FormationVidenskab

Pædagogik - en ... Science pædagogik. Social pædagogik. pædagogik problemer

History of Education har sine rødder i en fjern fortid. Sammen med de første mennesker dukkede op og uddannelse, men er blevet dannet videnskaben om processen med identitetsdannelse langt senere. Den grundlæggende årsag til forekomsten af en hvilken som helst videnskabelig gren kaldet livets fornødenheder. Når det er nødvendigt at generalisere oplevelsen af uddannelse og til at skabe en særlig uddannelses- og erhvervsuddannelsesinstitutioner at træne den yngre generation begyndte at dukke op som en særskilt pædagogik. Det betød en intensivering af processen med at isolere den teoretiske begyndte at forberede børn til et selvstændigt liv i samfundet. Den maksimale værdi af forældre oprindeligt knyttet kun i de mest udviklede lande - Kina, Grækenland, Egypten og Indien.

Snart også det lykkedes at opdage, at samfundet udvikler langsommere eller hurtigere, afhængigt af det niveau, hvor det er uddannelse af den yngre generation.

Uvurderlig bidrag. antikken

Filosofien bag de gamle grækere kaldte vugge alle de europæiske uddannelsessystemer. Dens klareste repræsentant - er Demokrit. Han pegede på ligheden mellem uddannelse og natur, argumenterer, at uddannelse omarrangerer den enkelte, og derved omdanne verden rundt.

Science pædagogik er blevet videreudviklet gennem værker af Sokrates, Aristoteles og Platon. De har udviklet de vigtigste ideer og regler i forbindelse med dannelsen af personligheden.

Frugten af græsk-romersk pædagogisk tanke var arbejdet med "en højttaler Education". Dens forfatter - Mark Faby Quintilian, en romersk filosof.

middelalderen

I løbet af denne periode, blev Kirken engageret i monopolisering af det åndelige liv i samfundet og retningen af uddannelse i den udelukkende religiøse mainstream. pædagogisk udvikling forekom langt ikke så hurtigt som i oldtiden. Der var en århundreder gammel sikre de ukrænkelige principper for dogmatisk undervisning, som fandtes i Europa næsten tolv århundreder. Pædagogisk teori stort set ikke udviklet, trods indsatsen fra oplyste filosoffer som Augustin, Tertullian, Aquinas.

renæssance

Denne gang er karakteriseret som meget mere gunstig for udviklingen af pædagogik, snarere end middelalderen. Den er præget af aktiviteterne i en række humanistiske lærere - Fransua Rable, Erasmus, Vittorino da Feltre, Michel Montaigne og andre.

Videnskab pædagogik adskilt fra filosofien gennem værker af Yana Amosa Comenius (Tjekkiet). Resultatet af hans arbejde - "Store didaktik" - en af de første videnskabelige og uddannelsesmæssige værker. Et uvurderligt bidrag til udviklingen af denne videnskab har gjort, og Dzhon Lokk. I "Nogle tanker omkring uddannelse," udtrykte han sin mening om at dyrke en sand gentleman - en mand, der er sikker og i stand til at kombinere fremragende uddannelse til de faglige kvaliteter, fasthed menings- og elegance af manerer.

ny tid

History of Education ville ikke være komplet uden navnene på sådanne velkendte vestlige oplysningstiden, Jean Jacques Rousseau, Denis Diderot, Adolf Disterveg, Johann Friedrich Herbart og Iogann Genrih Pestalotstsi.

Russisk pædagogik har fået verdensomspændende berømmelse takket være Konstantinu Dmitrievichu Ushinskomu. Takket være ham, der var en reel revolution i teori og praksis af videnskaben pågældende. Han bemærkede, at formålet med uddannelse er at forberede sig til arbejdslivet, ikke til lykke.

Betydelig indflydelse på udviklingen af pædagogik havde Edvard Torndayk og Dzhon Dyui, Maria Montessori og Bendzhamin Spok, Krupskaya og Wentzel, Makarenko og Sukhomlinsky og Danilov.

Aktuel status

I de seneste årtier er der gjort betydelige fremskridt på en række områder af pædagogik, og først og fremmest i arbejdet med de nye teknologier inden for førskole- og grundskoleuddannelse. Kvalitative specialiserede computerprogrammer til at kontrollere læringsprocessen og dermed at opnå gode resultater med lavere energi og tid udgifter.

