SundhedSund kost

Nyttige produkter til hjerne og hukommelse

Hvilke fødevarer forbedre hukommelsen og hjernens funktion? Det viser sig, at listen over sunde frugter, grøntsager og olier utroligt omfattende, og selv de mest krævende gourmet, lært at sætte pris på smagen af fødevarekvalitet, ikke deres gavnlige virkninger på kroppen, være sikker på at finde en lang liste over deres favorit godbidder. Hvorfor ernæringseksperter anbefale disse produkter til hjerne og hukommelse?

Stress og kroppens reaktion

Stress har mange ansigter, men alle dens manifestationer er negative følelser for den menneskelige krop og sind. Fysisk stress overhaler selv når nogen pludselig springer frem bag et hjørne, indtil du går på en gade eller en skyggefuld park. Det mest slående eksempel på psykisk stress - lang arbejde på det samme projekt på kontoret, en masse af kundens behov, og resultatet er ubønhørligt snigende frister for rapporter. Det er ikke vigtigt, hvilken slags stress en person erfaringer, er det vigtigt, at hans krop på det tidspunkt producerer automatisk inflammatoriske cytokiner.

Disse kemikalier aktivere immunsystemet og provokere sit svar på den alvorlige situation for organismen. En typisk immunreaktion er en inflammatorisk proces, da kroppen opfatter stor belastning som infektionen. Mens betændelse selv naturligt og hjælper ikke kun at bekæmpe sygdomme, men også til at reparere beskadiget væv på plads en klippe eller skrabe, den kronisk inflammatorisk reaktion anses for at være potentielt farligt fænomen, som kan forhindre eneste specielle produkter til hjernens funktion og hukommelse. På russisk er der ingen formel medicinsk betegnelse for en patologisk tilstand, men i de vestlige lande, forskere i mange år på at studere den såkaldte kronisk inflammation. Det anses for den primære årsag til autoimmune sygdomme.

For at slippe af kronisk inflammation at hjælpe produkter, forbedre hukommelsen og hjernens funktion. De fungerer optimalt immunsystemet og holde under kontrol eventuelle inflammatoriske processer. Desuden hormonerne i mavetarmkanalen, der føres ind i hjernen eller produceres af dem, har en positiv effekt på de kognitive evner, såsom forståelse og behandling ny information. De bidrager til koncentrationen og endda hjælpe med at forstå, hvor mætning indtræffer.

Mad i at håndtere stress

Så hvad fødevarer er godt for hjernen og hukommelse? Denne naturlige frugt, grøntsager, chokolade, olier, som er rige på antioxidanter, mættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler, øger energi og hjælper med at forebygge sygdomme i hjernen. Fokus på en omhyggelig planlægning af deres menuer og endda gøre det yderst nyttigt i maden - så du vil ikke blot sikre den sunde funktion af tarmene og hjernen, men også for at beskytte sig mod almindelige psykiske lidelser.

avocado

Ironisk nok, næsten enhver eksotisk frugt til russiske forbrugere - det er produkter, der er nyttige for hjernen og hukommelse. Disse omfatter avocado. Mens mange elskere sidde på en diæt kraftigt afskrække deres venner fra at drikke for meget fedt frugt, avocado er faktisk ikke forårsager absolut ingen skade til figuren. Desuden en forbløffende frugt er fuld af monoumættede, essentielle fedtsyrer kroppens der opretholde en stabil blodsukker og give huden en sund glød.

Avocado indeholder vitamin K og folat, hvilken kombination hjælper med at forhindre dannelsen af blodpropper i hjernen (og dermed beskytter mod slagtilfælde), samt forbedring af kognitiv funktion, navnlig med hensyn til koncentration og hukommelse.

Overseas frugt er rig på vitaminer B og C, som ikke er forbeholdt af kroppen og skal komme til det hver dag indtages fra mad. Et andet interessant faktum er, at trods alle de negative anmeldelser af slankende kvinder (baseret på en ringe forståelse af sammensætningen af avocado), grøn frugt indeholder mere protein og mindre sukker end alle andre frugter. Cremet tekstur udenlandsk delikatesse gør det til et ideelt komponent af vitamin smoothies og en fremragende erstatning for fedt i enhver bagning.

roer

Hvis du er interesseret i nogen produkter af hjernen, hukommelse og mental aktivitet kan findes på det russiske marked, vil billige, fælles roer være for dig en reel Søg. Mange mennesker, herunder, mærkeligt nok, vegetarer, omgå smukke vin-rød vegetabilske side som dårligt repræsenterer, hvad der kan være fremstillet af roer. Vinaigrettes, "Sild under en pels" og en traditionel suppe ophørt med at være en hyppig gæst på bordene i de fleste familier. I mellemtiden er den sædvanlige roer skjuler en fantastisk sæt af nyttige komponenter.

