SundhedKvinders sundhed

Pearl Index - effektiviteten af den valgte præventionsmetode

udvikling af medicin i mange områder ikke har bestået forgæves. Ud over nye behandlinger, medicin og medicinske specialer, har videnskabelige fremskridt givet folk mange præventionsmetoder, hidtil ukendte. Deres effektivitet er med indikator, der er kendt som Pearl Index.

moderne prævention

Seksuel færdigheder i det XXI århundrede - er et vigtigt element i en moden personlighed. Forstå, hvordan du beskytter dig selv og din partner fra sygdomme eller uønsket graviditet - er det første skridt til et sundt sexliv. En række svangerskabsforebyggende metoder åbner op for en enorm mængde af muligheder og muligheder. Men forskellen mellem dem er der stadig: første, er deres handling baseret på forskellige principper, og for det andet, ikke hver metode er velegnet til enhver situation.

For eksempel kondomer er mere egnet til enkelt eller periodisk, de med tilstrækkelig effektivitet til at beskytte mod forskellige sygdomme og infektioner, selv om ikke alle. Hætter, der arbejder på det samme princip, er blevet en barriere for sygdomsfremkaldende bakterier og vira, og derfor mere egnet til par tillid til hinanden.

Hormonelle præventionsmidler er nemme at bruge og i stand til at hjælpe kvinder klare visse gynækologiske sygdomme. Men de har ingen effektivitet i at beskytte kroppen mod infektion. Således er de bruger typisk et par lang væsen i et forhold.

En anden kategori - sæddræbende. Deres handling er baseret på at neutralisere sæd ved hjælp af forskellige former for stoffer. Denne fremgangsmåde også beskytter ikke mod sygdom, hvis den ikke er kombineret med kondom.

Så hvad vælger du? Det er blandt andet, være opmærksomme på, hvor godt disse eller andre metoder til at klare sin opgave.

Ydelse indikator - Pearl Index

At vælge en passende måde at prævention, er det nødvendigt at tænke ikke kun om, hvordan det vil være praktisk at bruge, men også at tage hensyn til den grad af pålidelighed. For at sætte pris på det, er der en Pearl Index. En anden af hans navn - den manglende sats. Som det fremgår af navnet, jo lavere den er, jo bedre.

For første gang metoden til beregning af effektiviteten af prævention, brugt hidtil, foreslået i 1933 af den amerikanske biolog Richard Perle. På grundlag af denne indikator, såvel som personlige præferencer og andre faktorer, og du skal vælge en måde at beskytte den enkelte par.

Hvordan beregner?

evalueringsmetode er meget enkel: 100 kvinder i løbet af året efter samme præventionsmetode på tidspunktet for hver kontakt. Efter denne periode, antallet af registrerede graviditeter. Jo lavere Pearl-indeks, jo mere effektiv præventionsmetode betragtes undersøges.

Ikke desto mindre bør vi skelne mellem den teoretiske og praktiske pålidelighed. Misbrug eller skødesløs brug kan medføre, at metoden simpelthen ikke virker. Således pålideligheden af kondomer, for eksempel, afhænger af den tid, de blev sat, hvis der var nogen genital kontakt før, hvis størrelsen er egnet, og så videre. D. Derfor er fejlrate er ofte ikke angive det nøjagtige antal, men som tidsværdier.

Så hvordan det hele ser ud i praksis? Nedenfor er de vigtigste metoder til svangerskabsforebyggelse, og foran hver post - Pearl Index. Tabel valgt af hensyn til tydeligheden.

fremgangsmåde indikator for effektivitet
Barrieremetoder (kondomer, caps) 2-25
Hormonal (tabletter, plastre, injektioner, ring) 0,1-5
Naturlige måder (kalender, PAP, og t. D.) 0,3-40
Sæddræbende og spiraler 0,9-21
kirurgisk 0,01-0,4

Ovenfor har vi listet en stor gruppe af metoder til familieplanlægning. Lidt mere om nogle af dem, herunder om deres effektivitet, vil vi snakke videre.

hormonale præventionsmidler

Særlige injektioner, plastre, piller, ringe, IUDs - et stort udvalg af former. Nogle af dem kræver daglig opmærksomhed, skal du huske om den anden gang om måneden eller endda kvartal. For eksempel hormonelle ring - en svangerskabsforebyggende, gjort populær nylig - anbringes i vagina og tilbage i den i 3 uger.

