SundhedMedicin

Krise thyrotoksisk: årsager, symptomer, nødbehandling og behandling

Alvorlige helbredsproblemer begynder med sygdomme i et lille organ i nakken. Kroniske kroniske lidelser fører til en stigning i skjoldbruskkirtlen. Den ekstreme fase af komplikationer kaldes den thyrotoksiske krise. Med denne komplikation er resultatet af kliniske symptomer et dødbringende resultat i 20% af tilfældene. På tidspunktet for akutte manifestationer af farlige forhold har patienten akut hjælp og konstant tilsyn af medicinsk personale.

Vanskeligheder ved behandling af kroniske organsygdomme

På personen er der stærkt kvælning fra spændinger, allergiske reaktioner, det er svært at sluge - det kan være en thyrotoksisk krise. Problemets uopsættelighed forbliver i dag: en operativ måde at behandle skjoldbruskkirtlen på er ikke egnet. Efter fjernelse af orgelet opstår der komplikationer, der kræver konstant medicinsk behandling for resten af dit liv.

Ikke alle læger anbefaler at anlægge kirurgisk fjernelse af skjoldbruskkirtlen, og få specialister er i stand til at udføre en sådan operation. Et lille organ er en del af kroppens lymfesystem. Hvis du fjerner linket fra kæden af komplekse processer, vil infektionen kunne trænge uhindret ind i lungerne, bronchi og mave.

En typisk manifestation af komplikationer hos en person med fjernt skjoldbruskkirtel er et mavesår. Udnævnelsen af tabletter og andre lægemidler er ikke i stand til at kompensere for organets tabte funktion. Patienter med kroniske sygdomme risikerer at erhverve en thyrotoksisk krise. Med den eksisterende disposition af kroppen til ødemet i goiterens væv anbefales patienter og tætte personer at gøre sig bekendt med principperne om førstehjælp under kliniske forhold.

Måder at erhverve komplikationer

Den thyrotoksiske krise er resultatet af forskellige komplikationer i kroppen:

 1. Medicinsk virkning på cellerne i skjoldbruskkirtlen.
 2. Kirurgisk indgreb i nakken.
 3. Allergiske udbrud, som ofte forekommer i forår og efterår.
 4. Sygdomme i lymfesystemet.
 5. Akutte tilstande forårsaget af en lidelse i centralnervesystemet. Til sådanne manifestationer er stress. En konstant spænding fører til funktionsfejl i kroppen, skoldbruskkirtlen øges i størrelse.
 6. Infektion med: vira, parasitter.
 7. Traumatiske konsekvenser af cervical afdeling.
 8. Ofte sker en krise hos kvinder under graviditeten som følge af toksik.
 9. Skarp tilbagetrækning af behandling med antithyroid lægemidler beregnet til at hæmme biosyntesen af skjoldbruskkirtelhormoner.

Hovedårsagen til krisen er manglen på jod i kroppen. Udvidelsen af organet kan forekomme med en aktiv proces af dannelse af bindevæv. Patologi opstår efter overtrædelse af proteinmetabolisme i menneskekroppen.

Eksterne manifestationer i kliniske tilfælde

Hvis der er forværring af trivsel ved lave belastninger, kan det være en thyrotoksisk krise. Symptomer på sygdommen begynder at manifestere sig lyst efter at have taget medicin af jod- eller skjoldbruskkirtelhormoner. Vi vil isolere hovedtegnene, hvorefter det er nødvendigt at undersøge omgående endokrinologen. Hvis der opdages mere end tre symptomer, kan man påtage sig en komplikation - en thyrotoksisk krise.

Eksterne manifestationer, hvorved du selvstændigt kan vurdere sygdommens udvikling:

 1. Et fald i trivsel forekommer tidligere i sammenligning med den tidligere tilstand af organismen.
 2. Hyppigt øger pulsen, der overstiger 100 slag pr. Minut.
 3. Der er øget excitabilitet, irritation opstår på grund af hver lille ting.
 4. Billedet suppleres med øget tryk.
 5. Urimelig stigning i kropstemperaturen mere end 3 grader.
 6. Der er svimmelhed, kvalme, opkastning.
 7. Fordøjelsessystemet lidelse.
 8. Konvergeret respirationshastighed.

Fremgangsmåde inden ankomst

Hvis der er en tyrotoksisk krise, skal hjælp straks følges. Et dødeligt udfald er muligt uden at tilvejebringe initiale tiltag, der letter indgangen af ilt i lungerne og udelukker blokering af vitale metaboliske processer. Det er ønskeligt at lægge mærke til de tidligere øjeblikke, som er kilder til forringelse af trivsel.

