Kunst og underholdningLitteratur

Lies for godt. Eksempler fra litteraturen. Værkerne, hvor der er en løgn til gavn for

Sandsynligvis fortæller alle forældre deres børn, at det ikke er godt at lyve. Ingen mand ønsker hans elskede barn at tro, at det er muligt at lyve. Forældre fortæller dog aldrig deres børn, at der er en løgn for godt, selv om mange af dem selv ofte bruger denne metode. Man kan ikke sige sikkert, om det er godt at lyve i visse situationer, for meget ofte kan man høre sætningen: "Bedre er den bitre sandhed end den søde løgn".

Lies for godt. Eksempler fra litteraturen

Den russiske litteratur fra det sidste århundrede er simpelthen fuld af eksempler på løgne for godt. Dette emne er relevant altid, så mange berømte forfattere har også påvirket og udviklet det.

Maxim Gorky skrev skuespillet "At the Bottom." Det berørte også emnet løgne for godt. Hovedpersonen spiller Luka troede på, at den "søde løgn" kan gøre livet lettere for alle. Han sagde, at du ikke skulle slå en person med "fag" af sandheden. Luke overtalte alle mennesker omkring ham, at søde løgne kan hjælpe en person til at tro på noget bedre og dermed ændre deres liv. Han mente, at selvbedrag kan hjælpe med at udholde vanskeligheder meget lettere. Men det er værd at bemærke, at Luke ikke benægte, at selv en bitter sandhed undertiden er værd at tale om. I skuespillet "Nederst" kan du ofte se de sætninger, som Luke giver til doss-lads og andre mennesker, der bor ligesom dem: "Eh-h ... Herre mennesker! Hvad vil der ske med dig? "Trods det faktum, at den ældste altid stræbte efter det bedste, rene og gode, talte han stadig med tristhed om menneskets sorgfulde liv.

Flertallets holdning til løgne til gavn for

Citatet "en løgn for godt" er forbundet med alle med noget. Nogen tror måske, at en løgn til godt er den eneste rigtige beslutning i vanskelige situationer. Den anden halvdel af menneskeheden kan dog være uenig med denne opfattelse og hævde, at det er bedre altid at fortælle sandheden, selv når det er meget "bittert" og ubehageligt end en løgn for godt.

Eksempler fra litteraturen åbner læseres øjne for mange ting. Nogle mennesker, der læser Maxim Gorkys spil "Nederst" kan fordømme Luka for at give falsk indkvartering til indbyggerne i logihuset for en lys og glad fremtid. Men denne situation kan ses fra den anden side. Mange mennesker i den moderne verden har brug for støtte fra deres kære, hvad enten de kommer ind på et universitet, gifter sig mv. Gode ord fremkalder ofte folk til at gøre noget, vække troen på sig selv og håber på en god fremtid.

"Liggende for godt er godt. Men kun til den, for hvis gavn det var opnået "

Mange spørger spørgsmålet: "Lies for good - good or bad?" Dette spørgsmål kan ikke gives et specifikt svar, fordi det afhænger af situationen og motivet. Hver person på sin egen måde vurderer en løgn for godt. Eksempler fra litteraturen kan hjælpe læserne til at se på bedragene forskelligt, forstå deres karakter og danne en anden mening end den, der eksisterede tidligere.

I "Kaptajnens datter" møder A. Pushkin også et emne vedrørende løgne for godt. I dette arbejde kan du huske mange situationer, hvor hovedpersonerne måtte ty til bedrag for at redde sig selv og andre mennesker. Eksempler på udtrykket "lyver for godt" i "Kaptajnenes Datter" findes flere gange, og den lyseste af dem er svig fra Grinev. Han ville redde Masha Mironov, som var hans elsker, og indførte pigen til Pugachev som en fattig forældreløs. Grinyov bedraget Pugachev for at redde sin elskede, hvilket er et levende eksempel på løgne for godt. Det skal dog bemærkes, at Grinev aldrig gik imod ære og løj, da han befandt sig i vanskelige og farlige situationer for ham. Men hvis Pugachev fandt ud af, at Masha var en kaptajns datter, kunne hun blive narret, slået op og endog henrettet. Derfor besluttede Peter at lyve til sin elskede, så hun forblev intakt og uheldig.

Grinev og hans løgne til gavn for

Eksempler fra litteraturen giver ofte grundlag for refleksion og hjælper med at forstå den sande oprindelse og karakter af visse følelser, handlinger og handlinger.

Karakteren, som er det absolutte modsatte af Grinyov, er Alexei Ivanovich Shvabrin. For ham var der ingen sådanne begreber som ære og værdighed, venlighed og sandhed. Han forfalskede ofte Masha Mironov, og fastsatte også Grinyov. Lies Schwabrin kan ikke kaldes en løgn for godt, fordi hans bedrag kun spillede en positiv rolle for sig selv, men ikke for andre mennesker.

Løgner i det gode og onde navn

Der er flere eksempler på løgne i Kaptajnenes Datter. Den første er Grinyovs løgn for hans elskedes skyld. Den anden er Shvabrins løgn og forfalder mod Masha Mironov, der kun bringer ulykker til andre mennesker. Derfor kan vi sige, at løgnen er anderledes: med gode og dårlige hensigter.

Er det muligt at lyve for godt? Mest sandsynligt er det muligt. Nogle gange kan bedrag blive til nogen som livliner, som i arbejdet "Kaptajns datter". Men hvis du minder om spillet "I bunden", gav løgnen til det gode ikke noget godt, men forværrede kun den allerede vanskelige situation. Derfor kan man sige en ting: En løgn til godt eksisterer kun, når den er begået med gode hensigter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.