Hjem og familieHelligdage

Præsentation af Herren - hvad er det?

I den ortodokse, såvel som i den katolske, kristne kultur, der er mange helligdage, der er vigtige for folk i tro. Den ene er den Præsentation af Herren. På denne dag, mange mennesker husker de berømte bibelske begivenheder. Så spørgsmålet: "Præsentation af Herren - hvad en ferie" - absolut værd at overveje.

udspring

I det russisktalende ortodokse kultur i mange år markerer februar 15 Præsentation af Herren. Denne festival har sine rødder i traditioner vestlige og østlige lande (IV-V c). Det var dengang Kyndelmisse var en af de tolv vigtige datoer, der er foretaget i den ortodokse kalender. På denne særlige dag, alle, der har tro på Kristus med ærbødighed huske de begivenheder, som på det tidspunkt, der er beskrevet evangelisten Lukas. Vi taler om et særligt møde i Jesusbarnet og de retfærdige Simeon.

Hvad gør Møde i Herren

Faktisk kan ordet "Kyndelmisse" selv oversættes som "støde". Med hensyn til historien, som var en årsag til ferien, så det begyndte næsten 2000 år siden, da Maria kom til templet i Jerusalem med en lille Jesus. Fremtidige verdens Frelser på det tidspunkt var der kun 40 dage gammel. Ifølge Moseloven, kvinden, der fødte et drengebarn, var kommet til templet, og der for at bringe rensning og tilbud. Det er, hvad Mary gjorde. Selv om det forhold, at hun undfanget et barn ved Helligånden, forløste det fra behovet for at bringe den rensende offer.

Det hændte, at i Jerusalem på det tidspunkt boede en gammel mand Simeon modtaget fra Gud følgende åbenbaring: han forlader dette dødelige jord indtil, indtil han ser verdens Frelser. At være inspireret af den himmelske Fader, Simeon kom ind i templet lige da Maria var der med Jesusbarnet. At se den lille Jesus, en retfærdig gammel mand fik ham ind i sine egne hænder og erklærede, at hans øjne har set Guds frelse.

Derfor besvarer spørgsmålet: "Præsentation af Herren - det er" - det er nødvendigt at tale om mødet og Jesusbarnet Simeon i templet i Jerusalem. En anden betydning af ordet "Kyndelmisse" - en "glæde", hvis årsag er den frelse, anlagt af Kristus til vores verden.

Betydningen af mødet

De, der ikke er velbevandret i kristendommen, kan det virke lidt underligt, at mødet mellem Simeon og Jesusbarnet gives så stor betydning. Faktisk så meget opmærksomhed givet til de trofaste fest for Præsentation af Herren, mere end logisk.

Den nederste linje er, at næsten alle de gammeltestamentlige profeter ventede på Messias 'komme - Guds salvede, der ville udfri sit folk. Og så mødet i Simeons med Kristi fødsel er ingen anden end opfyldelsen af profetien, hvor mange troede de mænd og kvinder af Gud, der levede i de tider af Det Gamle Testamente.

For mere information om Simeon

Forsøger at forstå spørgsmålet Præsentation af Herren - at ferien og hvad det er værd, er at være mere opmærksom på en af de centrale figurer i bibelske historie forbundet med denne dato (15 februar). Hvis vi vender os mod legenden, vil det være muligt at finde ud af, at han mødte Mary i templet Simeon havde en alder af 360 år. Hans navn betyder intet, som "høre". Desuden er det betragtes som en af de 72 skriftkloge har modtaget fra II befalede den egyptiske konge Ptolemæus oversætte De Hebraiske Skrifter til græsk.

Det var mens du arbejder på oversættelsen af Simeon og læse profetien som sagde, at en jomfru ville føde en søn - den Verdens Frelser. Israelsk profet ønskede at ændre ordet "jomfru" (Virgin) på "kone" (en kvinde), men den engel, som viste sig for ham, ikke lade dette ske. Efter at adlyde en himmelsk budbringer, Simeon modtaget fra ham et løfte om, at han personligt ville være i stand til at se profetien opfyldt.

