HobbyHåndarbejde

Origami: Hvordan man laver en dodekaeder lavet af papir

Dodekahedron - et polyeder, der består af 12 identiske femkanter. Dette tal for basissættet håndværk fra desktop kalendere til gennembrudt suspenderede lommelygter.

Sådan laver du en dodekaeder lavet af papir?

Du kan bygge selv en femkant - det er simpelt og garanterer høj præcision tegning. For at konstruere en regulær femkant får brug for et kompas og en lineal. Tegne en cirkel med den ønskede størrelse. Bruge alt radius. At udføre en anden vinkelret derpå radius. Så en af de radier er opdelt i to lige store dele. Hver halvdel vil være en anden radius, en lille cirkel, som vil udføre rollen som et hjælpestof. Dernæst forbinde centrum af den ekstra cirkel til det sted, hvor den grundlæggende cirkel radius skærer den anden (fx ved punkt A). Den resulterende linje skærer den ekstra cirkel på et bestemt punkt - B. Afstanden AB er en tiendedel af cirklen. Det er afstanden et kompas til at markere på basen cirkel, og derefter forbinde disse punkter med lige linjer gennem en - en regulær femkant er klar!

Der er andre metoder. For eksempel kan en femkant konstrueres ved hjælp af en vinkelmåler, men garanterer ikke nøjagtigheden af det. De fleste Lehi måde - at tage færdiglavet ordning, printe den, og for dette, "mønstret" er allerede fifle af de rigtige papir håndværk. Men denne metode, selvom enkle, er ikke altid egnet - fordi man nogle gange nødt til at gøre en dodekaeder af en bestemt størrelse. Du kan forstørre et enkelt Pentagon den ønskede størrelse og kun udskrive ham, så konstruere en figur på nedenstående diagram.

Men "mønster" - er endnu ikke klar til at hacke. Sådan laver du en dodekaeder lavet af papir? Dette vil kræve:

1. Papir passende tæthed. Det bør ikke være for tynde eller for tykke - fortrinsvis 220 g / m, det har en densitet pap, som sælges i sæt af børn. Selv lavet af tykt pap er meget muligt at skabe tredimensionelle figurer, behøver du kun at pre-proces alle folder - snick eller god skub, at de er godt og jævnt bøjet.

2. saks, blyant, lim, en strikkepind eller en kniv papirvarer

Tips om at gøre en dodekaeder

Papir ved folden er ønskelig til let skubbe nålen, den stumpe side af papirvarer kniv eller noget skarpt, men ikke skærer. Pæne folder flat - halv succes.

Hvis limen er ikke ved hånden, kan dodekaedret opsamles, som en constructor, foretage et snit langs folden og derefter blot at indsætte den del ind i hinanden.

Hvis du samler en dodekaeder i modulær teknik (vejledningen nedenfor), så leddene ønskelige prokleivat eller hæfteklammer til at fastsætte, da strukturen bliver stabil efter fastsættelse det sidste modul.

Dodecahedron i origami teknik

Modul origami - et udmærket grundlag for dodekaeder. Sådan laver du en dodekaeder fra et papir i en modulær teknik? 30 skal en rektangulær eller kvadratiske ark papir. Hver af bladene foldet på midten, så hver halvdel til at bøje i den modsatte retning - det vil "harmonika" i fire tilsætninger. Nogle gange, hvis arket ikke er firkantet, lave en "harmonika" i tre af tillæg. Som et resultat, du har i hænderne på en smal stribe promougolnaya. Så, på hver side af rektanglet langs den smalle side af bøjning området. Hjørner er udformet i én retning - fremtiden for fastgørelse til at blive genopfyldt i "harmonika". Så bøje modulet indad hælder diagonalt fra hjørnerne af den lille side. Således er en modul origami dodekaeder - en tredimensionel, det omfatter to kanter og hjørner af tal på fremtiden. Når alle moduler er klar, kan du begynde forsamling.

Samlingen starter med en enkelt node, som du ønsker at tage tre moduler. Nedenstående figur er en blå, pink og gule origami ins. Assembly diagrammer er forholdsvis enkel, og med sådanne tal nemt kan håndtere selv den uerfarne.

Hvilke håndværk kan foretages på grundlag af en dodecahedron?

Hver side af dodekaedret lavet af papir - en flad femkant, hvilket i sig selv kan danne grundlag for en lang række og bizarre former. For eksempel, på billedet nedenfor pentagon erstattet af en femtakket stjerne. Ribberne i denne figur ikke er tilgængelige, selv om det antages. Sådan laver du en dodekaeder lavet af papir i form af en stjerne? Erstatte i sweep, vist ovenfor, hver femkant kræves femtakkede figur og forbinde dem ikke i ribbenene og på toppen.

I dette billede er præsenteret stellated dodekaeder. I hjertet af hver "bjælke" er stadig den samme pentagon.

enhver volumetrisk form kan dannes i stedet for de femkantede pyramider.

På billedet nedenfor som femkanter udføre mere komplekse origami kredsløb, som er interesseret i denne teknik kan findes i litteraturen.

Under alle omstændigheder er udviklingen af selv den simpleste samling ordningen dodekaeder allerede giver store muligheder for kreativitet og finde deres egne muligheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.