Billig og meget undervurderede grøntsager hjælper kroppen til at bekæmpe de mest skadelige kronisk inflammation. Det indeholder kraftige antioxidanter, der beskytter mod kræft og fremme blod rensning af toksiner. Atleter roer giver tiltrængt energi, og samtidig øge udholdenhed. Rød grøntsager kan spises rå, og selv stegt - ikke nødvendigvis koge det i en time, som det gjorde i Rusland i århundreder.

blåbær

Lille, men kostbar. Dette ordsprog bekræfter fuldt blåbær, små bær, der indeholder uvurderlige for menneskers sundhed ingredienser og smag samtidig minder om slik.

Forskere har tænkt over, hvad fødevarer er godt for hjernen og hukommelse, og i alle lister uvægerligt featured blåbær - en af de rigeste kilder til antioxidanter. Det indeholder flere vitaminer, herunder C, og K, og naturfibre. På grund af det høje indhold af gallussyre fantastiske bær beskytter hjernen mod degeneration og stress. Det kan spises i sin rene form, og kan føjes til smoothies og andre drikkevarer eller proppe hendes søde kager.

bone bouillon

Ikke alle produkter til hjerne og hukommelse er frugt, grøntsager og bær. Hvis du ikke anser dig selv for fans af frisk frugt, forsøge at gøre dit sind magt ved hjælp af knogle næringsstof bouillon, der kan styrke immunforsvaret, fjerne den øgede tarmpermeabilitet syndrom, styrke ledbånd og sener, og selv at overvinde fødevareallergi.

Høje niveauer af collagen i knoglen bouillon stopper de inflammatoriske processer i tarmen, og livgivende aminosyrer (prolin og glycin) udfærdige immunsystemet og forbedre hukommelsen. Enkel suppe er let og enkelt at forberede - en suppe baseret på det er en sund, nyttig og billig fad.

mørk chokolade

Mens brugen af mælk og hvid chokolade er stadig et stort spørgsmål, mørke sorter elskede behandler ikke kun stoppe dig på vej til den ideelle figur, men også give mulighed for at nyde en sund og aktivt liv. Naturlig chokolade er fuld af flavanoler, berømt for sin antioxidant og anti-inflammatoriske egenskaber. At være unægtelig indgår i produkter til hjerne og hukommelse, mørk chokolade hjælper også til at sænke blodtrykket og øger blodtilførslen til både hjerne og hjerte.

Det skal erindres, at de fleste af de mærker som favorit slik i det russiske marked er ikke de højeste kvalitet råvarer, reviderede flere gange og frataget alle nyttige egenskaber. Dette er ikke de fødevarer for at forbedre hukommelsen og hjernens funktion og den reelle madspild. At spise en delikatesse og ikke falde tilbage på er blevet moderne helsekost, vælge den mest naturlige mørk chokolade, der består af mindst 70% af kakao. I madlavning, kan dette unikke produkt skal anvendes til fremstilling af glasur eller dekorere søde chocolate chip cookie.

æggeblommer

I mange år har ernæringseksperter beskyldt æggeblommerne i en øget niveauet af kolesterol og øge ophobningen af fedt i kroppen. I mellemtiden kan ingen produkter ikke sammenlignes med hjernen og hukommelse med æggeblommer om indholdet af cholin - et unikt stof, der fremmer en sund udvikling af fostrets hjerne i livmoderen af en gravid kvinde. Cholin forbedrer hukommelsen og mentale evner.

Hvis du hidtil har undgået forbrug af æggeblommer, af frygt for deres negative indvirkning på kolesterolindholdet i blodet, er det tid til at opgive forældede forestillinger: æggeblommer, ikke blot ikke ændre indholdet af dårlige kolesterol, men også tillade os at øge niveauet af god.

valnødder

Eksperter er enige om, at hvis du vil målrettet spise fødevarer til hjernen og hukommelse hver dag, glem ikke valnødder. Det høje indhold af antioxidanter, vitaminer og mineraler i disse nødder lindrer angst, kognitive følsomhed stiger og eliminerer distraktion. Vitamin E, ud, gør det muligt at bekæmpe symptomerne på Alzheimers sygdom. Valnødder kan spises rå, som en del af sød wienerbrød eller usædvanlige smoothies.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.