SundhedKvinders sundhed

Obstetrisk blødning: Årsager og behandlingsvejledninger

Desværre blev obstetriske blødninger altid betragtes som en af de hyppigste dødsårsager hos kvinder efter fødslen. Derfor er det vigtigt at overveje muligheden for graviditet komplikationer, der kunne give kompetent assistance.

obstetrisk blødning

Ofte under graviditet, fødsel og postpartum periode, kan der være forskellige former for komplikationer. En af dem er obstetrisk blødning. I gynækologi, er dette udtryk forstås enhver alvorlig blødning fra kønsorganerne fra undfangelse til sent postnatale periode.

Ifølge statistikker, oftest forekomme blødning i andet, tredje trimester og efter levering. På grund af de anatomiske og fysiologiske egenskaber kvinder kan være hurtig eller massiv obstetriske blødning. I dette tilfælde er det kræver øjeblikkelig ydelse af lægehjælp, fordi en sådan tilstand kan blive en alvorlig trussel mod kvinder og børn.

Klassificering af obstetrisk blødning

Dette problem er kategoriseret efter forskellige principper. Obstetrisk blødende forskellige årsager, der udløste det, samt mængden af blod tabt. Blandt de problemer, som er klassificeret i henhold til det første princip, kan vi skelne blødning forekommer:

 • i første halvdel af graviditeten;
 • i anden halvdel af graviditeten;
 • ved starten af arbejdskraft;
 • i midten af en generisk proces;
 • i den afsluttende fase;
 • efter fødslen;
 • et par dage efter levering.

Desuden er det muligt at klassificere obstetrisk blødning mængden af blod tabt. De er opdelt i arter såsom:

 • akut blodtab;
 • massivt blodtab syndrom;
 • hæmoragisk shock.

Afhængigt af de eksisterende krænkelser og at, i hvilken periode de forekommer, valgte behandlingsmetode.

Blødning i første trimester af graviditeten

De væsentligste årsager til blødning i de første par måneder af graviditeten er:

 • aborter;
 • molar graviditet;
 • cervikal graviditet;
 • cervikal patologi.

Hvis abort hos kvinder anses for at være de vigtigste symptomer på intens smerte og svær blodtab. Med truslen om abort spotting mindre og smerte er fraværende eller har en kedelig smertende karakter. Spontan abort kan være fuldstændig eller ufuldstændig. Ud fra dette er det i høj grad afhænger behovet og måde at yde lægehjælp.

Endvidere kan blødning opstå, når et sådant problem som hydatidiform mol. Denne patologi er karakteriseret ved, at de chorionvilli omdannes til vesikler indeholdende østrogen. I fare er kvinder med betændelse af genitalierne, og hormonelle forstyrrelser. Behandling i dette tilfælde er temmelig kompliceret og afhænger i høj grad af graden af ødelæggelse af livmoderhulen.

Cervikal graviditet afbrydes hovedsageligt til 12 uger. Risikoen gruppe omfatter kvinder med inflammatoriske sygdomme, deformiteter i livmoderhalsen samt overtrædelser af menstruationscyklus. Er af stor betydning for stor mobilitet er ikke et befrugtet æg i livmoderen og i den cervikale kanal. Blødning i dette tilfælde tilstrækkeligt rigelige siden brudt stor uterin vaskulær struktur.

Polypper livmoderhalskanalen kan også være årsag til blødning, men de er ubetydelige. Med en stor spirende polypper blødning kan stige, så er det vigtigt at rettidig bistand i obstetrisk blødning.

Ondartede tumorer i livmoderen forekomme under graviditet er sjældent, da denne sygdom overvejende er karakteriseret for kvinder ældre end 40 år. Behandling udføres efter levering. Hvis perioden er lille, det viser en fuldstændig fjernelse af livmoderen. Endvidere kan blødning være forbundet med en ektopisk graviditet. Som et resultat, kan placeringen af embryoet i æggelederne bryde.

Blødning i anden halvdel af graviditeten

Blødning kan også forekomme i andet og tredje trimester af graviditeten. Deres vigtigste årsager er:

 • forliggende moderkage;
 • placental abruption;
 • uterusruptur.

Risikoen gruppe omfatter kvinder, der tidligere havde gennemgået en inflammatorisk sygdom med uterine misdannelser, samt hypoplasi af kønsorganerne. Overtrædelser meste optræder når moderkagen er placeret direkte på forvæggen af livmoderen. I anden halvdel af graviditeten er hovedårsagerne til blødninger kan behandles uterine vægge bryde som følge af tilstedeværelsen af ar efter operation, kejsersnit eller nærvær hydatidiform mol. Hvis uterusruptur, som regel, at situationen ender dødeligt. Udover blødning observeres også ganske svære smerter.

postpartum blødning

Ganske ofte er der obstetrisk blødning under fødslen og den tidlige postnatale periode. Mange kvinder straks begynde at panik, fordi ikke forestille mig, hvordan en sådan tilstand vil fortsætte, og at det anses normen, og det drejer sig om de patologier. Blødning under fødslen opstår primært på grund af:

 • cervikal brud;
 • uterusruptur;
 • PONRP (abruptio placenta).

