Nyheder og SamfundPolitik

Hvad er det oligarki? Betydning

Oligarki blev interesseret i flere antikke tænkere. Som de første forfattere, der i deres afhandlinger beskriver dette fænomen, handle Platon og Aristoteles. Så hvad er et oligarki i forståelsen af antikke græske filosoffer?

Oligarki i læren i Plato

En af de mest fremtrædende gamle græske forfattere, Platon går. Det var hans arbejde danner grundlag for studiet af de fleste politiske emner. Omfattende analyse gennemgår sådanne afhandlinger som "tilstand", "Undskyldning Sokrates", "Politia" og andre. I dem diskuterer han de presserende problemer i sin tid, især det påvirker spørgsmålet om den bedste styreform. Med andre ord, det giver svar på spørgsmål om, hvad oligarkiet, demokrati, politik, tyranni, timokrati og andre.

Klar betydning af ordet "oligarkiet" Platon ikke, for så vidt angår denne form for regering i sammenligning med andre, fremhæver dens karakteristiske træk. Dette udtryk betyder, at han er dog det offentlige system, som er baseret på en ejendom kvalifikation. Med andre ord, er ved roret i en finansiel og velhavende mennesker, mens de fattige ikke engang har ret til at stemme.

Ifølge argumenterne Tænker oligarki den vedrører en enkelt konstellation af forvrængede former for regeringen. Dette socio-socialt system gradvist degenererer fra timokrati, med Europa de værste laster. Dyd ophører med at spille en væsentlig rolle i politik, da det tog den rigdom. Oligarkisk systemet hviler kun på militær magt, snarere end på respekt og veneration for den suveræne. Det meste af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, og den herskende elite ikke engang forsøge at tage skridt til at overvinde denne tendens. Oligarkiet indebærer også en omfordeling og urimelige sociale ydelser, der findes i samfundet.

Således ifølge læren i Plato, fair tilstand og oligarkiet uforenelige med hinanden. Men for at undgå degeneration af timokrati i denne form for socioøkonomisk struktur i samfundet er umuligt.

Oligarki i Aristoteles 'lære

Aristoteles var Platons elev, så han fortsatte sine studier af sin lærer på mange måder. Især begyndte han at overveje spørgsmålet i hans videnskabelige skrifter, at dette oligarki. Filosoffen mente, at denne form for regering, samt demokrati og tyranni, er perverse former for social og politisk orden.

I sin afhandling "Politik" Aristoteles sætte i ordet "oligarkiet" essensen af politik af tiden, med andre ord, blev han siger, at denne form indebærer magt de rige. Det er i den oligarkiske stat vil blive lagt særlig vægt på fordelene ved magthaverne, medlemmer af en velhavende klasse. Filosoffen troede dette ufuldkomne system som påberåbt, at der eksisterer muligheden for "køb" plads i solen, så et lignende arrangement af samfundet ikke er stabil.

Concept R. Michels

Hvad er det oligarki? Megen opmærksomhed er betalt til dette spørgsmål på forskellige tidspunkter, også i det 20. århundrede. Især har et enormt bidrag til studiet af dette fænomen gjort R. Michels, der i begyndelsen af det XX århundrede, sagde om sin koncept, som senere blev opkaldt som "jernhårde af oligarki." Filosoffen mente, at enhver social og social enhed i samfundet i sidste ende degenererer til oligarki, på trods af hvad fundamentet blev lagt i dem - demokratisk eller autokratisk.

Den væsentligste årsag til denne udvikling - ønsket om at samfund leder til hovedet delstatsregeringen og fremsætte deres egne interesser i forgrunden, herunder økonomiske. Samtidig crowd perfekt tillid til hans suveræne, blindt adlyde alle hans ordrer, der handler i form af love.

sorter oligarki

Til dato, politologer, der studerer dette fænomen, er der fire forskellige slags oligarki, som hver har unikke egenskaber og funktioner:

  1. Monooligarhiya. Denne sociale orden opstår i de stater, hvor al suveræn magt er koncentreret i hænderne på monarkiske lineal. Det betyder ikke noget, det vil være en teokratisk eller verdslig. Men den største forskel er, at monarken skaber en hierarkisk struktur, hvis aktiviteter er primært rettet mod berigende. I nogle tilfælde vil en sådan social struktur er meget stærkere og rangerer højere end den monark. Som et eksempel feudalisme.
  2. Demoligarhiya. Som navnet antyder, er der en blanding af demokrati og oligarki, som manifesterer sig i det faktum, at folk har suverænitet, overfører fuld kraft en lille oligarkisk gruppen gennem et valg eller en folkeafstemning.
  3. Transit oligarki. Denne type enhed er en overgangsordning samfund. Det sker, når monarken har mistet al magt, og folket var endnu ikke blevet suveræn. Det var i denne ustabile periode ledende rolle at forsøge at spille oligarkiet, der forsøger at holde fast i magten med alle midler.
  4. Rasende oligarkiet. I dette tilfælde, at de rige folk holde på magten, ikke forsøger at retfærdiggøre deres position af suverænitet. I stedet bruger de ulovlige former for indflydelse på samfundet, herunder vold og løgne.

Boyar oligarki - det sidste åndedrag

Nogle forskere, der ud over de ovenfor nævnte 4 slags oligarki, er isoleret og den femte type - Boyarsky. Denne form for indretningen har iboende Novgorod og Pskov mellem XII XV i alder. På dette tidspunkt, den mindste svækkelse af magten i hænderne på monarkiske lineal, oligarkiske grupper i form af de mest indflydelsesrige boyarerne forsøgte at vinde over suverænitet.

Med andre ord, de ønskede at omforme fundamentet for staten, giver det de vigtigste elementer i oligarkiet.

Udsigterne for oligarkiet i den moderne verden

Til dato har oligarkiet blevet en af de vigtigste emner for drøftelserne på det område af det tidligere Sovjetunionen. Hvis vi analysere situationen for de sidste 15-20 år, kan det konkluderes, at diktatur oligarkerne kun få sit momentum, i særdeleshed, og i Den Russiske Føderation.

Regeringen bygger sin politik på en sådan måde, at lukke spørgsmålet om overvægten af oligarkerne i regeringen. Men på trods af alle forsøg på at finde en løsning på dette problem er ikke opnået hidtil. Derfor kan udsigterne til oligarkiet i Rusland og over hele verden i dag, ganske trist, da dette forårsager destabilisering af den politiske situation i de lande, der kom til den demokratiske måde at udvikling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.