke 12 blev installeret plak til minde om Pushkin. I juni 1890 kun et år på et møde i byrådet, blev det besluttet at starte installationen, og andre mindeplader. Således begyndte deres allestedsnærværelse.

Kriterierne for installation af en mindeplade

Hver plak er sat for en grund, der behager. Til at begynde med et særligt udvalg bestemmer betydningen af begivenheden, hvorefter åbningen af monumentet foregik. Hvis den belyser fordelene ved en person, bør alle resultater blive officielt anerkendt og bekræftet af arkivering og / eller tildelingskriterierne dokumenter.

Installation af en mindeplade er tidligst ti år efter dødsfaldet af den enkelte pris eller en dygtig begivenhed. På form af installation begrænsninger er fjernet, hvis foreviget personer tildelt titlen Hero of Socialist Labor, Sovjetunionens Helt, æresborger i byen, og så videre .. Nogle gange kan reduceres betingelserne i Kommissionens beslutning. Men den minimumsperiode er stadig to år.

Normalt inden for grænserne af én by etableret et mindesmærke bord, hvilket afspejler mindet om en person. Det kan være en arbejdsplads, bopæl eller andre væsentlige steder, der er forbundet med liv og menneskelige aktiviteter. Der er tilfælde, hvor mindet om mennesket har foreviget i navnet på den gade eller torv, et monument eller en buste, da bestyrelsen skal ikke installeres. Igen, ved afgørelsen af kommissionen fastsatte undtagelser i betragtning af betydningen af fortjeneste og begivenheder.

Du skal vide, at plak kan ikke være på de spektakulære bygninger, masse opgave (museum, teater, galleri, koncertsal, House of Culture). Kontrol over sikkerheden bord og omhu, som den territoriale Housing Service og inspektøren politiarbejde. At være streng tæller mindesmærke plader, selv dem, der går tabt med tiden eller kræver restaurering.

Hvad er indskriften på plak?

Plaketter kan allokere noget plads i en bestemt by eller vidne om begivenheder, der fandt sted i fortiden. De er ikke kun forevige nogen fakta eller resultater af mennesker. Der er særlige typer af plaques indskrevet med generaliserede udsagn som, "I dette hus boede en veteran fra Anden Verdenskrig. Ære og herlighed til ham! "

Stadig er der brædder installeret på "særlige tilfælde". De opstår som regel på initiativ af de lokale myndigheder, og ofte ikke bære nogen betydning, for eksempel: "Her i 1904, kørte Nikolaj II».

En særlig tradition anses for at være åbningen af en mindeplade med billedet af våbenskjoldet eller våbenskjold. Sådanne mindeværdige relikvier begyndte at blive skabt i middelalderen, hvor folk beundrede ridderlig og ædel dynasti. I det moderne samfund, denne plak er en sjældenhed.

Grand åbning mindesmærke plader

Hver plaque anses for at være et monument til kunst, så processen med dens åbning, som regel er en højtidelig og symbolsk. Normalt sådanne handlinger er truffet for at invitere ikke kun medlemmer af bureaukratiet, men også kunst og disse tal er forbundet med arrangementet, som er foreviget. Present mennesker har en slags hyldest, der er knyttet til historien og videregive deres traditioner til kommende generationer. Siden åbningen af monumentet er ofte dækket af pressen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.