SundhedSyn

Typer og former for kontaktlinser

Gendan synsstyrke og bidrage til at give komfort, moderne værelse af linsen. Typer opdelt efter det materiale fremstilling, udtrykket udskiftning, og andre faktorer. På grund af en så stor klassifikation alle kan vælge for sig selv det bedste i kvalitet og pris af optionen. Og dette valg er blevet lettere at tilbyde dig mere bekendt med hvad er kontaktlinser (typer og former). Du vil også lære, hvordan proceduren for deres udvælgelse og undersøge anbefalingerne for pleje.

Lidt historie

Kontaktlinser, samt briller - denne ikke-drift metode til synskorrektion. For første gang for dem at tale om Leonardo da Vinci i begyndelsen af 1500. Efter 387 års tysk glaspuster og Mueller gjorde glaslinse, som kan placeres i en patients øje. Siden da, at flere forsøg at skabe ikke blot kvalitet, men også komfortable kontaktlinser er blevet udført.

I 1960 kom de første bløde linser og ti år senere blev arrangeret deres masseproduktion. I løbet af årene en række førende virksomheder i ny teknologi og kapacitet er udviklet, samt materialer og overflade udseende, er det muligt at bruge linser uden at fjerne, uden at gå på kompromis med sundhed og så videre.

Dagens marked byder på en masse varianter af linser, der er designet til ikke blot at korrigere synet, men også for at ændre den naturlige farve af hornhinden. Men på trods af dette, er hvert mærke forsøger at udvide den line-up for bekvemmelighed af sine brugere og ikke stoppe udviklingen af nye arter. For eksempel, i dag de typer "Acuvue" kontaktlinser er:

 • for mennesker med nærsynethed eller langsynethed - en en-dags, udvidet slid, sport, genanvendelige, to-ugers, for at korrigere og polering;
 • for mennesker med bygningsfejl - en en-dags og to uger.

Sort af kontaktlinser

Til dato er der en klassificering af sådanne tegn:

 • afhængig produktion af materiale: bløde og hårde;
 • ved at erstatte udtrykket: dagligt, en del af de planlagte (en til to uger), planlagt (efter måned, kvartal, seks måneder);
 • fra iført modes: dagligt, fleksibel, forlænget og konstant brug;
 • Special: skleriticheskie, Orthokeratology, hybrid;
 • kosmetik: farve og nuance.

Bløde kontaktlinser

Bløde kontaktlinser er den mest almindelige type. De er tildelt til folk med langsynethed, nærsynethed, bygningsfejl og presbyopi. De kan også anvendes til terapeutiske formål (for eksempel når der er behov for at indføre lægemidler i øjet eller for at beskytte dem for at fremskynde helingsprocessen).

Deres fordele er:

 • behagelig at have;
 • evne til at absorbere fugt;
 • evne til at passere luft;
 • de er ikke følt på nethinden.

Typer af bløde kontaktlinser:

 • hydrogel - de indeholder en høj procentdel af fugt og overfladen er meget glat, smidig og elastisk;
 • silicone hydrogel - kendetegnet ved en høj oxygenpermeabilitet, og de holder deres form godt.

Denne type anvendes ikke, når der er fejl i hornhinden. På grund af sin fleksibilitet af linsen ikke har den ønskede effekt. Ulempen ved sådanne linser er, at når tørre de bliver hårde og skøre, så de kan opbevares kun i en særlig opløsning. de kræver også omhyggelig håndtering, fordi det nemt kan knække.

stive linser

Hårde kontaktlinser er ordineret af øjenlæger i tilfælde, hvor patienten har en ændring i formen af hornhinden, som ikke kan korrigeres ved hjælp af bløde type. Dette kan for eksempel være, astigamtizm. tilpasning til det tager noget tid. I begyndelsen, de følte slidt på øjnene. Dette er især mærkes under blinke. Det vigtigste element i hårde kontaktlinser - de er lavet i specielle laboratorier på de enkelte parametre for patienten, som du har brug for en nøjagtig match den indvendige overflade af hornhinden af linsen.

Typer af kontaktlinser til øjnene stive type:

 • gastæt - gennem dem ikke trænger ilt;
 • gasgennemtrængeligt.

Fordele ved disse objektiver:

 • mere holdbar;
 • godt holde deres form;
 • give klare og skarpe billeder;
 • let rengøres for snavs.

