SundhedSygdomme og betingelser

PET / CT - hvilken slags forskning?

Allerede mange af jer ved, at tale om PET / CT, som er en ny, meget præcis metode til tidlig diagnosticering af kræft, neurologiske sygdomme og hjerte-kar-sygdomme. Han, i modsætning til CT eller MR ikke viser et billede af de anatomiske karakteristika patienten, og indfanger processen med anvendelse af visse organer og væv. Hvordan præcist foregår PET scanninger og hvordan du har brug for at forberede sig til det, vil vi dække i denne artikel.

Hvilke sygdomme er diagnosticeret ved hjælp af PET / CT?

Positronemissionstomografi er en kompleks undersøgelse, hvorved eventuelt diagnosticering af tumorer, som ikke producerer kliniske manifestationer og cancermetastase i et indledende trin. Derudover giver det dig at bekæmpe sygdommen, resultaterne og effektiviteten af behandlingen.

I kardiologi, PET / CT-diagnostik anvendes i tilfælde af hjertesygdomme og tidligere koronar bypassoperation. I neurologi med det er diagnosticeret med multipel sklerose, og i psykiatrien - Alzheimers sygdom på et tidligt tidspunkt, når de eksterne manifestationer af sygdommen udbruddet er endnu ikke blevet overholdt. Af den måde, undersøgelsen er med til at adskille Alzheimers sygdom fra andre patologier resulterer i senil demens (Parkinsons sygdom eller Huntingtons).

Med hjælp fra PET vurderede hjernens funktion efter slagtilfælde og beslaglæggelser er diagnosticeret med epilepsi.

PET / CT: Anmeldelser af fordelene ved denne metode til diagnose

Før andre moderne metoder til diagnostik har mange fordele af PET. Først og fremmest, denne metode - den mest præcise af alle de eksisterende, og desuden kan det erstatte flere traditionelle undersøgelser. Også PET forårsager ingen smerte, ikke har nogen skadelige bivirkninger på den menneskelige krop, og kan påvise sygdommen på et tidligt stadie.

Fås blandt læger om PET / CT anmeldelser tillade os at tale om denne metode som en måde at få pålidelige oplysninger om det stadium, hvor der endnu ikke eksisterer de synlige øjet strukturelle ændringer i orglet. Og dette, som du ved, gør det muligt at starte behandling på de tidligste stadier af sygdommen, som i væsentlig grad øger effektiviteten af behandlingen.

Princippet om PET-undersøgelser

Det er værd at bemærke, at tale om PET / CT funktioner, at undersøgelsen kan du optage blodgennemstrømningen i organer og væv, samt forbruget af det sidste glukose.

I individets krop administreres et lille, uskadelige for mennesker, mængden af radioaktivt stof, som bæres af blodet til væv. Dårlig stråling, der kommer fra det, er PET fast og overføres til computeren. Der kommer behandlingen af oplysninger og oprettelsen af billedet. Og jo mere af det radioaktive stof er i vævet, jo mere de ser på billedet - de såkaldte "hot" områder, og det sted, hvor stoffet er lille, ser kedeligt - en "kold" websteder.

Udvikling af kræftceller særligt stort behov glukose deri flyder aktiv metabolisme, der giver dem mulighed for at billeder efter PET / CT-lys ( "hot") billede. Således for PET diagnose kan påvises kun starte deres unormal vækst af kræftceller, og endda justere den forventede vækst.

Teknikker til PET / CT

Afhængigt af hvad inspektion opgaver, kan lægen nødt dem eller andre metoder til diagnosticering beskrevet med forskellige radioaktive lægemidler:

 • PET med 11C-cholin;
 • PET med 18F-fluordeoxyglucose;
 • PET med 11C-methionin;
 • PET med 13N-ammoniak.

For eksempel til diagnose af malignt gliom (hjernetumorer), der kræves af PET / CT med methionin, som tillader at evaluere graden af malignitet.

For at maksimere resultaterne var pålidelige, til dagen før undersøgelsen anbefales patienten udelukke fra kosten af alle proteinholdige fødevarer: kød, fisk, mælk og soja. Du kan spise kun grøntsager og frugter. I klinikken skulle komme faste, og fik lov til at drikke vand i ubegrænsede mængder (men ikke sodavandsdåser eller sød).

I nogle tilfælde er diagnosen udføres med cholin

At estimere kropstilstanden i prostatacancer samt i tumorer i lever og hjerne ofte udført PET / CT med cholin.

Dette stof er involveret i opførelsen af cellevægge så indførelsen af radionuklid i det giver mulighed for at visualisere tilstedeværelsen af selv små metastaser, der er synlige i billederne i form af lysende punkter.

Disse undersøgelser blev udført i 2 faser - umiddelbart efter administration af det radiofarmaceutiske og efter 40 min. Scanning sker på tom mave og uden anvendelse af en væske (om morgenen den er helt udelukket).

1-2 uger før eksamen Patienten anbefales udelukket fra kosten:

 • æg;
 • ærter;
 • sojabønner, linser og bønner;
 • leveren (og andre produkter);
 • spinat;
 • kål;
 • jordnødder;
 • havre;
 • appelsinsaft og eventuelle vitaminer (især B-gruppen).

