TravelingRetninger

Hvad er den mest berømte europæiske hovedstad? Leder af byen i den gamle verden

Border stater ændres ofte. Sami beføjelser vises og forsvinder fra den politiske kort over verden. Det kan ske, at en stat slutter sig til en anden, og måske omvendt: når forenet land raskolyvaetsya fra hinanden, og det samme gjorde Sovjetunionen. Oftere sådanne ændringer finder sted med store bogstaver. Efter alt, selv om ukrænkelighed afspærringer og politisk stabilitet, kan regeringen beslutte at udskyde den vigtigste by i en anden placering. For eksempel behøver ikke at gå langt: i 1997, hovedstaden i Kasakhstan blev flyttet fra Almaty til Astana. Når regeringen pauser, og nogle dele er begyndt at eksistere hver for sig, nye administrative centre. I denne artikel vil vi diskutere følgende spørgsmål: hvad er den største europæiske kapital; den ældste; de fleste nye og bedst. Selvfølgelig er der ingen by, der kunne opfylde alle disse indikatorer. Og dog ...

Liste over europæiske hovedstæder i alfabetisk rækkefølge

For at undgå forvirring, lad os huske alle de større byer i denne del af verden. I øjeblikket er der i Europa fyrre-fire stater. I alt 44 kapital. Og hvis vi antager, at Tyrkiet, som, selv ud af det hjørne, men stadig "værd" i Europa, og femogfyrre. Nogle af kapitalen er enormt både i areal og befolkning. Ellers alle beboerne kender hinanden personligt. Men senere på størrelsen. Nu bare for at nævne der har kapital til europæiske lande. Hvis du husker byen med bogstavet "A", vil det være Athen, Amsterdam og hollandske bjergrige Andorra la Vella. Listen med bogstavet "B" er mere omfattende. Denne Bukarest, Beograd, Bruxelles, Berlin, Bratislava, Budapest og Bern. Ikke mindre hovedstæder og bogstavet "B". Det er en bystaten Vatikanstaten, Vaduz, Vilnius, Warszawa, Wien og Valletta. Næste komme til Dublin og Zagreb. Tre af kapitalen med bogstavet "K" - København, Chişinău og Kiev. Fire større byer, der begynder med "L" i Lissabon, Luxembourg, Ljubljana og London. Det samme antal - på "M": Moskva, Madrid, Monaco og Minsk. Næste Oslo skulle være alfabetisk. Bogstavet "P" vi har Paris, Podgorica, Prag. Under bogstavet "P" vises Rom, Riga og Reykjavik. Her er hovedstaden, hvis navn begynder med "C": Sarajevo, San Marino, Skopje, Sofia og Stockholm. Der er to største byer under bogstavet "T" - Tirana og Tallinn. Og lukker alfabetisk liste over Helsinki. Hvis vi betragter et europæisk land Tyrkiet, på den liste, du vil tilføje, og Ankara. Selv om byen ligger i Asien.

Den ældste hovedstad i Europa

Mange byer var i status som "Første Throne", men med tiden mistet værdi. Der var yngre bebyggelser, som blev placeret i de kommercielle ruter og andre hovedveje. Således disse "opkomlinge" meget hurtigt overskygget den tidligere hovedstad. Og overspænde herlighed hellige by. Ikke desto mindre seks europæiske hovedstæder har en meget høj alder. Denne Athen, Rom, Beograd, Lissabon, Paris og Skopje. Og hvis vi tager i betragtning, at retten i Italiens hovedstad, ligger på Vatikanets bjergby, som er en teokratisk stat, så deres antal stiger til syv. Hvilke af dem er den ældste hovedstad i Europa? Selvfølgelig er dette Athen. Hovedstaden i det moderne Grækenland blev første gang nævnt i krøniker i det XV århundrede. BC. e., t. e. omkring tre og et halvt tusinde år siden! Af den måde, kunne Beograd også gøre krav på titlen, hvis konkurrencen blev afholdt for kategorien "Den ældste by i den europæiske hovedstæder i vor tid." Han er nævnt i mange historiske kilder på samme tid som Athen. Men han var en beskeden afvikling kelterne kaldet Singidunum. Nå, den evige by Rom blev grundlagt i Athen senere - i 753 f.Kr.. e. Paris (Lutetia i antikken), Skopje og Lissabon har på verdenskortet som før vor tidsregning.

Den største europæiske hovedstad

Der behøver ikke at spekulere længe. Den største europæiske hovedstad - Moskva med sine næsten tolv millioner mennesker. Andenpladsen går til London. Den blev grundlagt af romerne i 43. Nu er der otte og en halv million mennesker. Nå og lukker top tre Berlin. Den nye Tysklands hovedstad tre og en halv million menneskeliv. Hun trækker vejret på bagsiden af Kiev (2,8 millioner mennesker.).

De yngste hovedstæder i Europa

Dette spørgsmål bør behandles seriøst. Hvis vi starter fra hvad byen blev hovedstad for nylig, ville svaret være: Bratislava. Men denne løsning er ikke ny. Tværtimod kan byen prale af en lang historie. I øvrigt har Bratislava været flere gange og kapital. Men i den moderne kort over Europa med denne status viste det sig først efter opdelingen af Tjekkoslovakiet. Og hvis pludselig Catalonien opnå uafhængighed og blive en uafhængig stat, mens den yngste vil være hovedstad Barcelona. Men historien om denne by har også sine rødder i antikken. Men hvad er den yngste europæiske hovedstad? Dette Madrid. I 1561, den spanske hovedstad i riget flyttede fra Toledo til en lille by.

Den bedste europæiske hovedstad

Borgerne i de enkelte lande mener, at deres vigtigste by - smuk. Og det er svært at argumentere. Men hvis du spørger turister, hvad europæisk hovedstad forekommer dem de smukkeste, de fleste respondenter kaldet Prag. Men hvis vi tager som et mål for velvære og komfort faktor, vil resultatet være anderledes. Helsinki. I nomineringen "Det mest grønne hovedstad" palme afholdt i Stockholm og Warszawa.

andre ledere

Byen romantik, kærester paradis, trendsætter ... Når ikke kalder Paris! Dette er måske den mest berømte europæiske hovedstad. De fleste højt over havets overflade er Andorra la Vella. En række kasinoer per indbygger fører Monaco.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.