Ifølge statistikker, kun 10% af patienterne iført hårde kontaktlinser på verdensplan. De resterende 90% anvendes blød.

Hård type er indiceret til alvorlige former for bygningsfejl og keratoconus. I processen med sådanne linser anvendes mere stive materialer. De følte i første omgang i hans øjne, hver gang du blinker og tilvænning proces tager tid. Men denne type perfekt bevarer sin form og holdbart og alligevel som regel, ikke forårsager allergiske reaktioner, som indskud i hårde linser dannes langsommere end i tilfældet med bløde linser.

Ved at erstatte udtrykket

Tidspunkt for at udskifte kontaktlinser - en fastsat periode af producenten, som kan bruges i kontaktlinser. Ifølge udløbet af den gamle par bør udskiftes ny.

Frist for at erstatte følgende typer kontaktlinser i øjnene (billedet ovenfor):

 • Daglig udskiftning: hver dag, bære et nyt par. Denne visning giver maksimal komfort og sikrer høj hygiejnisk brug. Ulempen er den høje pris.
 • Hyppig planlagte udskiftning: hyppigheden af at sætte på et nyt par af en eller to uger eller en måned. Denne type er bedst med hensyn til pris og hygiejnisk brug. Slid linser kan være i flere dage uden at tage fra.
 • Planlagte erstatning. De er inddelt i månedlig, kvartalsvis og halvårlig. Det er den mest økonomiske løsning. På trods af at de er modstandsdygtige over for dannelsen af protein og protein deposition, er nødvendigt at anvende høj kvalitet løsninger til deres rengøring aflejringen af mikroorganismer med henblik på at opnå et højt hygiejneniveau. Sådanne linser giver ikke mulighed for løbende slid i løbet af natten, og anbefales at fjerne efter 15 timer.

Skal udskiftes efter en bestemt periode for at erstatte alle typer af kontaktlinser. Og deres egenskaber og hygiejneniveauet tilbagegang over tid, og dette påvirker ikke kun billedkvaliteten, men også på sundheden i øjet.

Ifølge den tilstand af at bære

Dette er ikke det samme som til udskiftning. iført tilstand: den maksimale periode, hvor du ikke kan fjerne kontaktlinser. Det er på grund af visse egenskaber ved det materiale, hvoraf de er fremstillet, samt erstatning af udtrykket.

transporterer tilstand kan være følgende:

 • dag (DW): linse slid om morgenen og fjernes om natten;
 • fleksibel (FW): tillader en par linser til at sove en eller to nætter;
 • langtidsvirkende (EW): Kontaktlinser af denne type kan bære op til seks dage uden at tage ud;
 • kontinuerlig (CW): iført tilstand uden at tage øget til tredive dage.

Sidste tilstand af iført dukkede når i fremstillingen af kontaktlinser begyndte at bruge stive gas permeable og silikonehydrogelmaterialer. De giver et højt niveau af oxygenpermeabilitet.

Ved langvarig og kontinuerlig tilstand er iført hyppige planlagte udskiftning kontaktlinser. Typer planlagte udskiftning linser er karakteriseret ved perioder dagligt og fleksibel.

Kosmetiske kontaktlinser

Kosmetiske linser oprindelig beregnet til at korrigere forskellige medfødte eller erhvervede defekter i øjet (for eksempel corneal opacitet). I dag bliver de brugt til at ændre den naturlige farve i øjnene og skabe et usædvanligt billede.

Kosmetiske linser er:

 • farve;
 • farvetone.

Begge fås med optisk effekt, og uden det.

Farvede kontaktlinser helt at ændre øjenfarve eller øge den naturlige farve mætning. elev område forbliver de gennemsigtige for bevaret billedkvalitet. Tidligere er den række af sådanne produkter kun begrænset farvepalet.

Typer af farvede kontaktlinser:

 • Farve: tæt farvet linse med et kompliceret mønster simulerede iris. Lad de rige til at vende brune øjne i honning te eller bleg violet. Der er én dag og lang iført. Farvepaletten er meget forskelligartet og har et stort antal forskellige farver.
 • Crazy (karneval) linser: forskellige udvalg af farvede mønstre og effekter, der er deponeret på det område af iris. Meget populær i løbet af ferien såsom nytårsaften og Halloween, samt forskellige temafester og tegneserie Konov (en festival dedikeret til superhelte fra tegneserier). De er også populære hos teater kunstnere. Valget af sådanne linser imponerer med sin mangfoldighed. Du kan finde humørikoner, skakbræt, neon øjne eller blive til en kat, vampyr, heks, og så videre.