Essensen af denne kategori af prævention er at regulere arbejdet i den kvindelige reproduktive system - det synes at være "sover". Derfor ikke ægløsning, tykkere cervikal slim, ofte endda nedsat libido. Og selv om sidstnævnte - ikke for ønskelig konsekvens af alle disse faktorer fører til en væsentlig reduktion i sandsynligheden for graviditet.

Hormonel prævention er god mod alle, det eneste negative - det har en masse kontraindikationer og bivirkninger. Rygere, for eksempel, den sundhedsrisiko for det hæmatopoietiske system og blodkar. Der er andre alvorlige problemer, så bør kun udføres i forbindelse med enhver form for midler fra en gruppe af hormon af en læge efter testen. Ekstern undersøgelse, ultralyd, slagtilfælde, flere blodprøver - som du måske har brug for at vide, hvilke passer svangerskabsforebyggende midler. Pearl indeksfonde til teorien om denne kategori er lav - mindre end 1. Undtagelserne er nogle af de metoder til postcoitale eller nødprævention, kan de blive ignoreret. I praksis er det dog stadig højere, da mange kvinder ikke er for forsigtig, når du modtager, passerer eller sene piller, glem alt om at reducere deres effektivitet, mens brugen af visse antibiotika, og så videre. D. Alligevel er det stadig en af de mest pålidelige måder.

kondomer

Barrier-piller har en mindre variation end den foregående gruppe. Og de mest populære middel til denne kategori er kondomer. Af den måde, er der deres kvindelige modstykker, og særlige kasketter, passer over livmoderhalsen, men de er langt mindre udbredt.

Den ubestridelige fordel af kondomer er, at med tilstrækkelig effektivitet, de også beskytte mod nogle kønssygdomme. Det betyder ikke, at du ikke kan være bange for nogen infektion, men chancerne for det at samle op væsentligt reduceret. Pålideligheden af kondomer, ifølge forskellige kilder, der spænder fra 2 til 12. I virkeligheden er dette netop tilfældet, når det hele afhænger af den korrekte anvendelse. Produktet skal være til tiden og til at rette op, og så er sandsynligheden for graviditet er minimal. Desuden moderne fabrikanter ofte placeret umiddelbart i sin sæddræbende smøremiddel, hvilket yderligere reducerer risikoen for et uventet resultat.

sæddræbende

Denne gruppe omfatter kun to helt forskellig metode. Første - geler, suppositorier, smøremidler og andre midler til at kemisk neutralisering af sperm. Sekund - intrauterine indretninger omfatter kobber. Først for al enkelhed dens anvendelse det har flere ulemper. For det første kræver tålmodighed - at sikre, at midlerne er begyndt at handle, er du nødt til at vente i 10-15 minutter, og for det andet, det har en relativt lav effektivitet - 3-21. Den anden kræver mødepligt og en læges råd. Men pålideligheden af spiralen er stor nok - 0,9-3.

kirurgisk

Denne gruppe omfatter de meget effektive metoder ved brug af operationer mand eller en kvinde med næsten 100% er frataget muligheder for at tilegne afkom. Sådanne indsatser har en række sociale begrænsninger i mange lande og betragtes alvorlig nok. Heldigvis i de fleste tilfælde, de er reversibel.

naturlig

Rækken af metoder i denne kategori omfatter dem, der er primært baseret på, hvor godt hun kender og føler, at hans krop. Det faktum, at sandsynligheden for graviditet varierer i løbet af menstruationscyklus. Det er ganske høj under ægløsning, som varer ca. 72 timer, en uge før hende og så mange efter. Resten af tiden er næsten umuligt at forestille sig.

Næsten alle metoder til naturlig prævention baseret på det faktum, at kvinder i mange måder indfanger tidspunktet for ægløsning og afstå fra kontakter på dette tidspunkt. Med dygtige brug og kombination af flere måder det kan være ganske effektiv, men ikke alle ønsker at genere med den daglige tidsplan, når du bare kan drage fordel af resultaterne af medicin. For eksempel kan den allerede nævnte ring præventionsmiddel tage op kun en gang hver 3. uge, og i tilfælde af injektioner at huske dem kun 4 gange om året. Men nogle mennesker foretrækker at bruge deres naturlige, naturressourcer, og at valget bør respekteres også.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.