LovStat og lov

Anti-demokratisk styre: konceptet og typer

Hvad er anti-demokratisk politisk regime? På hvilket grundlag den er defineret? Hvilke funktioner gør? Hvordan fremkomsten af anti-demokratiske regimer? Her er en delvis liste over emner, der vil blive drøftet i denne artikel.

Hvad kaldes politisk regime?

Denne måde at organisere system af forbindelser, som afspejler forholdet mellem samfundet og magt. Vigtigt fra dette synspunkt er niveauet for politisk frihed og af livet i staten. I mange henseender dette skyldes at præsentere de kultur, traditioner, historiske træk af landets udvikling. Alt dette førte til, at hver stat har en unik politisk regime.

Men på trods af sådanne funktioner, opdager ligheder - business enkel. Brug derfor to generiske begreber i den videnskabelige litteratur: anti-demokratisk styre og demokratisk. De vil blive betragtet parallelt med ved at sammenligne en bredere idé om, hvad de er. Da de tekniske egenskaber, der er nødvendige for at informere læseren, at anti-demokratisk styre er yderligere opdelt i et autoritært og totalitært.

beviser

Hvad er præget af politiske regimer? For nogle funktioner, kan du snakke om hvem der er nu ved magten? Tegn på anti-demokratisk styre efter:

 1. Domineret af lovløshed og terror.
 2. Manglen på politisk pluralisme.
 3. Ingen modstand mod det regerende parti.

Og går ind for demokratisk styre som sin antipode:

 1. Retsstaten.
 2. Der er en magtdeling (udøvende, lovgivende og dømmende).
 3. Der er reelle, ikke deklarativ politiske og sociale rettigheder og friheder.
 4. De offentlige myndigheder er valgt.
 5. Der er også aktive i at forbedre samfundet opposition og pluralisme.

lad os også være opmærksom på grundlæggende detaljer. Når et autoritært regime , er den politiske magt koncentreret i hænderne på en gruppe af personer eller en bestemt person. Men ud over den politiske sfære forbliver relativt fri. Under et totalitært regime stadig tæt kontrolleret af myndighederne. Dette er ledsaget af et stort antal af tilsynsorganer. Når demokratiske regimer anses for at være den vigtigste kilde til magt mennesker. Interaktion er baseret på principperne om frihed og lighed. Så hvilke funktioner gør den anti-demokratisk styre?

autoritære

I dette tilfælde, når vi taler om den anti-demokratiske stat regime, betyder teokrati, monarki, neototalitarizm, militærstyre, eller personlig magt. Autoritetstro går ofte sammen med diktaturet. Den virkelige politiske opposition fraværende, men på andre områder (miljø, medicin og så videre) er bevaret autonomi for den enkelte. Du kan vælge sådanne funktioner:

 1. Power er ubegrænset og ukontrollabel karakter af de borgere udtrykt i form af tyranni, monarki, militærjuntaen, og så videre.
 2. Baseret på kraft. Men ikke det faktum, at et autoritært regime vil ty til masse undertrykkelse. Det kan endda være populær blandt den almindelige befolkning. Men hvis det bliver nødvendigt, enhver handling at tvinge kan tages borgere til underkastelse.
 3. Monopolet af den politiske sfære og magt.
 4. Genopfyldning af de ledende kadrer foretages via co-optation, og ikke ved hjælp af mekanismerne i konkurrence. Også på grund af dette, er der et problem med kontinuitet og overdragelse af magt.
 5. Der er ikke nogen total kontrol over samfundet. Dette ledsages af en vis grad af ikke-indblanding i området for politik.

Hvad er autoritære

Den er opdelt i forskellige områder af hele gruppen med sine egne karakteristika. Kan være stift autoritær, moderat, liberal, populistisk og nationalistisk-patriotiske regimer. Hver af dem har sine egne karakteristika.

De første tre skiller sig ud på grund af varierende stivhed i magtudøvelse. Populistiske autoritære er baseret på vægt. National-patriotisk tilstand bruger forener alle (eller de fleste) af tanken om at bygge en totalitær eller et demokratisk samfund. Dvs. autoritære indtager en mellemposition.

totalitarisme

Funktionen af denne tilstand - tilgængelighed af kontrol over alle aspekter af samfundet fra myndighedernes side. Desuden er det monopoliserede (leder eller parti). Også kendetegn er tilstedeværelsen af en enkelt ideologi, som er obligatorisk for alle borgere. Det bruger en kraftfuld overvågning og kontrolmekanisme for at sikre, at ingen uenighed. Udbredte politiundertrykkelse og intimidering. Formålet med de totalitære regimer i forhold til borgerne er at danne en passiv personlighed, som er tilbøjelige til indsendelse. Under kontrol og håndhævelse forordningen træder alle aktiviteter af borgere. Hvilke funktioner gør denne anti-demokratisk stat regime?

