Nyheder og SamfundKultur

Nationale kostume: Buryat i forskellige perioder af livet

På det område af nutidens Buryatia folk levede lige siden Ældste stenalder, fremgår af arkæologiske fund. Det er mere for 20-30 tusind år f.Kr., folk forstod at redde liv under vanskelige miljømæssige forhold. Jeg har bidraget til dette i vid udstrækning og nationaldragt. Buryats siden begyndelsen århundreder brugt til tøj, der har været i brug: skind af dyr, deres uld, hestehår og lidt senere - naturlige stoffer.

Historie kostume

På hver side af Baikal levede forskellige stammer havde deres etnografiske funktioner. Der var en masse af mongolsk arbejdskraft, jakutere, Tungus, Tofa og andre nationaliteter. Buryats som en nation tog form kun i midten af det 17. århundrede efter tiltrædelsen af russiske imperium. Alle, der blev bevaret i museer og private samlinger, refererer til denne gang. Har bevaret sit oprindelige udseende nationaldragt. Buryats blev primært involveret i kvægavl, mange nomader. Færdigheder i forbindelse med jagt og forarbejdning af skind, overleveret fra generation til generation.

Alt dette er afspejlet i dragten: findes ikke kun gamle klæder af uld, lædersko, men også sølv og guld ornamenter for kvinder, hvis alder er anslået i århundreder.

Kvinders og mænds tøj

Ifølge den type kostume kan du straks afgøre, hvem der er tøj - mand eller kvinde. Hertil kommer, at for hver periode af livet, de havde deres forskelligheder. Ganske anderledes var iført tøj unge mænd og kvinder, drenge og piger, gifte kvinder og ældre. Samler alle former for kostumer maksimal komfort og fremragende beskyttelse mod kulden.

Buryats - oprindelige folk i Sibirien. I deres kulør havde han en enorm indflydelse klima. Basis - garvet skind, pels, uld, hestehår. Senere, med fremkomsten af handelsforbindelserne med Kina og Asien tilføjede silke, brokade, shantung, fløjl. I nogle områder bruger vi ædelmetal tråd. Bor i disse dele mennesker vil fortælle alt om ejeren af nationaldragten. Buryats er i stand til præcist og kortfattet identificere de vigtigste kendsgerninger menneskeliv.

kulør

Buryat tøj til både mænd og kvinder er primært designet til en nomadisk liv i sadlen. Features skæres tilpassede produkter for at sikre, at de kunne holde på hesteryg i mange timer uden træthed, og overnatte i det fri, hvis det er nødvendigt.

Direkte på kroppen slidt en skjorte lavet af naturlige stoffer (for det meste bomuld) og smalle bukser af ru hud. I disse bukser er ikke forfærdeligt begge veje. Sko lavet af læder føl - til vinter og til sommer bugserede hestehår og læder sål bare syet.

Jeg blev sat på toppen af vinteren (Degel) eller sommer (terlig) badekåbe. Degel shilsya fåreskind kunne dekorere det med velour eller anden klud. Sommeren er en slåbrok var lavet af nogen form for stof.

Egenskaber skære Degel

Badekåbe skal passe til kroppen, således at der ikke efterlades plads til kold luft. Dimensioner robe individ, men der er en obligatorisk del:

  • tilbage;
  • bead;
  • overdelen;
  • perod;
  • den øverste etage;
  • den nederste etage.

Kroppen er helt omringe badekåbe og gulve kan bruges som en seng: en til at ligge og én at skjule. Så det gør livet lettere for nationaldragt. Buryats - meget praktiske mennesker, og alle detaljer af kostume afholdt en århundreder gammel test. Nødvendigvis slidt bælte. Fastspændt robe dannet en lomme, hvor bar en skål for altid at have ved hånden personlig service. Skål slidt i et stof tilfælde, at et bælte hænge rygning tilbehør.

Hvordan fungerer det nationale Buryat kostume til kvinder

Se fuld kostume afhænger af alder, for hvem det er beregnet til. Piger bære en lang ét stykke kåbe, belting det. Så fremhæver fleksibilitet piget figur. Med udbruddet af pigens alder - 15 år - cut kjole ændringer. Badekåbe skære igennem taljen, sat på en smuk skærf, og på toppen er der et obligatorisk emne dametøj - vest.

Vest har en anden form for gifte og ugifte kvinder. Kort vest var forpligtet til at bære alle kvinderne i tilstedeværelse af mænd. Dækket tilbage - en af de vigtigste tegn på anstændighed for kvinder.

Puberteten pige blev udpeget en sølv hjerte i et hoved pynt. Piger, der ønsker at blive gift, båret på et bælte rundt om de to sølv plader. Disse plader er faste apparater til personlig pleje - knive, sakse, ørentvist.

Altid understrege værdighed af kvindelige kostumer af folkene i Rusland. Buryats er ingen undtagelse: en kvinde i nationaldragt ser godt ud. For eksempel blev en gift kvinde klædt i en plisseret nederdel og bluse. Dette gav kulør for at se godt ud under graviditet og amning.

Tøj til de ældre

Vigtigt i disse dragter - bekvemmelighed og funktionalitet, samt fremragende beskyttelse mod kulden. Iført alle de samme, kun snittet var mere fri, og antallet af smykker faldet. Buryat folkedragt også inkluderet sko, tværbundet efter mål. To typer af sko: som en strømpe og sko. Indtastede ind i mode nylig UGG støvler - en stiliseret folkemusik sko, der oprindeligt var beregnet til gamle mennesker, der frøs hans fødder.

Suppleret sko strømper knælang strikket uld får.

Hat var en obligatorisk del af dragten, syede det fra pelsen, oddere ofte. Foretrukken form - konisk, selvom forskere identificere mere end 50 sorter.

Nationale dekorationer Buryat kvinder

De er forskellige og flerstrenget. De er lavet af sølv med talrige indsatser af ædelstene. Gamle Buryats mente, at smykker nøjes sjæle børn, der døde forfædre og dyr.

Dekorationer var slags amuletter. Slidt suspension, fastsættes ved tindingerne, gå ned på hans bryst og hals. Binding blev adskillige ringe på alle fingre undtagen midten.

At flette der var "tilfælde" - forskellige kombinationer af metalplader og tekstiler. Man troede, at den magiske magt er gemt på grund af kvinders hår.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.