Tint kontaktlinser er forskellig fra farven graden af mætning af farve. De behøver ikke ændre alle farven på iris, og kan kun øge den naturlige øjenfarve. Ved en sådan kontaktlinse elev område er også malet. Men visionen er ikke påvirket. Efter alt, graden af farvning så svag, at den kan ses gennem linsen af en naturlig irismønster.

Kontaktlinser til særlige formål

Scleral linse bruges i sjældne tilfælde, hvor patienten har uregelmæssig form af hornhinden, cider "tørre øjne", er tidligere blevet overført keratoplasti og så videre. I dette tilfælde er rummet bag linsen sker, som er fyldt med tårevæske. Denne formular frembringes individuelt for hver og delt i corneoscleral, poluskleralny, og sclera miniskleralnye.

Orthokeratology kontaktlinser adskiller expensiveness, udvælgelse kompleksitet og arbejdskraft intensiteten og behov for hornhindens topografi (specialudstyr). Denne type er beregnet til korrektion af nærsynethed op til seks dioptrier, og nærsynet bygningsfejl op til 1,75 dioptrier. Fit atleter, folk, der arbejder i støvede omgivelser og så videre.

Hybrid kontaktlinser anvendes i tilfælde, hvor en patient kræver en hård type, men er til stede særhed. I øjeblikket er de også indiceret til korrektion af astigmatisme og en høj grad af keratoconus.

Hvordan vælger?

Moderne teknologi gør det muligt at skabe nye typer af kontaktlinser. Hvad kan bedre rådgive kun øjenlæge. Det udfører de nødvendige procedurer og definerer de parametre, der har indflydelse på valg af linser. Lægen skriver du en recept, og baseret på din livsstil og behov anbefaler flere typer af kontaktlinser.

Under undersøgelsen definerede parametre såsom synsstyrke hvert øje, brydning, indkvartering og af fundus, tykkelsen og formen af hornhinden, og så videre. På nøjagtigheden af data, den afhænger ikke kun af patientens kvaliteten af synet, men også på, hvor meget du vil være behagelig at bruge visse typer kontaktlinser. For oftalmoskopi (fundus forskning) og måling af krumningsradius for eksempel vigtigt at have det nødvendige udstyr, som giver mulighed for en fuld undersøgelse. Så for at bruge kontaktlinser var komfortable og de ikke forårsage nogen irritation, en læge besøg - det er en forudsætning.

Efter undersøgelsen lægen giver råd om valg, afhængigt af patientens erhverv, hans hobbyer, og så videre. For eksempel, førere af køretøjer, der er egnede linser, der kan bæres om natten og ikke kræver særlig pleje. Og mennesker, der tilbringer en masse tid foran en computerskærm, har brug for dem, der har en øget gennemtrængelighed gas. Sådan linse gør tørre øjne slimhinde irritation og forhindrer mulig.

Konklusionen er, at lægen tilbyder alle former for kontaktlinser i henhold til alle de ovennævnte parametre og finansielle muligheder for patienten, og også lærer brugen af og komme med anbefalinger til deres pleje.

Med korrekt valg af kontaktlinser fra tid til anden, du har brug for at besøge lægen. Måske nogle af dine indstillinger er ændret, og du skal ændre opskriften.

Anbefalinger til Pleje og brug

 • Før hver sætte på og fjerne linserne, du har brug for at vaske hænder med sæbe og vand.
 • Makeup anvendes efter at bære linserne.
 • Brug altid frisk opløsning og følg udløbsdatoen.
 • Beholderen udskiftes hver tredje måned.
 • Hver gang du fjerner kontaktlinser, skal de rengøres grundigt under rindende vand eller saltvand.
 • Brug en pincet. Det betyder ikke beskadige linsen.
 • På forskellige skader kontaktlinser, de har brug for at blive udskiftet.
 • Opbevar aldrig to linser i en beholder kassen.
 • Det anbefales ikke at svømme i linser, da de kan dræne vand.
 • Opløsningen blev hældt i beholderen, og derefter linserne anbringes i den.
 • Venstre uden kontaktlinsevæske tørrer hurtigt og deforme.

Hvis du følger ovenstående og andre anbefalinger som foreskrevet af din læge-øjenlæge, vil brugen af kontaktlinser i hverdagen være komfortable og vil ikke bringe skade.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.