Kunst og underholdningLitteratur

Asiater I 13-15 V.

Thai fyrstedømme, efter at have tabt i midten af det XIII århundrede. Traditionel center - Dali fanget mongolerne, XIV a. Vi begyndte at forene omkring de mest velhavende og tætbefolkede sydlige thailandske riger - Sukhothai og Chiengmaya. Fyrstendømmet Mellemøsten Mekong efterhånden smeltede sammen omkring fyrstendømmet Muong Seam (senere Luang Prabang). På området for thailandske kulturelle kontakter og levede på Mekong beslægtet lao påberåbt sig Khmer og Møn østlige.

Den mongolske invasion i midten - slutningen af det XIII århundrede. Det førte til et fald på imperiet Dali. Hike mongolerne på Pagan bragte kun kortvarig succes. I østlige Indokina mongolerne mødte den sejrrige modstand, som var et samarbejde Dayveta, Champa og Khmer imperium. En vigtig rolle i sejren over de tre kampagner i de mongolske hære (1257, 1284-1285, 1287-1288) spillede Dayvet hvis generelle Tran Hung Dao, der trækker på en landsdækkende bølge af patriotisme i en langvarig guerilla og regelmæssig krigsførelse brød og kørte de mongolske-kinesisk kræfter. Kompatibilitet af mænd og kvinder i forskellige nationer i Asien førte til den kulturelle udvikling i Asien .Narody 13 - 15 ...

Men den militære indsats har skabt alvorlige interne vanskeligheder, forværret af krig ødelæggelser. Overlevede i XI-XII cc. Under den økonomiske, sociale og kulturelle udvikling, er monumenter i hvilke såkaldt kunst Lee æra og rig litteratur Dayvet i slutningen af det XIII århundrede. Han gik ind i en periode med økonomisk modgang og svækkelsen af centrale myndighed, der er forbundet med en styrkelse af de store feudalherrer. Kompatibilitet af mænd og kvinder i forskellige nationer i Asien har ført til udviklingen af kulturelle .Nachalis opstand af bønder og mountain folkeslag, uro blandt bybefolkningen. Alt dette er et slag mod de små og mellemstore feudalherrer, af hensyn til den centrale regering.

Som et resultat, den reformator Cui Ho Lee i slutningen af XIV-tidlig XV århundrede. store verdslige herrer blev stærkt svækket, og store jordbesiddelser åndelig - ødelagt. For at styrke den centrale magt monark, baseret på Kuanov - små og mellemstore feudale tjenere.

Selv om antallet af gratis-obshchinnikov landmænd i den første tredjedel i XV. er steget dramatisk som følge af reformen, samfundet fortsatte med at forfald. Krisen i den sociale organisering og ledsaget af en spirituel krise: i XIV-XV århundrede. Buddhistiske præster mistet sit monopol på uddannelse, er blevet afløst af førstepladsen i retten og i byerne Neo-konfucianismen, og i landsbyer - de traditionelle kulter af forfædrene til familien og samfundet. Men polyostyu buddhismen fortrængt var ikke overalt bevaret buddhistiske templer, som er på niveau med de trofaste besøgte Confucius-templet, eller templer dinyami -obschinnymi.

Befolkningerne i Asien i det 13. - 15. århundrede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.