Nyheder og SamfundMiljø

Polar station "Vostok" Antarktis: beskrivelse, historie, klima og adgang til

Legendariske russiske polar station "Vostok" i Antarktis blev oprettet i 1957. Det er beliggende i centrum af kontinentet, is og sne. Ligesom 59 år siden, og i dag er det et symbol på utilgængelighed pol.

Afstanden fra stationen til Sydpolen er mindre end til havet, og stationen befolkning ikke overstiger 25 personer. Lave temperaturer, højde på mere end tre kilometer over havets overflade, en fuldstændig isolation fra verden om vinteren gør det til et af de mest ubehagelige til menneskelig beboelse steder på Jorden. På trods af de vanskelige forhold, er livet på "øst" ikke stoppe selv ved -80 ° C. Forskere udforsker unikke subglacial sø, som er beliggende i en dybde på fire kilometer.

placering

Videnskabelig station "Vostok" (Antarktis), der ligger i 1253 km fra Sydpolen og 1260 km fra kysten af havet. Indlandsisen her når en tykkelse på 3700 m. Om vinteren kan stationen ikke nås, så de polarforskere nødt til at stole udelukkende på deres egen styrke. fly leveret her i sommer belastninger. "Progress" til samme formål og brugte en slæde-larve tog fra stationen. Tidligere sådan et tog kommer og med "Fred" station, men i dag, på grund af stigningen af Iskoss i vejen for toget, det var umuligt.

Polar station "Vostok" ligger i nærheden af South Geomagnetisk Pole på vores planet. Dette giver dig mulighed for at engagere sig i forskning Jordens magnetiske felt ændres. I løbet af sommeren på stationen er omkring fyrre mennesker - ingeniører og forskere.

"Vostok" station: historie, klima

Denne unikke videnskabelige center blev bygget i 1957 til forskning og observation af økosystemet i Antarktis. Siden grundlæggelsen af den russiske station "Vostok" i Antarktis aldrig er holdt op med at arbejde, hendes arbejde fortsætter i dag. Forskerne er meget interesseret i den relikt subglacial sø. Der blev afholdt unikke boring glaciale aflejringer i midten af halvfemserne på stationen. Første termisk boremaskine og derefter elektromekanisk på et bæretov blev anvendt.

Boring AARI gruppe og Leningrad Mining Institute opdaget i fællesskab en unik underjordisk sø "øst". Det er skjult iskappe tykkelse på mere end fire tusinde meter. Dens dimensioner, formentlig 250x50 kilometer. Dybden af over 1.200 meter. Dens areal overstiger 15,5 tusind kvadratkilometer.

Nu er udviklingen af nye projekter til undersøgelsen af den dybe sø. "Øst" - station i Antarktis, deltog i målet føderale program "World Ocean". Desuden er forskere undersøger menneskelig aktivitet i sådanne ekstreme betingelser.

klima

Barske betingelser berømte polar station "Vostok". Klimaet i stedet kan beskrives kort - koldeste sted på jorden ikke. Her registreres det absolutte minimum temperatur - 89 ° C. Gennemsnitlige temperaturindikatorer hele året intervallet fra -31 ° C og - 68 ° C, indtil det absolutte maksimum, som er fastgjort i en fjern GODU 1957 - -13 ° C. 120 dage fortsætter polarnat - fra slutningen af april til slutningen af august.

De varmeste måneder på stationen - december og januar. På dette tidspunkt er temperaturen -35,1 ° C -35,5 ° C. Denne temperatur er sammenlignelig med kold vinter miltbrand. Den koldeste måned - August. lufttemperaturen falder til -75,3 ° C, og undertiden under -88,3 ° C Den koldeste maksimum (dag) -52 ° C, for alle observationerne i maj temperaturen ikke stiger over -41,6 ° C Men lave temperaturer - det er ikke et stort klimaproblem og udfordring for opdagelsesrejsende.

