HjemlighedHavearbejde

Pære sorter til Sibirien: Perun, Svarog, Lel, Severyanka. Beskrivelse af sorter, især vokser

Pære - en sjælden gæst i haven ved den sibiriske. Dette kan forklares med flere årsager: For det første, træet har lav vinter hårdførhed og tidlig udseende af frugt, og for det andet, i regioner med kølig sommer høst kan ikke vente. Men tror ikke, at i Sibirien det er umuligt at vokse duftende og sød frugt! I dag vil vi tale om, hvad sorter af pærer til Sibirien for at vælge, overveje de elementer i sig af dem og taler om de mest almindelige fejl novice gartnere!

Perun

Denne sort optimalt passer selv under barske klimatiske forhold. Vi tog ham i Barnaul erfarne haver alrussiske Research Institute for Havebrugsproduktion i Sibirien. For at oprette opdrættere, forskerne anvendt en række Dekanka vinter og hybrid arter nummer 10821, "forældre", som var pære og bergamot barnebarn. På trods af navnet, dette udvalg af pære til Sibirien har ingen relation til den slaviske mytologi og gud for torden. Bare IA Puchkin, som ledede en gruppe af opdrættere, glad for religion og historie slaverne. Denne ærbødige holdning til gamle legender resulterede i navnene på sorter avlet videnskabsmand.

Træet af denne række pære srednerosloe, krone spredning, afrundet. Bladene er glatte, rige grøn farve. Perun pære frugt vægt kan nå 145 g øvrigt anisoplural frugter, skræller dem søde, smøragtig. Den pulp er ikke meget tæt, hvid. Smagen er behagelig, sød og sur. Pærer modnes i midten af oktober. De er velegnede til både frisk konsum og for udarbejdelsen af geléer, syltetøj, kompot og gelé. pære frugt kan opbevares i køleskabet - dens smag, vil de ikke miste indtil januar!

Blandt fordelene kan nævnes sorter Perun dets modstand mod svampesygdomme. Ikke bange for ham og mange skadedyr. Men gnavere kan beskadige pæren. For at beskytte træet, skal du pakke en tætte materialer ved hånden shtamb og skelet grene.

forordninger pleje

Pære Perun ikke lide udkast, tæt passerer grundvandet. Men det vigtigste - træet bør få nok sollys! Til jord, denne sort har specifikke krav. Den bedste løsning - sort jord, ler eller lerjord.

I det første år efter plantning pære Perun vokser langsomt, og derfor ikke har brug for beskæring. Fra det tredje år skal skæres regelmæssigt træer til mad, fjerne de tørre og syge grene. Vinklen ved skæringen skal være lige. Forynge pære avlere anbefaler nedefra og op. Efter afslutningen af processen bør behandles skiver haven bane - det kan købes i en special-forretning, og du kan lave med dine egne hænder. Udskift haven Var kan male, oliebaseret.

Svarog

En anden sort, testet Sibirien - pære Svarog. Som slags Perun blev Svarog avlet opdrættere gruppe under ledelse af A. Puchkov ved Forskningsinstitut for Havebrugsproduktion i Sibirien.

I sort Svarog mange fordele:

  • det kan nemt tåle temperaturer ned til -30 ° C;
  • Klasse modstandsdygtig over for patogene svampe;
  • frugter modner før den første frost;
  • pærer kan lagres i omkring tre måneder.

Men ikke alt er så rosenrødt! Hvis du ikke følger reglerne for pleje for Svarog pæretræ kan ophøre med at bære frugt eller blive dræbt!

Udseendet af denne art afhænger af det sted, hvor vækst og sammensætning af jorden. Så kan pære blade har lilla loosestrife, loholistnuyu form og kan endda ligne birk. Barken af denne række pære til Sibirien brun, skællende. Frugtvægt typisk på ca. 80 g, ru hud mat. Fuld modning sker i begyndelsen af oktober. Kødet er saftigt, cremet farve er anderledes.

Hvordan til at plante og pleje?

Den første ting at bemærke - valg af placering. Det er bedst at plante pære Svarog på den varme, læ for vinden webstedet. Give fortrinsret til gartnere anbefale kimplanter udviklet rodsystem. beskadigede rødder skal fjernes før plantning. Det er meget vigtigt at forberede en støtte pind, at der vil blive knyttet kufferter af unge træer!

Gød pære nødvendig hvert år. Som egnet organisk gødskning og fosfor-kaliumforbindelser.

