SundhedMedicin

Nyresten

Fra sådanne sygdomme som nyresten, lider op til 5% af verdens befolkning. Men i betragtning af risikoen for at udvikle sygdommen mindst én gang i løbet af et helt liv, bør stangen hæves med næsten to gange. Nyresten er blevet en af de mest almindelige sygdomme i den udviklede verden, som er forbundet med forbedrede levestandard, og desuden til race, nationalitet og bopæl. Dog er årsagerne til nyresten ikke begrænset. Hertil kommer, at risikoen for stenslag og sæsonmæssige variationer i nyrerne, hvor en høj grad af calciumoxalat hos mænd fejres i løbet af sommeren, og for kvinder - i begyndelsen af vinteren. Hos mænd, nyresten forekomme i to gange oftere end kvinder. De fleste risikabelt grænse for kvinder i denne plan - 30 år. Kvinder, til gengæld er der to farlige alder - 35 og 55 år hhv. Efter samme rækkefølge som nyresten dannes først, sandsynligheden for dannelse af et andet sten i de næste 5-7 år er 50%.

Nylige undersøgelser har vist, at dannelsen af nyresten påvirker sygdom forårsaget af mikroorganismer-nanobakterier, relateret Helicobacter pylori, og sår på tolvfingertarmen. Nanobacteria - en lille bakterier mikrocellulær dannende skallen af calciumphosphat. Disse Nanobacteria kan findes i næsten alle nyresten (97%) samt mineralske plaques (plaques Randall) i renal papil.

Yderligere krystallisering og vækst af sten forbundet med udsættelse for endogene og kostfaktorer. Urinvolumen, koncentration af opløst stof og inhibitorniveauet påvirke udviklingen af nyresten (citrater, pyrophosphater, glycoproteiner) er de vigtige faktorer, der også påvirker stendannelse. Faktisk, stenen begynder at krystallisere, når koncentrationen af de to ioner overstiger mætningspunktet for opløsningen.

Men den faktor, der direkte skyldes udviklingen af nyresten, er normalt ikke diagnosticeres. Det er kun kendt, at risikoen for at udvikle nyresten er steget i tre gange, hvis din familie har været mennesker, der lider af nyresten. Desuden den rolle, som insulinresistente tilstand, hypertension spillet, og en historie af gigt, primær hyperparathyroidisme, kronisk metabolisk acidose , og kirurgisk menopause. Kvinder, der har nået overgangsalderen, forekomst af nyresten er forbundet med forhøjet blodtryk og lavt indhold af magnesium og calcium i kosten.

Nyresten er mere almindelige hos de patienter, hvor der er anatomiske abnormiteter i urinvejene, som kan føre til stagnation af urin. Størstedelen af patienter (op til 80%) med nyresten er omfattet af et eller flere risikofaktorer. 25% af nyresten oprindeligt idiopatisk. Også, som en bivirkning af visse lægemidler er der en stigning risiko for sten i nyrerne.

For at opsummere

Calciumoxalat (i sig selv og i kombination) er den mest almindelige materiale, hvoraf består nyresten.

Lav volumen af urin er den mest almindelige abnormitet, og den eneste vigtige faktor, der bør være opmærksomme på at undgå tilbagefald.

Risikoen for tilbagefald er 50% i en periode på 5 til 7 år.

Behandling af nyresten kan kræve saltfattig diæt (<50 mmol / dag) og en kost, der indeholder små animalsk protein (<52 g / dag) som et mål for at reducere hyppigheden af tilbagefald.

Nizkorkaltsiumnye diæter ikke anbefales som forebyggelse af tilbagefald foranstaltning, da de øger udskillelsen af oxalat og kan påvirke calcium balance i kroppen.

Fleste nyresten mindre end 5 mm i diameter ud af kroppen selv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.