Da undersøgelsen udføres

I rum, hvor PET / CT-undersøgelse, er patienten bedt om at slukke de mobile enheder og tilbyder at gå til venteværelset, hvor patienten inden for 20 minutter skal slappe af og falde til ro. Det er nødvendigt at forbedre kvaliteten af billederne.

Derefter eksaminand injiceret radiofarmaceutisk og vente på en halv time, indtil sagen er fordelt i kroppens væv. Af den måde, hvis det på dette tidspunkt er der behov for at gå på toilettet, du kan ikke ignorere det. Endvidere er patienter opfordres til at gå til PET-scanner, der ligner en X-ray maskine. varer omkring 45 minutter analysemaskinen selv (hjernescanning imidlertid kan tage timer og 1,5).

Hvis det er nødvendigt under proceduren til patienten kan henvende person fra det medicinske personale. I tilfælde af hjerte patientundersøgelse kan give gradueret øvelse, der vil demonstrere funktionerne i blodcirkulationen og funktion denne krop.

Til behandling af materialet kan have behov for adskillige timer til 2 dage. Det hele afhænger af den type og kompleksitet undersøgelsen.

Hvordan er det hele kroppen undersøgelse

PET / CT-procedure hele kroppen sker som regel i bunden af bækkenet. Spørgsmålet om, hvorvidt samtidig eller ikke få fat i kraniet, stadig kontroversielt. De gør ikke i mange indkøbscentre. Hvis det er nødvendigt undersøgelser anatomisk vanskelige steder der gennemføres i sigte scanning kontrastmidlet (jod præparater).

Scanning starten, som regel med bækken området, for at undgå at ændre det billede, der vises som et resultat af den gradvise fyldning af blæren. Hvert punkt scannes mindst 4 minutter (emission scan) plus yderligere 2 minutter (transmission scan).

PET-scanning af hele kroppen giver dig mulighed for at lave en komplet operationel plan, hvis det er muligt, at fjerne alle de berørte væv.

Kontraindikationer for PET / CT

Det skal bemærkes, med henvisning til PET / CT, som er undersøgt i nogle tilfælde udgifter er kontraindiceret, da dataene kan blive forvrænget. For eksempel det sker i den tidlige postoperative periode efter åben biopsi (i disse tilfælde den forventede minimum 4 uger efter operation). PET er også kontraindiceret efter nylig kemoterapi eller strålebehandling. I sidstnævnte tilfælde er den anbefalede tre måneders pause.

Inflammatoriske processer i kroppen: bylder, infektioner og sarkidoz - kan give falsk-positive resultater ved scanning. I sådanne situationer, er du nødt til at være forsigtig med, hvad der viser PET / CT.

I visse andre tilfælde (såsom klaustrofobi eller hvis patienten har vanskeligt ved rygleje) scanningsprotokol varierer afhængigt af patientens tilstand.

Hvad skal jeg huske på, når forberedelserne til PET / CT

Til PET / CT-diagnostik vil ikke give dig ubehag, og resultaterne var så god kvalitet, skal du følge nogle generelle regler for hver type procedure:

 • At gennemføre en PET / CT bør klæde sig varmt og komfortabelt.
 • På tøj og krop må ikke indeholde metal og smykker.
 • Da en kan tage 1 liter drikkevand og usødet kulsyreholdigt vand.
 • Kvinder er forpligtet til at sætte i en læge kendt om eksisterende eller mulig graviditet, samt amning, fordi scanningen er udtrykkeligt forbudt i disse situationer.
 • Vær sikker på at nævne tilstedeværelsen af allergiske reaktioner.
 • For patienter med diabetes, kræver særlig forberedelse til PET / CT.
 • I situationer, hvor undersøgelsen gennemføres i bækkenet muligvis indgivelse ind i urinblæren kateter.
 • Under hele undersøgelsen patienten bør fastsættes, kan du ikke ændre holdning.
 • Hvis de andre anbefalinger ikke er givet, så umiddelbart efter scanningen adspurgte kunne vende tilbage til et normalt liv, og at fremskynde afskaffelsen af radioaktive lægemidler, er det nødvendigt at drikke så meget væske som muligt.

Hvordan man skal fortolke resultaterne af PET / CT: denne konklusion kan betyde?

Efter scanningen udføres ved hånden af en patient er givet. Umiddelbart nødvendigt at advare alle, der er tildelt til denne undersøgelse, fra at forsøge at selv behandle dem - er ansvarlig for kun den behandlende læge (medicinsk personale, ledende PET, heller ikke give nogen anbefalinger).

Mangel på ekspertise kan føre til fejlfortolkning af resultater. De kan synes sværere end det faktisk er, eller omvendt, ikke kræver medicinsk intervention. PET / CT-resultater kan fortolkes korrekt kun af en læge, der har sendt dig til denne undersøgelse. Og hvis du har besluttet på eget, så uanset hvad der vil være konklusionen fra dit synspunkt, er det bedst at vise sin profil ekspert for præcis diagnose og passende behandling opgave.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.