Bacteriosis Pærer i denne klasse næsten skræmmende. Det er imidlertid underlagt angrebet af skadedyr. Fra bladlus fælles løsning vil hjælpe "Malathion". "Nitrofen" hjælpe med at beskytte træet fra billen. Det er vigtigt at brænde de ramte blade - de billen organiserer murværk.

Lel

Blandt de pærer til Ural og Sibirien Lel klasse. I sin skabelse deltog IA Puchkin. Kendetegnet Lel meget modstandsdygtig over for sygdom og frost. Frugterne har en krydret sød og sur smag, deres vægt når 100 g pærer modnes i den anden halvdel af august, og du kan ikke holde dem i mere end to uger. Moden frugt er meget saftigt, mørt, polumaslyanistye. Med den rigtige tilgang til dyrkning af sorter af pærer Lel, kan du få mere end 25 kg fra ét træ!

Pear sorter Lel: pleje Beskrivelse

Kom afgrøde kvalitet afhænger af overholdelse af alle produktionsteknologier og rettidige foranstaltninger i forbindelse med bekæmpelsen af sygdomme og skadedyr. Denne klasse skræmmende sorte kræft, stængel rådner, rust, meldug, manilioz. Beskadige pæren og plante parasitter - pære mide, møl, grønne bladlus.

Gem anlægget vil bidrage til forebyggende foranstaltninger. For eksempel er tre gange hver sæson nødvendigt at sprøjte pære: den første behandling "Kinmiksom" afholdt i foråret, efter at vågne op i træet, "Agravertin" skal behandles før blomstring pære Lel, og når træet vises ovarie, anbefales det at bruge stoffet "Iskra".

En god beskyttelse mod skadedyr og sygdomme - ikke-kemiske midler. Spray alle sorter af pærer i Sibirien kan koges mælkebøtte, som tilføjede hvidløg og sæbe. Hvert efterår pæretræ skal beskæres og sanitære fjernelse af de resterende blade. Dette vil forhindre spredning af insekter og undgå sygdom.

Erfarne gartnere i det tidlige forår anbefales at udføre de hvidpigmenteret kufferter. Dette vil beskytte barken fra solskoldning. Desuden vil denne metode tillader ødelæggelse af en del af parasitten overvintrende under barken.

Severyanka

En af de mest populære sorter, der dyrkes i Sibirien, pære Severyanka. De karakteristika omfatter den tidligere frugtsætning, højt udbytte og hårdførhed. Jeg fik denne form for en velkendt opdrætter af PN Yakovlev. Forældre para - pære Koperechka № 12 og den foretrukne af Clapp. Det er op til dem Severyanka arvet tætte cremet kød, delikat smag og neterpky sur smag. Frugterne opbevares i lang - omkring to uger.

Denne sort kan tilskrives en af de mest vinterhårdfør. For eksempel blev Ufa registrerede tilfælde når koldt vejr til -50 ° C vymerzli kun unge Severyanka pære sorter. Det er også kendt, at langvarig Temperaturen sænkes til -42 ° C overjordiske del døende træer, men planten hurtigt genoprettes.

pleje Egenskaber

Erfarne gartnere insistere - med et enkelt træ kan samles omkring 100 kg af saftig frugt! For at gøre dette, er du nødt til at sikre en ordentlig pleje Severyanka. Når du vælger et sted til plantning, er det bedst at bo i et solrigt område, beskyttet mod træk. I bunden af landing pit bør sættes humus og gødning.

Den første beskæring udføres umiddelbart efter plantning af pære. I så fald, hvis der ikke er nogen skelet grene, reducere omkostningerne kun undslippe. Dette gøres bedst i en højde på ca. 80 cm over jorden, samtidig med at mindst tre udviklede nyre. Til den unge plante ikke bliver dræbt i de første to eller tre år, du har brug for at varme det om vinteren.

Den første befrugtning skal udføres på det andet leveår Severyanka. Denne mangfoldighed af pære til Sibirien elsker fugt, så det skal vandes flere gange en sæson.

Pæretræ er næsten ikke påvirket af sygdom, men det kan påvirke skadedyr - pære blad myg og sommerfugl Sortåret Hvidvinge. Dette vil hjælpe både af kemiske stoffer samt nationale opskrifter. Du kan sprøjte planten ekstrakt af malurt, tobak, og hvidløg. Gør det enkelt: du nødt til at blande 200 g hakkede ingredienser, dække dem med kogende vand (fem liter er nok). Så er det nødvendigt at koge sammensætningen yderligere i 1,5 timer. Den resulterende "medicin" skal fortyndes 15 l vand, som du kan tilføje 300 gram sæbe.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.