Station "øst" (Antarktis) er beliggende i et område med næsten nul fugtighed. Her er der en mangel på oxygen. Stationen er placeret i en højde af mere end tre tusind meter over havets overflade. I et sådant komplekst miljø menneske akklimatisering varer fra en uge til to måneder. Denne proces er normalt ledsaget af et glimt i øjnene, svimmelhed, næseblod, smerter i ørerne, en følelse af kvælning, forhøjet blodtryk, søvnforstyrrelser, appetitløshed, kvalme, svære smerter i muskler og led, vægttab på op til fem kilo.

videnskabelige aktiviteter

"Øst" - en station i Antarktis, hvor specialister er mere end et halvt århundredes forskning er mineral- og kulbrinte råvarer, drikkevandsforsyning, båret actinometrical, aero-meteorologiske, glaciologiske og geofysiske observationer. Hertil kommer, de gennemfører medicinsk forskning, studere klimaændringer, foretage målinger "ozonhul" og så videre. D.

Livet på stationen

"Øst" - station i Antarktis, hvor særlige mennesker bor og arbejder. De er uendeligt loyale over for deres sag, de er interesseret i studiet af denne mystiske kontinent. Denne besættelse, i bedste forstand af ordet, der giver dem mulighed for at udholde alle livets prøvelser, langsigtet adskillelse fra kære. Polar liv kan kun misunde kun de mest desperate extremals.

Station "Vostok" (Antarktis) har mange funktioner. For eksempel i hverdagen, vi er omgivet af nogle insekter - sommerfugle, myg, myg. På stationen er der intet. Der er ikke engang mikroorganismer. Vandet her - fra smeltet sne. Det indeholder ingen mineraler eller salte, så den første gang plante arbejdstagere, der har konstant tørst.

Vi har allerede nævnt, at forskere længe har været boret godt til den mystiske Lake Vostok. I 2011 i en dybde af 3540 meter blev opdaget af en ny is, der namerz nedenfor. Denne frossen sø. Polar hævder, at det er ren og meget behageligt at smagen, kan det blive kogt og brygget te.

Bygningen, der huser polarforskere har bemærket en to meter lag sne. Inde er der ingen dagslys. to udgange til det fri bly - hoved- og reserve. Den vigtigste måde - er døren hvorigennem gravet i sneen halvtreds meter tunnel. Nødudgang meget kortere. Det er en stejl trappe fører op på taget af stationen.

Den beboelsesbygning har en salon, TV på væggen (selvom jordbaseret tv-station ikke er til stede), et poolbord. Når rumtemperaturen falder til under nul, der alle forsøger ikke at gå. Men en dag, opdagelsesrejsende lager fundet defekte spillekonsol. Det blev repareret, tilsluttes fjernsynet og wardroom kom til live - nu er der kommer til at opdagelsesrejsende. I varme jakker og bukser, støvler og hatte, de kommer til at spille kampe og løb.

Polar notat, at stationen "Vostok" (Antarktis) omdannes til udtryk i hverdagen i de seneste år. Varm beboelse, lokaler til akademisk arbejde, en spisestue, en diesel enhed og andre nødvendige for livet af strukturen af stationen gjort livet her er helt acceptabelt.

Brand på "Vostok" station i Antarktis

Tolvte i april 1982 "Øst" er ikke taget kontakt med fastlandet. Ingen kunne have forudset, hvad der skete. Om natten, til tiden, stationen dukket op på Relation ni gange. Når forbindelsen var ikke og i den anden den udnævnte time, var det klart: der var noget ekstraordinært. Mangel på kommunikation - i hvert fald af en nødsituation ulykke. Dimensioner på problemer på stationen så ingen kunne have forudset.

Station "øst" (Antarktis) har et separat rum, hvor blev placeret diesel kraftværk. Der og branden startede om natten den 12. marts. Det var i begyndelsen af vinteren. Ved magten blev det bygget et lille hus, hvor boede mekanik. De vågnede klokken fire om morgenen den skarpe lugt af røg.

Udenfor fandt de, at ilden brændte på taget. Et par minutter er alle winterers hastigt klædt og løb ud i kulden. Spotlight, som oplyste området, gik ud. Lyset var kun i brand.

Fire Fighting

Branden begyndte at kaste sneen, og derefter forsøgte at dække det med en presenning for at forhindre adgang af ilt. Men presenning antændt med det samme. Folk, der klatrede op på taget, måtte hurtigt hoppe ned. Taget blev helt brændt i tredive minutter.

Femten meter fra stationen stod en tank med dieselolie. Træk dem var umuligt - de er for tunge. Heldigvis vinden blæste i den modsatte retning. Gemt endnu, og at dieselolie var for koldt, kulden hun blev tyktflydende. Hun var blevet meget varmt at buste ud.