Moderne pædagogik præget af aktiv arbejde på skabelsen af ophavsret skoler, forsknings- og produktionsfaciliteter og eksperimentelle steder. Uddannelse og træning er baseret på humanistiske personlighed-orienterede principper. Ikke desto mindre er uddannelse - er en videnskab, der hidtil ikke har en enkelt fælles syn på, hvordan det bør arbejde med den yngre generation. Ikke én århundrede sameksistere to helt forskellige tilgange. Ifølge den første, du har brug for at uddanne børn i lydighed og frygt. Ifølge den anden - med hengivenhed og venlighed. I dette tilfælde, hvis livet selv er en af de tilgange er blevet kategorisk afvist, simpelthen ophørte han med at eksistere. I denne situation, opstår de største problemer pædagogik, og det præcise svar på spørgsmålet om, hvordan de skal handle, er ikke blevet fundet. Sommetider mulige fordele for samfundet bringe folk opdraget i henhold til strikse regler, og nogle gange - intelligente, blid og venlig. Samtidig autoritære metoder til at arbejde med børn er der en klar videnskabeligt grundlag. Ifølge HVIS Herbart, børn fra fødslen iboende "vilde legesyge", hvilket er grunden til træning kun i sværhedsgrad kan føre til konkrete resultater. De vigtigste metoder, han kaldte truslen om straf, restriktioner og tilsyn.

Protest mod denne form for indflydelse på den person var teorien om gratis uddannelse. Dens forfatter - JJ Rousseau. Zhan Zhak selv og hans tilhængere fortaler respekt for børn og stimulere deres naturlige udviklingsproces. Således er en ny retning - humanistisk pædagogik. Det er et system af videnskabelige teorier. Den tildeler rollen som elever lige, bevidst og aktive deltagere i den pædagogiske proces.

Sådan bestemme graden af humanisering af den pædagogiske proces? Det afhænger af, hvor fuldt forudsat forudsætningerne for individuel selvrealisering.

Grundlæggende om pædagogik. Vælg et objekt, emnet, mål og funktioner videnskabens

Formålet med pædagogik - den enkelte, der udvikler sig i løbet af uddannelsesmæssige relationer. Forskere er ikke kommet til enighed om, at der er genstand for videnskaben pågældende. Her er de synspunkter forskellige forfattere: Pædagogik emne - er uddannelse af den enkelte som en særlig funktion i samfundet (Kharlamov); et system af objektive love en bestemt historisk proces med uddannelse (Likhachev); undervisning, uddannelse, uddannelse, kreativ udvikling og socialisering af individet (Andreev).

Kilder til videnskabelig udvikling

- Erfaringen er baseret på århundreder gamle praksis, uddannelse, fastgøres en livsstil, traditioner og skikke.

- Afvikling af de filosoffer, samfundsforskere, psykologer og pædagoger.

- Principperne i den nuværende praksis med uddannelse.

- Data indsamles gennem et specialdesignede undersøgelser.

- Erfaring med lærere-innovatorer, udvikle det originale system og uddannelsessystemet ideer.

opgaver

Betragtes som en videnskab, der skal fremme forskning med det formål at øge bestanden af udviklingen, opdagelser og opførelsen af modeller for uddannelse og uddannelsessystemer. Denne videnskabelige problemer. Så vidt praktisk, at der blandt dem er uddannelsessystemerne studerende. Desuden er opgaverne opdelt i midlertidig og permanent. Førstnævnte omfatter afholdelse af biblioteker, elektroniske lærebøger, pædagogiske arbejde på professionelle standarder, fordelingen af de store stressfaktorer i arbejdet i læreren, de didaktisk uddannelse base udvikling skrøbelige personer, udvikling af innovative teknologier og uddannelse af kommende lærere mv Blandt de faste opgaver er følgende: identifikation af mønstre inden for uddannelse, uddannelse, uddannelse, uddannelsesmæssige ledelse og uddannelsessystemer; studere oplevelsen af pædagogiske aktivitet; arbejde på nye metoder, formularer, betyder, uddannelsessystemerne; Prediction forandringer i den pædagogiske proces i nær og fjern fremtid; implementering af de opnåede resultater i løbet af forskning i praksis.

funktioner

Pædagogik - en videnskab, som er afgørende for gennemførelsen af alle uddannelsesaktiviteter funktioner på de teknologiske og teoretiske niveauer. Overvej de teoretiske niveau funktioner:

- forklarende. Er at beskrive undervisning i fakta, fænomener og processer, samt i at forklare under hvilke forhold og hvorfor de processer for uddannelse finder sted på en sådan måde og i øvrigt ikke.

- Diagnostisk. Det er at etablere status for visse pædagogiske fænomener, effektivitet aktivitet af læreren og de studerende, samt ved bestemmelse af årsagen til at sikre succes.