Day of the Præsentation af Herrens blev indbegrebet af profeten med en engel lovet.

Anna, en profetinde

I Bibelen er der en anden karakter, der har at gøre med den velkendte ferie. Vi taler om Anna profetinden. Finde det betyder ferie for Kyndelmisse, er det også vigtigt at være opmærksom på. På en dag, hvor Jesusbarnet blev bragt til templet, til sin mor - Jomfru Maria - enken kom, som på daværende tidspunkt var der allerede i '84.

Hun er ofte talerør for borgerne, før de kloge Guds stemme, som det fik navnet Anna, en profetinde. At denne kvinde kom op til den lille Jesus, han bukkede og gik ud af templet, begyndte han at fortælle folk i byen, der kom Messias, der redder Israel.

Historisk dokumentation for ærbødighed ferie Præsentation af Herren

Hvis du undersøger manuskripter efterladt af tidligere generationer, vil du finde en interessant kendsgerning. Dens essens koges ned til det faktum, at Ester i IV århundrede vestlige pilgrim blev skrevet arbejde "pilgrimsfærd til de hellige steder." Det er faktisk den ældste historisk vigtige beviser for, at Præsentation af Herrens kirke havde en liturgisk fejring af det kristne Øst. I dette manuskript, er Ester ikke ejer den liturgiske fest header ved at definere det som den fyrretyvende dag i Helligtrekonger. Men triumf selve processen, der blev afholdt til ære for den præsentation, beskriver mere end følelsesmæssigt.

Men den anden søjle, hvilket giver ferien en særlig liturgisk karakter, rodfæstet i Jerusalem. Vi taler om det armenske lectionary. At det blev overværet af fact-autoriseret liturgisk praksis begyndelser i V-tallet. Baseret på disse oplysninger, kan du lave en klar konklusion: i IV-V århundreder Kyndelmisse bestemt i Jerusalem kirken som en ferie, er det æret i området.

faktiske tegn

Hvis vi ser på spørgsmålet: "Præsentation af Herren - det er" - kun i den nationale format, vil du bemærke et interessant faktum: Denne ferie er et symbol på vinteren og foråret møde. I denne forbindelse er det lykkedes at blive vist en masse vilje.

Det første, der kan henføres til de skilte, der peger ud den 15. februar - er vejret. Ifølge legender, hvis dagen er varm og solrig, du bør ikke forvente en tidlig forår. Selv i en sådan ferie som Præsentation af Herren, tegnene på vejret, kan indikere vedvarende frost, hvis natten den 15. februar vil være den klare himmel, som ikke kan se stjernerne. Men i tilfælde af en stjernehimmel er der al mulig grund til at forvente en hurtig forår.

Med hensyn til sundhed, er der behov for at være opmærksom på de stearinlys tændt under ferien: hvis branden er glat og næsten ikke bevæger sig, forventes ikke problemerne med den fysiske tilstand, og her, det er fornuftigt, når flammen bliver blå og svajer at forberede sig til kamp sygdom.

I en sådan ferie som Kyndelmisse, vejskilte og relatere. Det menes, at hvis denne dag en mand gik på en rejse, så ville han vende hjem snart. Det forklarede denne påstand med, at den 15 vejret er uforudsigeligt februar, kan være alt - fra kraftig regn til tunge sne. Sådan udfældning, selvfølgelig, væsentligt komplicere bevægelse.

Præsentation af Herren: Traditioner

Det menes, at hvis ferien fra hjertet til at fodre husdyr, vil det vokse hurtigt og give en god sag. Også fejret den 15. februar Præsentation af Herren er med til at forudsige den overflod af høsten: Morning snefald denne dag er et tegn på en rigelig høst tidlige brød og dagtimerne sne forudsiger vellykket plantning medium.