Umiddelbart opdagelsesrejsende lagde ikke mærke til, at der er en ingeniør blandt dem. Hans jordiske rester blev fundet i asken. Umiddelbart efter brandstationen lokaler blev efterladt uden varme og lys, men gaden var -67 ° C ...

Sådan overlever?

Der var en virkelig katastrofe. Ned to dieselgenerator helt ud, der har leveret el-station og to reserve. Bliv ikke lyset i lokaler, de var strømløs videnskabelige instrumenter, batterier og køles ned brændeovn i kabyssen. Problemet var selv med vand - det var forberedt elektrotayalke af sne. I bryggers fundet den gamle petroleum komfur. Den blev flyttet til et af de boligområder kaserne.

Og på dette tidspunkt febrilsk leder efter en vej ud af situationen i Moskva. Vi hørt med piloterne og sejlere. Men ingen af de muligheder kunne implementeres i den barske polarnat.

Livet efter branden

Explorers besluttede at overleve på egen hånd. Brave fyre ikke vente på hjælp fra fastlandet. I Moskva blev en radio besked transmitteret: "Indtil foråret overlever." De vidste, at den iskolde kontinent ikke tilgiver fejltrin, men han er nådesløs til dem, der fortvivlelse.

Overvintring fortsatte med at tvinge-majeure omstændigheder. Opdagelsesrejsende er flyttet ind i en lille bolig. På grundlag af gasflasker gammeldags fem nye ovne. I dette rum, som var et soveværelse, og spisestue og køkken, og er videnskabelige instrumenter.

Den væsentligste ulempe ved den nye ovn blev sort. Hun indsamlet en spand per dag. Efter et stykke tid, takket være wit aerology og kog winterers kunne bage brød. Dele af testen, de sidder fast på ovnens vægge, og dermed en helt spiseligt brød.

Også varm mad, og varme var påkrævet lys. Og så disse magtfulde mennesker begyndte at lave stearinlys ved hjælp af eksisterende paraffin og asbest ledning. "Candle fabrik" arbejdede indtil slutningen af vinteren.

Arbejdet fortsætter!

På trods af den utrolige betingelser, er opdagelsesrejsende i stigende grad begyndte at reflektere over fortsættelsen af videnskabelig aktivitet. Men dette skyldtes en enorm underskud af elektricitet. Den eneste overlevende motor tilfredsstiller en radio behov og svejsning. Det er ganske enkelt "bange for at trække vejret."

Ikke desto mindre meteorolog afbryde deres vejrobservationer kun under branden. Efter tragedien, arbejdede han som sædvanlig. Ser man på ham, og genoptaget arbejdet magnetologist.

frelse

Så holdt overvintring - i ekstrem kulde, uden sollys når iltmangel, med store ulemper. Men disse mennesker udholde, det i sig selv er en præstation. De har ikke tabt selvkontrol og "smag" for at arbejde. De varede 7,5 måneder, som lovet af Moskvas kuratorer i ekstreme omstændigheder.

I begyndelsen af november til stationen fløj IL-14, som bragte en ny generator og fire nye overvintring af den næste, den 28. ekspedition. Det var blandt passagererne på flyet, og den længe ventede Doctor. Han sagde, at han forventede at se på stationen demoraliseret og udmattede mennesker. Men disse fyre var, okay.

Og efter femten dage af "fred" ankom slæde-traktor tog. Han bragte byggematerialer og produkter, samt alle af kraftværket konstruktion. Efter den tid gik hurtigere stationer: alle forsøgte at gøre op for de akkumulerede "gæld" for forskning.

Da ændringen kom, de modige opdagelsesrejsende sendt med fly til "fred". Det samme bord og bragt resterne af den afdøde Alexei Karpenko. Den blev begravet i Antarktis "Novodevichy" kirkegård. Resten blev overført til den polære skib "Bashkiria", som tog dem til Leningrad. I dag, de er alle i live og godt, og nogle mennesker havde i løbet af denne tid igen for at deltage i en antarktisk ekspedition.

Station "Vostok": besøg regler

Turister, for den sags skyld, og forberedte rejsende, stationen er ikke kun priglashayut- Forskningscenter. Men for at besøge "Øst" er stadig muligt. For at gøre dette, bør der ønsker at gælde for Research Institute af Arktis og bevise, hvorfor stationen har behov for dem. Minimumskrav for ansøgere - et godt helbred og en masse nyttige færdigheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.