- Intelligent. Det er bevismæssig foregribelse af pædagogisk aktivitet, som omfatter både teoretiske og praktiske elementer.

Med hensyn til det teknologiske niveau, det indebærer følgende funktioner:

- projektive relateret til udviklingen af metodisk basis (manualer, retningslinjer, planer og programmer).

- Transforming rettet mod introduktion af resultater i pædagogisk pædagogik og pædagogisk praksis med henblik på forbedring og transformation.

- refleksiv og justeringen, der involverer vurdering af effekten af forskningen i undervisningspraksis.

- opdragelse og uddannelse, realiseres gennem uddannelse, uddannelse og personlig udvikling.

De grundlæggende regler og principper for pædagogik

Videnskab kan kaldes moden, når den afslører essensen af den maksimale vederlag af fænomenerne og er i stand til at forudsige den transformation i marken og fænomenerne og essens.

Under fænomener vedrører bestemte begivenheder eller processer egenskaber, som udtrykker den udvendige side af virkeligheden og er en form for eksistensen af et bestemt stof. Sidstnævnte, til gengæld er det sæt af relationer, dybe forbindelser og nationale love om oprettelse af De karakteristika og tendenser i udviklingen af materielle systemer.

Uden en teoretisk analyse af de principper, regler og love i pædagogik er det ikke muligt at organisere et effektivt pædagogisk og pædagogisk praksis. I øjeblikket er der følgende love videnskaben i spørgsmål:

- enhed og integritet uddannelsesprocessen.

- Forholdet af teoretiske og praktiske komponenter.

- at udvikle uddannelse og uddanne.

- socialt rettede mål.

Som anført af VI Andreev, pædagogisk princip er et af de videnskabelige kategorier, udvidelse bunden af regler, der er baseret på etablerede mønstre og karakterisere metode til at løse pædagogiske problemer af en vis klasse. Ifølge PI Pidkasistyĭ, pædagogisk princip - en grundlæggende retningslinje, hvilket indebærer en sekvens af handlinger i betydningen konstans, og ikke en anden.

- Princippet om bevidsthed og aktivitet af den enkelte i læringsprocessen er baseret på den erkendelse, at læringen vil være effektiv med aktiv deltagelse af de studerende i læringsaktiviteter.

- Princippet om systematisk uddannelse baseret på et bestemt system af undervisning og læring, som strukturerer materialet, baseret på årsag og virkning og nedarvede forbindelser til positionen for adskillelse af det private og fælles.

- Tilslutte sig princippet om sammenhæng, lærerne give de studerende dynamikken i promotion ideer fra det kendte til det ukendte, fra det enkle til det komplekse, etc.

- I henhold til princippet om tilgængeligheden af uddannelse, er valget af undervisningsmateriale baseret på det optimale forhold underholdende og kompleksitet, samt oplysninger om alderen på de studerende, og deres niveau af praktiske og mentale handlinger.

- Om princippet om den videnskabelige indhold af de undersøgte materialer skal være fortrolig med teorien, de objektive fakta og love.

Pædagogik regler - retningslinjer om specifikke spørgsmål af træning og uddannelse. Efter dem sikrer dannelsen af de optimale handling taktik og stimulerer effektiviteten af at løse alle mulige pædagogiske problemer.

Separat pædagogisk regel kan kaldes værdifuldt, hvis det er korrekt kombineres med andre adlyder dette eller dette princip. For eksempel, for at gennemføre princippet om aktivitet og bevidsthed om læreren anbefales at overholde følgende regler:

- være opmærksom på at forklare de mål og målsætninger for fremtidige aktiviteter;

- at engagere sig i dannelsen af motivation elever og bygge videre på deres interesser;

- henvises til intuition og oplevelse af livet af skolebørn;

- brug illustrative eksempler til at illustrere det nye materiale;

- at sørge for, at hvert ord blev forstået.

Pædagogiske værdier - det reglerne for aktiviteten af læreren og fungerer som en kognitiv system som medierende og bindeled mellem etablerede verden-samfund inden for uddannelse og arbejdskraft pædagog. De dannes historisk og fastsat som en form for social bevidsthed.

Filialer og Sektioner

I udviklingen af en videnskab udvider sit teoretiske grundlag, den modtager nyt indhold og genererer en intern differentiering af de vigtigste forskningsområder. I dag er begrebet "pædagogik" indebærer et helt system af videnskaber:

- Generel Pædagogik. Denne disciplin er basen. Hun har forsket de grundlæggende love for uddannelse, udvikling det grundlæggende i læreprocesser i uddannelsesinstitutioner af alle typer. Denne disciplin er en indføring i undervisning karriere, den generelle principper, didaktik, uddannelsessystemer, kontrol teori, metode, pædagogik, filosofi og historie uddannelse.