På denne dag, som regel forberedt til såning af frø, blev husdyr drevet ud af krybbe i kabinettet og inspicere selen. Det er også en tradition for at bruge vand fra sne, der var faldet i dag af mødet blev fordelt blandt de mennesker, som man mente, at det kan helbrede forskellige sygdomme.

Det vand, der flyder fra taget under ferien, var også af stor betydning. Det blev brugt til bagning kager, som blev givet efter dem, der led nogen sygdom.

fest funktioner

For den fuldstændige svar på spørgsmålet: "Præsentation af Herren - det er" - det er nødvendigt at undersøge og træk ved denne ferie. Et interessant faktum er, at de fleste af de tjenester i kirken fokuserede på personlighed Gud. Fra de gamle religiøse traditioner til dato har nået flere ortodokse ritualer, ikke har mistet deres relevans.

Først og fremmest er der en indvielse af vandet og stearinlys direkte i kirken. Relateret til dette er en anden tro: hvis under et tordenvejr indviet lys til at placere foran et ikon, vil det beskytte huset fra lynnedslag. Regne det betyder Præsentation af Herren, kan vi ikke ignorere og levende tradition for fest, hvor lyder meget smukke liturgiske tekster. De afslører essensen af talen af profeten Simeon, samt berømt for at ære ham se Jesusbarnet. Med hensyn til varigheden af den fest, den Præsentation af Herrens varer i 8 dage: 14 (predprazdnovanie) Den 22. februar (en højtidelig forsamling).

Analyse af spørgsmålet: "Præsentation af Herren - det er" - i den katolske tradition for formatet, det er værd at bemærke en grundig tilgang til ferien. På denne dag, er præsterne i templerne iføres hvide Klæder, og før du starter den højtidelige messe, farverig procession med stearinlys, samt udføre ritualet velsignelse. Alle, der kom til templet, synger sange, hvor transmitteret ord Simeon, sagde den guddommelige Infant, og Præsterne udfører ritualet, drysset vievand sang.

For mange troende, denne ferie er stor nok til at lave mad hilsen. Præsentation af Herren er faktisk ære Frelserens komme, så mange digte og sketches den dag taler om et nyt liv, glæde og forår, der animerer alt.

Den ikonografi af præsentationen

Signifikant for den kristne ferie - dagen for mødet i Simeon og Jesusbarnet - har inspireret mange kunstnere til at skabe ikoner og fresker. De har alle beskriver det øjeblik, hvor Jomfru Maria passerer i hænderne på den ældste søn.

Ikon "Kyndelmisse" skildrer Iosifa Obruchnika, som er placeret bag Vor Frue og er enten i bur eller i hænderne på to, og nogle gange tre duer. Anna, en profetinde også afbildet på ikonet bag Simeon.

Et andet interessant faktum er, at ikonet for den "Møde Herrens" eller har som baggrund for foden af templet, eller skildrer et møde ældre og Jesusbarnet nær tronen. Og på billederne, skrevet på et senere tidspunkt, nogle gange afbildet pinsler helvedes og den kommende frelse (placeret i den nederste del).

Betydning ikon "Blødgøring onde hjerter"

Der er en anden ikon, der er direkte relateret til en ferie for præsentationen af Herren. Det hedder "Simeon profetisk" eller "Skyllemiddel af Evil Hjerter". Dette ikon vises, når en israelsk mand profeterer Jomfru, at hun selv våben gennembore sjælen. Jomfru Maria, mens stående på en sky med de syv sværd, der gennemboret hendes hjerte, tre til venstre, tre til højre og en fra bunden. Antal sværd grund af det faktum, at det nummer 7 er præget af fylde, i dette tilfælde - den lidelse, hjertesorg, og sorg.

Generelt, hvis vi mener, at er en ferie af Kyndelmisse, kan vi konkludere, at den betydelige indflydelse ortodokse og katolske kristne kultur. Denne dag bærer en åndelig betydning som håndgribeligt som symboliserer mødet mellem to pagter: den gamle, præget af Simeon, og den nye, bragte Frelseren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.