På grund af livmoderhalskræft brud kan være meget kraftig blødning. Dette sker på grund af det faktum, at kløften kan være op til den vaginale hvælving, eller endda påvirke den nederste væg af livmoderen. I fare er kvinder med krænkelse af arbejdskraft, stor frugt, samt brugen af visse lægemidler. cervikal brud kan forekomme i form af stærk blødning. Dette er primært tilfældet for kvinder med hurtig levering. Den endelige diagnose af lægen stiller til inspektion af fødselskanalen.

I den første fase af arbejdskraft kan forekomme PONRP der er karakteriseret ved svære smerter i livmoderen, der ikke falder sammen med veerne. I dette tilfælde livmoderen slapper eller utilstrækkeligt afslappet, og der er store blødninger blodpropper. Denne betingelse er oftest diagnosticeret hos kvinder med discoordination arbejdskraft, indførelse af medicinske stoffer, tilstedeværelsen af hypertension. De kan være meget hurtig levering.

Uterusruptur læge kan diagnosticere utilstrækkeligt stærke sammentrækninger, mens kvinderne er bekymrede over den intense smerte. I dette tilfælde er der meget kraftig blødning fra skeden, så godt som muligt føtal hypoxi. Når en sådan indikation udføres kejsersnit.

Der kan være blødning i obstetrisk fødslen opstår af grunde som:

 • vanskelig fødsel;
 • store frugter;
 • flerfoldsgraviditet;
 • polyhydramnios.

Blødning kan forekomme i den sene periode efter fødslen, hvilket er grunden til, før du forlader lægen foretager en grundig undersøgelse af mødre for pauser og andre overtrædelser, og komme med anbefalinger med hensyn til varigheden og karakteristika perioden efter fødslen. Normalt temmelig stærk spotting observeret i flere dage efter fødslen, indtil det øjeblik, hvor det beskadigede slimhinder væv i livmoderen er helet. Svær post-partum blødning er meget farlige komplikationer, der kan føre til maternelle dødsfald. Sværhedsgraden af blødning afhænger af mængden af blod tabt. En sådan tilstand kræver øjeblikkelig genoplivning.

Årsagerne til obstetrisk blødning

Før du udfører behandlingen, er det nødvendigt at fastslå, hvad der forårsager fremprovokerede en sådan overtrædelse. Ganske ofte er der obstetriske blødning. Hjælp i dette tilfælde er baseret på fældningsreagenset faktorer, der i hver periode af graviditeten og arbejdskraft er forskellige. Stor blodtab kan være meget farligt for kvinden og fosteret. I første halvdel af graviditeten blødning opstå på grund af ektopisk befrugtning eller abort. I den anden eller tredje trimester blødning kan forekomme på grund af præmatur udledning af placenta.

Særligt bemærkelsesværdigt blødning efter afslutningen af arbejdskraft. På dette tidspunkt, kan der være problemer i forbindelse med det faktum, at:

 • placenta villi vokser i livmoderen;
 • nogle dele af moderkagen forbliver i livmoderen;
 • skadede fødselskanalen.

Blødning, der forekommer i perioden efter fødslen kan være forbundet med nedsat uterin tone. Det er imidlertid ikke reduceres, og derfor betyder blodet ikke stoppe. Det kan også være et problem, og dårlig blodpropper.

Symptomer på obstetrisk blødning

Blødning kan være intern, ekstern eller en kombination. Ydre blødninger observeres med placental abruption og cervikal dilatation. PONRP til dannelse hæmatom kendetegnet indre blødninger. Kombineret blødning kan forekomme, når den laterale placenta abruption med svag åbning af cervikalkanalen.

Nødhjælp til obstetrisk blødning skal altid gives i tilfælde af de første tegn, såsom:

 • blødning fra skeden, uanset størrelse og art;
 • uterine smerte;
 • svimmelhed, bleg hud, svaghed, besvimelse;
 • trykreduktion;
 • ændring i hjertefrekvens af fosteret.

Manifestationer af postpartum blødning forårsaget af antallet og intensiteten af blodtab. Hvis livmoderen ikke reagerer på terapeutisk manipulation, blødningen i dette tilfælde er meget stærk og kan bæres bølget karakter. Perioder det aftager under påvirkning af flere stoffer. Derudover en kvinde har overdreven hud bleghed, takykardi, hypotension.

Volumenet af blod tab på op til 0,5 vægt% af den gravide kvinde anses for at være fysiologisk acceptabel, og samtidig øge mængden af denne skadelige ændringer sker i kroppen, så det er vigtigt at eliminere problemet i tide. I perioden efter fødslen, bør kvinden advaret for stærk og langvarig barselsflåd med store klaser og trække smerter i underlivet.

servicering er

behandling af obstetrisk blødning algoritme er lavet efter en omfattende diagnose. Diagnose begynder med en patient undersøgelse for at bestemme varigheden af blødning og dens karakter. Lægen fortsætter herefter til at indsamle sygehistorie for at finde ud af, hvad var sygdommen forløber graviditet og fødsel.