- Alder pædagogik rettet mod at studere de enkelte funktioner i uddannelse på forskellige aldersgrupper stadier. Afhængig af denne egenskab skelne perinatal, børnehave, førskole pædagogik, og gymnasiet, erhvervsuddannelse og sekundær uddannelse, undervisning high school, og pædagogik androgogics tredje stadie.

- Særlig pædagogik udvikler det teoretiske grundlag, principper, metoder, former og midler til uddannelse og træning af personer med nedsat fysisk og mental udvikling. Dens medlemmer omfatter sådanne sektioner som surdo-, tiflo-, Correctional pædagogik.

- Takket være den professionelle pædagogik gjort teoretisk fundament og udvikling af principper for uddannelse og undervisning på den person beskæftiget i et bestemt område af arbejdet. Afhængigt af den specifikke felt udsender industri-, militær, teknik, medicinske, sport og militær pædagogik.

- Social pædagogik. Denne disciplin har studeret lovene i sociale opdragelse og undervisning af børn. Social pædagogik omfatter praktiske og teoretiske udvikling inden for både skoleundervisning og undervisning af børn og voksne.

- Opgave helbredende uddannelse - systemkonstruktion pædagogisk uddannelse og pædagogiske proces med svækket eller syge elever.

- Køn pædagogik overvejer måder at skabe et behageligt miljø for børn i skolen og måder at løse problemerne med socialisering.

- Ethnopedagogics identificere mønstre og karakteristika af nationale og etniske uddannelse på grundlag af arkæologiske, etnografiske, etnisk-sproglige og sociologiske metoder.

- Gennem forældrerollen principper udviklet system af uddannelse og opdragelse af børn i familien.

- Opgaven med komparative uddannelse - undersøgelse mønstre af udvikling og funktion af de uddannelsessystemerne i de forskellige lande.

- korrigerende arbejdskraft pædagogik teoretisk retfærdiggør muligheder genopdragelse af personer i forvaring.

et tæt forhold

Psykologi i pædagogik bruges til at beskrive, fortolke og organisere fakta. Desuden er videnskaben pågældende tæt forbundet med fysiologi at identificere mentale og fysiske udvikling af kontrolmekanismer for studerende er vigtigt at overveje mønstre af aktivitet af organismer. Den mest komplekse forhold etableret mellem pædagogik og økonomi. Sidstnævnte er i stand til at påvirke udviklingen af uddannelse af samfundet. I dette tilfælde kan systemet med økonomiske foranstaltninger har en aktiverende eller hæmmende effekt på efterspørgslen for at erhverve ny viden, og denne gang tager også hensyn til pædagogik. Uddannelse som et system i konstant behov for økonomisk stimulering.

stabil position

På nuværende tidspunkt er ingen ambitioner om at sætte spørgsmålstegn ved den videnskabelige status pædagogik. Det er almindeligt accepteret, at dens formål er den viden tilnærmelse af uddannelse uddannelse og menneskelig dannelse, der på dette grundlag at bestemme de bedste måder at nå målene i undervisningspraksis. Ifølge de fleste forskere, denne videnskab er en standard måde af en teoretisk del (aksiomer, principper, love, fag i pædagogik) og praktiske (teknologi, metoder, teknikker).

Research Institute

I Rusland har udviklingen af pædagogik længe været opmærksom. For at forbedre denne videnskab i USSR blev to forskningsinstitutter åbnet. Den første varede fra 1924 til 1939-th år. Dette er National Institute of Scientific pædagogik. Det var placeret på Fontanka dæmning.

The Research Institute of Education, etableret i 1948, har beskæftiget sig med historie og teori, samt undervisningsmetoder. I 1969 blev det omdannet til en almen voksenuddannelse institut.

farvel til lærere

Humanistisk parametre for pædagogisk aktivitet - noget, som er baseret på den moderne pædagogik. Emner af videnskabelig forskning, der udføres i dette område, er at hjælpe lærerne til at registrere forskellene mellem det presserende offentlige og ordentligt, virkelighed og den ideelle. Den moderne lærer skal stræbe efter at overvinde disse huller og forbedre, for at danne en klar ideologisk selvbestemmelse for effektiv overførsel af viden til studerende og vellykket pædagogisk arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.