tegn på totalitarisme

De kan sammenfattes i fire punkter:

 1. Der er kun et masseparti. Som regel er det ledes af en karismatisk leder. Der er også en fusion, integration af statslige og partistrukturer, fordelen i det aspekt af betydning er den sidste.
 2. Centralisering og monopolisering af magten kræver, at det vigtigste er loyalitet over for partiet i staten. Materiale, religiøse, æstetiske og andre værdier er sekundære. Og på grund af dette forsvinder grænserne mellem de områder af livet, er hele landet betragtes som en enkelt lejr.
 3. Under en af de officielle ideologi. Indført ind i bevidstheden takket være en massiv og målrettet pålægge det som den eneste sikre måde at tænke på. Et træk ved denne ideologi er, at der lægges vægt på fælles værdier (race, nation, stat, klasse eller klan). Der er intolerance over for enhver uenighed.
 4. At have et system med psykisk og fysisk terror. Bygget en politistat, der bruger princippet om "kun hvad der er tilladt, hvad der blev sagt til myndighederne."

Det er de funktioner er forskellige former for anti-demokratiske regimer. Men nu finde noget perfekt ikke er muligt, sørge for der er elementer af andre politiske strukturer. Derfor, for at forstå forskellen mellem demokratisk og udemokratisk regime, overveje de elementer i den første. Selvfølgelig sker dette på en ideel model af staten.

Demokrati og dens tegn

Fra det græske ord betyder "demokrati". Beboere i stater med sådanne systemer betragtes som den vigtigste kilde til egenkapital.

Demokratiet har følgende funktioner:

 1. Valget. Borgere, der vælges til de offentlige myndigheder på lige fod.
 2. Adskillelsen af beføjelser. Der er juridiske, udøvende og dømmende magt, som er uafhængige.
 3. Civilsamfundet. Folk kan påvirke myndighederne, takket være et stort netværk af frivillige organisationer i lokalsamfundet.
 4. Ligestilling. Alle har lige borgerlige og politiske rettigheder.
 5. Pluralisme. Andre folks meninger og ideologier respekteres. I pressen er der ingen censur, og der er fuld gennemsigtighed.
 6. Kompromiser. Relationer har til formål at finde en gensidigt fordelagtig løsning. Konflikter er opbrugt lovlige midler.

Når folk taler om politiske regimer: demokratiske og antidemokratiske - der kan være problemer med forståelsen af de modtagne oplysninger på grund af visse overbevisninger og mentalitet. Nå det hjælper til at klare længerevarende ophold i det område af et bestemt land.

Anti-demokratisk styre: heterogenitet og funktioner

Vi har allerede nævnt, at regimerne er af forskellig art. Om det anti-demokratiske politiske regime talte i de dage af antikken: så populær var despoti og tyranni. I det første tilfælde betyder det, vilkårlig og ubegrænset magt, som er baseret på vilkårlighed. Tyranni er baseret på den en-mands regel, når strømmen tilranet og gennemført brutale metoder til dens gennemførelse. Et særligt træk ved denne type forskydning er den legitime regering gennem et statskup ved hjælp af vold.

Også som en del af den praktiske gennemførelse af interesse er militære regimer. De er baseret på det faktum, at myndighederne er faktiske lederne af de væbnede styrker (som et alternativ til - sikkerhedstjenesterne). Den sætter det takket være kuppet, når de handlinger, der er rettet mod regeringen i legitime civile.

Antidemokratiske regimer i tilstande af denne type var meget populær i det sidste århundrede (men geografisk begrænset, de Asien, Afrika, Mellem- og Sydamerika). Efter deres etablering skabt forgrenede militær og politi apparat, som omfattede hæren, sikkerhedstjenesten og en række andre instanser til at kontrollere befolkningen, offentlige foreninger , og så videre. Men dette er kun det generelle koncept for den anti-demokratisk styre af denne art. For at være bedre informeret, bør hver for sig undersøge hvert enkelt tilfælde.

konklusion

Her er vi også nødt til at forstå, hvad de demokratiske og anti-demokratiske regimer, samt funktionerne i sidstnævnte. Ak, her repræsenteret kun toppen af de oplysninger isbjerget. For at forstå godt begrebet anti-demokratisk styre og de ledsagende aspekter og nuancer, som du har brug for at studere en stor mængde af specifikke, snævert fokuseret litteratur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.