Nyheder og SamfundPolitik

Parlamentarisk demokrati - hvad er det?

I dag er mange lande valgte at demokrati som styreform. Med det græske sprog ordet "demokrati" er oversat som "folk magt", hvilket betyder en kollektiv politisk beslutningstagning og gennemførelse af deres liv. Dette adskiller den fra autoritære og totalitarisme, når ledelsen af offentlige anliggender i hænderne på én person - den leder. I denne artikel vil du lære om, hvad der er et parlamentarisk demokrati.

det demokratiske system

For at overveje denne form for regering er parlamentarisk, bør være opmærksomme på det demokratiske system som helhed, hvad det er. Demokratiet i sig selv er af to slags: direkte og repræsentativt. Midler til udtryk for direkte demokrati - er en manifestation af civile interesser direkte ved folkeafstemninger, strejker, demonstrationer, indsamling af underskrifter mv Formålet med disse handlinger - .. at påvirke myndighederne, folk direkte kræver opfyldelse af deres krav. I dette tilfælde, at borgerne udtrykke deres interesser, uden hjælp fra forskellige mellemmænd.

Det repræsentative demokrati er forskellig fra netop det faktum, at folk, der deltager i det politiske liv i staten er ikke selvstændigt og direkte, men gennem mellemmænd valgt af dem. Den lovgivende valgte deputerede, som er ansvarlige for beskyttelsen af civilbefolkningen af interesse. Parlamentarisk demokrati - en af de klassiske eksempler på denne politiske system.

Hvad er parlamentarisme

For at sige det mildt, det parlamentariske system er en styreform, hvor de deputerede i lovgivende forsamlinger selv valgte og udpegede medlemmer af regeringen. De udnævnes af medlemmer af partiet med flest stemmer i parlamentsvalget. Denne form for regering er et parlamentarisk demokrati, er det muligt ikke kun i lande med et demokratisk system. Det er i stand til at eksistere i monarkiets lande, men i dette tilfælde linealen har en bred vifte af beføjelser. Vi kan sige, at de suveræne hersker, men ikke acceptere nogen regeringens vigtige beslutninger, dets rolle er minimal og temmelig symbolsk: den er involveret i ceremonier, en tradition. Det skal bemærkes, at den ideelle forudsætning for etableringen af parlamentariske system er tilstedeværelsen af to-parti system, der er nødvendig for at sikre politisk stabilitet.

Også denne form for demokrati kan eksistere inden for rammerne af en parlamentarisk republik, hvilket betyder, at det repræsentative myndighed at vælge statsoverhoved. Men også de funktioner af hovedet kan handle direkte og formanden for regeringens myndighed.

Parlamentarismen: mekanismer til gennemførelse

Den mekanisme, som gennemførte denne form for politiske system er et parlamentarisk demokrati er valg den valgkredse. I den amerikanske kongres kan gives som et eksempel. For at særskilt taget repræsentant myndighederne - det kongresmedlem - repræsenterede interesser omtrent lige mange vælgere revideres hvert årti redistricting at genberegne antallet af borgere er berettiget til at stemme.

Kandidater er fremsat i de største partier forud for udførelsen af disse store bestræbelser på at identificere politiske stemninger af samfundet, med støtte fra forskellige sociale grupper. De organiserer offentlige arrangementer, distribuere kampagnemateriale og bliver en integreret del af det civile samfund.

Som et resultat af at stemme de deputerede vedtaget i parlamentet partier danner de såkaldte "fraktioner". En af de politiske organisationer, med det højeste antal stemmer, har det største antal stedfortrædere. Det er på grund af denne regerende parti udpeget person, - om statsministeren eller anden passende stilling, samt medlemmer af regeringen. Det regerende parti forfølger sin politik i staten, og de, der var i mindretal, er den parlamentariske opposition.

Hvad er presidentialism?

Presidential demokrati - det modsatte af parlamentarisme. Essensen af det politiske system er, at alle de foranstaltninger, som regeringen og parlamentet er under kontrol af præsidenten. Den statsoverhoved vælges af borgerne i landet. Nogle forskere mener, at denne form for magt truer ideen om demokratiske værdier og kan gå til totalitarisme, som mange beslutninger træffes af præsidenten, og parlamentet har meget mindre strøm.

Fordele ved parlamentarisme

Parlamentarisk demokrati som en styreform af den moderne stat har en række positive aspekter. For det første, er det åbenhed og gennemsigtighed. Hver MP er ansvarlig for deres handlinger og ord, ikke blot for hans parti, men også til de borgere, der har valgt det. Elimineret det deputerede fra de mennesker, fordi det ikke er stedet tildelt ham for evigt - obligatoriske offentlige møder, korrespondance, modtagelse af opkald og andre måder at interagere. For det andet den type parlamentarisk demokrati indebærer lige rettigheder, ikke kun i de "herskende" partier, men også oppositionen. Enhver har ret til at udtrykke deres meninger i debatten om indførelse af eventuelle projekter og forslag. Retten mindretallenes til ytringsfrihed er beskyttet.

Ulemper ved parlamentarisk demokrati

Som enhver anden politisk system, parlamentarisk system har en række svagheder. Ofte politologer, forskere foretaget en sammenligning af denne form for demokrati med presidentialism. I forhold til det parlamentariske demokrati den har de karakteristiske mangler og svagheder.

  1. Denne type bord er nyttig i små nationer. Det faktum, at vælgerne har brug for at samle den største mængde af information om en kandidat, for at være sikker i sit valg. Det er lettere at gennemføre i små, stabile lande - så kendskabet til ansøgere vil være mere komplet.
  2. Omfordeling af ansvaret. Vælgere udnævnte parlamentet, og dem, til gengæld danner kabinettet og uddelegere det en række ansvarsområder. Som et resultat, er parlamentsmedlemmer og medlemmer af regeringen forsøger at behage ikke kun vælgerne, men også parter, der indstillet dem. Det viser sig, "spil på de to felter", som nogle gange fører til vanskeligheder.

Stat med et parlamentarisk demokrati

For i dag i verden er repræsenteret ved en lang række forskellige former for regeringen, begyndende med de demokratiske og liberale, slutter totalitære regimer. Et klassisk eksempel på et land, hvor der er et parlamentarisk demokrati - det er Storbritannien. Leder af den britiske regering er statsministeren og de kongelige hus hersker, men accepterer ikke regeringens beslutninger og fungerer som et symbol på landet. De to parter i Storbritannien - Konservative og arbejdsløn - kæmper for retten til at danne en regering krop.

Mange andre europæiske lande valgte at parlamentarisk demokrati som styreform. Dette er Italien, Holland, Tyskland, og mange andre.

Parlamentarisk demokrati i Rusland

Hvis vi taler om Rusland, så, efter hans mening, til dato, vores land har en styreform som presidentialism. Men nogle forskere mener, at Den Russiske Føderation - den blandede type stat, hvor parlamentarismen eksisterer sammen med presidentialism, sidstnævnte dominerer. Parlamentarisk demokrati i Rusland afspejles i det faktum, at den russiske Duma har ret til at opløse parlamentet, men kun i en vis periode - inden for et år efter valget.

Denne form for demokrati er ved at blive undersøgt politologer. Forskerne skriver videnskabelige artikler og monografier om emnet. Som et eksempel, arbejdet i russiske historiker Andrei Borisovich Zubov "parlamentarisk demokrati og den politiske tradition i Østen." Værket er en undersøgelse af demokratiske institutioner i vilkårene for de østlige lande. Han giver et eksempel specifikt syv lande: Japan, Tyrkiet, Libanon, Malaysia, Indien, Sri Lanka og Thailand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.