Vi vil skitsere de vigtigste foranstaltninger i tilfælde af komplikationer:

 • Ring til nødhjælp.
 • Placer patienten på ryggen, læg en rulle under halsen.
 • I et tyndt rum skal du åbne vinduer end at lette strømmen af frisk luft ind i patientens lunger.
 • Før lægerne ankommer, kan du uafhængigt vurdere tilstanden: måle puls, tryk, temperatur. Løs eksterne forhold: hudfugtighed, blanchering af ansigtet.
 • Forhør af patienten hjælper med at etablere øjeblikket for forringelse af helbredstilstanden. Men personen forbliver i bevidsthed ved en thyrotoksisk krise.

Hvordan kan jeg lette patientens helbred?

Den akutte fase af sygdommen ledsages af en lidelse af nyrerne. Derfor er det meningsløst at give medicin i form af tabletter. Narkotika administreres intravenøst eller intramuskulært som foreskrevet af lægen eller en erfaren specialist. Derhjemme er der sjældent en sådan mulighed, de anvender deres egne færdigheder til grundlæggende hjælp til ofrene.

Lad os udpege de vigtigste foranstaltninger til normalisering af staten:

 • Hvis kropstemperaturen er for høj, hvilket ofte observeres under en krise, så ty til at afkøle kroppen. Dette sænker metaboliske processer, der begrænser hormonernes skadelige virkninger. Patienten placeres i et køligt bad. I mangel af sådan er alt tøj fjernet. Alternativet er at anvende flere kompresser til forskellige dele af kroppen. Reducerer temperaturen af gnidningsalkoholopløsninger.
 • Manden overvåges, før ambulancen ankommer. Tungen kan falde ind i strubehovedet, hvilket vil forårsage kvælning.
 • Hjælp til at drikke så meget ren væske som muligt, så udtørring af kroppen ikke forekommer.

Hvilke handlinger udføres af læger?

Hvis der er en thyrotoksisk krise, indbefatter akutbehandling administration af lægemidler, som reducerer virkningen af skjoldbruskkirtelhormoner. Disse stoffer produceres aktivt af skjoldbruskkirtlen i strid med kroppen. Resultatet af behandlingen er et fald i deres indhold i blodserumet.

Ekstern manifestation af sygdommen bliver diffus giftig goiter. Yderligere oplysninger om kroppens tilstand giver resultaterne af EKG-undersøgelsen. Afvigelser er indstillet:

 • Atrieflimren;
 • Sinus takykardi;
 • Overtrædelse af intraventrikulær ledning;
 • En stigning i amplituden af tænderne i QRS og T. komplekset.

præparater

Behandling af en thyrotoksisk krise er nødvendig af enhver årsag til forekomst af en kritisk tilstand. Følgende typer af lægemidler anvendes:

 • "Mercazolil" indgives intravenøst med en dosis på 100 ml.
 • En opløsning af natriumiodid indføres.
 • Oralt, giv en opløsning af "Lugol" fra beregningen af 30 dråber om dagen.
 • Gode resultater noteres efter injektionen af "Contrikal."
 • En dropper er installeret fra opløsningerne: 5% glucose, natriumchlorid, albumin. Tilsæt vitaminerne B1, B2, nicotinamid.

Genoprettelsesperioden for lægemidler udføres mindst to uger efter kritiske forhold. Indledningsvist anvendte thyreostatiske lægemidler, kun efter mere end to dage udpege iodholdige stoffer.

Sådan forebygger du sygdom?

Udfør forebyggende foranstaltninger for at udelukke den kritiske tilstand af kroppen - thyrotoksisk krise. Nødpleje, hvis algoritme klart er ordineret i ambulanspersonalets anvisninger, vil være mindre smertefuldt, der vil være uoprettelige konsekvenser. Således udføres behandling før kirurgi hos personer med thyreoideahyperfunktion. Narkotika er valgt antithyroid effekt, ordinerer jodholdige stoffer.

Kampen mod hypertyreose er et middel til forebyggelse af kritiske forhold. Lægerne konstaterede sygdommens udbredelse blandt kvinder. Krisen ved svagere sex fremstår 9 gange oftere end hos mænd. En langvarig komplikation kan forekomme i næsten enhver alder under påvirkning af visse faktorer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.