FormationVidenskab

Opfindelsen af elektricitet: historie, anvendelse, modtagelse

En af de vigtigste milepæle i verdens historie er opfindelsen af elektricitet. Det var denne opdagelse er med til denne dag til at udvikle vores civilisation. Elektricitet - en af de mest miljøvenlige energiformer. Hvem ejer opdagelsen af dette fænomen? Hvordan er elektricitet produceret og anvendt? Er det muligt at selvstændigt skabe en galvanisk celle?

Historien om opfindelsen af kortvarigt elektricitet

Elektricitet blev opdaget i det 7. århundrede f.Kr. græske filosof Thales. Han fandt, at gnides rav pels i stand til at tiltrække mindre masse objekter.

Men storskalaforsøg med elektricitet, der begynder i renæssancen i Europa. I 1650 blev Magdeburg borgmester von Guericke elektrostatiske anlæg konstrueret. I 1729, Stephen Gray var et eksperiment for transmission af elektricitet på afstand. I 1747 Benjamin Franklin offentliggjort et essay, hvor alle de kendte fakta om elektricitet og fremlagt en ny teori er blevet indsamlet. Den 1785:e blev opdaget Coulombs lov.

1800 var et vendepunkt: den italienske opfinder den første Volt DC strømkilde. I 1820 blev påvist m dansk videnskabsmand Ørsted elektromagnetiske interaktion objekter. Et år senere, Ampere opdagede, at et magnetfelt genereres af elektrisk strøm, men ikke statisk.

Sådanne store videnskabsmænd som Gauss, Joule, Lenz, Ohm gjort et uvurderligt bidrag til opfindelsen af elektricitet. År for 1830:e også blevet vigtig, fordi Gauss teori blev udviklet af et elektrostatisk felt. Fænomenet med elektromagnetisk induktion og udvikling af motoren arbejder ved en strøm tilhører Michael Faraday.

I slutningen af det 19. eksperimenter århundrede med elektricitet blev foretaget af mange videnskabsfolk, herunder Per Kyuri, Lachinov, Hertz, Thomson, Rutherford. I begyndelsen af det 20. århundrede var der en teori om kvanteelektrodynamik.

Elektricitet i naturen

Opdagelsen af elektricitet og opfindelsen var i lang tid. Men tidligere mente man, at i naturen er det ikke eksisterer. Men amerikanske Franklin fandt, at fænomenet lyn, er rent elektrisk i naturen. I lang tid var hans opfattelse afvist af det videnskabelige samfund.

Elektricitet er af stor betydning i naturen. Mange forskere mener, at på grund af lyn decharge livet syntese af aminosyrer, hvilket resulterer i Jordens liv opstod. Uden de nerveimpulser kroppen ikke kan fungere som helst dyr. Der er sorter af marine organismer, der bruger elektricitet som et middel til forsvar, angreb, rumlig orientering og søge efter føde.

At få elektricitet

Opfindelsen af elektricitet påvirket videnskabelige fremskridt. For elektricitet har været i mange årtier anlægget. Elektricitet genereres af en strømgenerator, og så transmitteres via elnettet. Princippet om oprettelsen af det nuværende er at omsætte mekanisk energi til elektrisk energi. Kraftværker er opdelt i følgende typer:

  • atomkraft;
  • vinden;
  • vandkraft;
  • tidevandsenergi fremragende;
  • sol;
  • varme.

Brugen af elektricitet

Opfindelsen af elektricitet betragtes som den største opdagelse, for uden det er umuligt moderne liv. Den er tilgængelig i næsten alle hjem, og går til belysning, informationsudveksling, madlavning, opvarmning, fungerende apparater. Også den elektriske strøm er nødvendig for flytning af sporvogne, trolleybusser, metro, tog. Arbejde computer, mobiltelefon også er umuligt uden elektricitet.

nysgerrige oplevelse

Det viser sig, at den elektrokemiske celle kan fremstilles uafhængigt og dette gøres ganske nemt. En sådan metode var kendt i begyndelsen af det 20. århundrede.

Først skal vi nødt til at skære i halve med en kniv skarp nok citron i midten. Det er uønskeligt at forstyrre eller fjerne skillevæggen mellem segmenterne. Så har du brug for at forbinde hver lap forvandle en lille stykke ledning, måler omkring 2 centimeter. Cellerne skal skifte zink og kobbertråd. Efterfulgt ender udragende ledninger sekventielt forbinde metaltråd med mindre diameter. Det er således muligt at modtage batteriet. Hvordan at kontrollere, om det virker? For at gøre dette, kan du måle spændingen med et voltmeter.

En af de vigtigste opdagelser i menneskets historie var opfindelsen af elektricitet. Åbning dato er ikke præcist kendt. Forsøg har imidlertid begyndt at gennemføre mere antikke græske videnskabsmand Thales. Aktiv el undersøgelsen begyndte i renæssancen. Uden den ikke kan arbejde en enkelt levende organisme. I dag, uden denne opfindelse, vi næsten ikke kan forestille mit liv. Folk har for længst lært at modtage, sende og bruge elektricitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.