Samtidig at inspicere kvinder, målt ved puls, blodtryk, undersøgte livmoderen. Samtidig har vi brug for en underlivsbetændelse eksamen ved hjælp af spejle, livmoder palpering at bestemme spændingen i musklerne. I en yderligere undersøgelse udført ultralyd at afgøre, om placenta abruption er, som er navlestrengen og livmoderen, hvis integritet er brudt. Det er vigtigt at opbygge en meget klar algoritme. Obstetrisk blødning er meget farligt for kvinden og barnet, så du har brug for øjeblikkelig hjælp.

Førstehjælp

Nødvendigvis kræves nødhjælp til obstetrisk blødning, da en sådan tilstand kan være kritisk og provokerer mange forskellige komplikationer. I nærvær af en kvinde blødning nødvendigvis placeret på et hospital til observation og behandling. Transporten skal kun udføres i liggende stilling. I tilfælde af abort, og betydeligt blodtab akut pleje indebærer en fjernelse af hæmorragisk chok. Lægemidler indgives intravenøst før patientens indlæggelse. Når den er fuldt indført abort midler til at lette reduktionen af livmoderen, intravenøst.

Hvis der obstetrisk blødning, akut protokol med graviditet uden for livmoderen indebærer indførelse af lægemidler, der hjælper med at eliminere symptomerne på hæmoragisk chok. Men kvinder bruger ilt indånding. Behandling ved indgivelse af glucocorticoider kun gennemføres når det er indikeret. Patienten udviser øjeblikkelig hospitalsindlæggelse, transport udføres i bugleje. Under transport holdes trykket ved 80-100 mm Hg. Art. Med en meget stærk blødning indlæggelse afholdt resuscitative- kirurgiske team.

Endvidere er indlæggelse udføres, og den efterfølgende kompleks behandling med forliggende moderkage eller løsrivelse. Bemærk, at eventuelle andre problemer og sygdomme, der udløser blødning, kræver en læges tilsyn, så gravid nødvendigvis indlagt.

Behandling af obstetrisk blødning

Svær blodtab kan udløse en række forskellige sygdomme og komplikationer. Ved behandling af obstetriske blødning oprindeligt nødt til at stoppe blodtab og eliminere truslen til kvinder og børn. Gravide nødvendigvis vise en fuldstændig hvile, begrænsning af fysisk aktivitet, og hospitalsophold. Det kompleks af terapi valgt især individuelt og afhængigt af blødningen startede på hvad sigt. Forebyggelse, behandling og algoritme af obstetrisk blødning udviklet af Ministeriet for Sundhed og det skal respekteres af læger, når patienten ankommer til hospitalet.

Hvis der er blødning i tidlig graviditet ordinerende, øge blodets viskositet, sedativer og styrkende midler. I tilfælde af den alvorlige tilstand af kvinden og fosteret viser intensiv pleje. I nærvær af tredje trimester blødning viser operationen til levering. Hvis du oplever postpartum obstetrisk blødning, kan en behandling protokol være anderledes - fra brugen af narkotika og for at fjerne livmoderen. Det hele afhænger af kompleksiteten af problemet, fordi det vigtigste - at redde en kvindes liv.

profylakse

Forebyggelse af obstetrisk blødning er begrænset til compliance flere vigtige principper. Først og fremmest, er du nødt til at planlægge en graviditet i tide til at registrere og besøge lægen regelmæssigt. Det skal også være til rådighed i tide til at behandle sygdomme i kønsorganer. Hvis det er nødvendigt, skal du hente et kompleks af fysioterapi. I processen med at føde til at opføre sig korrekt, under hensyntagen til alle anbefalinger fra lægen, samt at vurdere indikationer og kontraindikationer.

For at forhindre forekomsten af blødning i perioden efter fødslen, skal du følge disse regler:

 • amme efter efterspørgslen;
 • overvåge blæren;
 • liggende på maven;
 • påføring koldt til maven.

Alle disse forebyggende foranstaltninger vil bidrage til at undgå forekomsten af blødning og forbedre trivsel kvinder.

Komplikationer og følgesygdomme af blødning

Kan være ganske farlige komplikationer og konsekvenser af blødning. Til dem kan nævnes:

 • Føtal hypoxi;
 • fosterdød;
 • blødning ind i det indre væg af livmoderen
 • hæmoragisk shock;
 • moderens død.

Desuden komplikationer omfatter alvorlige lidelser i blodkoagulering at danne en flerhed af thrombi og forekomsten af blødning. Det kan også være en mangel på blodtilførsel, forstyrrelse af det endokrine system og manglen på hormon produktion.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.