FormationHistorie

Oprøret af den tjekkoslovakiske Corps - den første organiserede modstand mod bolsjevismen

Borgerkrigen var en af de største tragedier i russisk historie. Denne brodermord blodbad varede næsten seks år og har forårsaget offeret, der langt overstiger antallet af sine militære tab i kampe med Østrig-Ungarn og Tyskland. En af de mindre kendte sider af denne frygtelige saga var oprør den tjekkoslovakiske Corps.

Den Første Verdenskrig stod mellem i dødelig kamp mange nationer. Fra Remarque romaner og andre litterære mænd, kan dens veteraner indsamle oplysninger om de positionelle slag på vestfronten. Russerne i dag ved en masse om den dygtighed af forfædre, der forsvarede deres hjemland på den udvidede linje i forsvaret fra Østersøen til Sortehavet, og gennembruddet af de befæstninger i Karpaterne hær, General Brusilov.

Populær bog af Yaroslava Gasheka The Good Soldier Schweik levende illustrerer stemningen i det østrig-ungarske hær, hvoraf en del blev afsluttet af tjekkerne og slovakkerne. Soldaterne af disse nationaliteter skulle beskytte interesserne for monarkiet helt fremmede for dem. Historisk føle sympati for Rusland (endog nationale flag tjekkerne og slovakkerne for sine blomster gentage vores tricolor), de massivt øde eller krydset til hendes side. Viden "indefra" tillod dem at give uvurderlig hjælp til den østrigske hær.

Efter Oktoberrevolutionen, disse dele var i en vanskelig situation. Bolsjevikkerne, forsøger at bremse deres bevægelse til fronten, hvor de forsøgte at hjælpe de allierede hære til at færdiggøre et nederlag for Tyskland og Østrig-Ungarn (og dermed at opnå suverænitet), tog beslutningen om, at for at afvæbne dem, at køre til koncentrationslejrene (de er lige så optrådte), og selv lokke den røde hær.

En situation, hvor stillingen kunne spare en fed offensive eller greb arme pakhuse.

Det er, når opstanden begyndte den tjekkoslovakiske Corps. Datoen for denne begivenhed - foråret 1918. Mere præcist er det umuligt at specificere, enhedskommando er en militær formation havde. I begyndelsen af oprøret i den tjekkoslovakiske korps var spontan og uforberedt. Røde vogne med soldater fyring maskingeværer, og så måtte imødegå dem med sine bare hænder. Men dårligt udstyret og ikke kender området, men veluddannede militær var i stand til i tilstrækkelig grad at konfrontere bolsjevikkerne, og den sympati i befolkningen tillod dem at holde væsentlig område i Volga-regionen og Sibirien.

På et tidspunkt, hvor Frivillige hær endnu ikke var blevet dannet, var det et oprør af den tjekkoslovakiske Corps var den første dog uanset organiseret forsøg på at konfrontere den røde terror.

Entente lande, som lovede at hjælpe hende, men ikke travlt. For det første i England og Frankrig, bekymringer nok, og for det andet, levering var meget problematisk og forbundet med risici. I den enorme mængde af Volga til Vladivostok oprør den tjekkoslovakiske Corps er blevet en reel trussel mod den bolsjevikiske regime.

Befrielsen af Kazan og hold byen for en måned demonstreret evne "tjekkerne" for at tage afgørende skridt. Men tab, manglende udbud og centraliseret styring kunne ikke undgå at påvirke den militære succes. I efteråret 1918, i oktober, to regimenter, 1. og 4., nægtede at fortsætte kampen. Divisional Commander Josef Jiří Shvets skudt, uden at opleve skam, fordi soldaterne med hvem han kæmpede i fire år, har han ikke adlyder.

Endelig oprør den tjekkoslovakiske korps blev undertrykt kun i efteråret 1919. Vladivostok sine rester blev evakueret til hjemmet, der modtages efter nederlag Østrig-Ungarn uafhængighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.