Kunst og underholdningLitteratur

Novel "Heart of en hund": karakteristika Sharikova. Bold og bolde: Sammenlignende egenskaber

I 1925, som en reaktion på begivenheder i landet, der var en satirisk roman af Mikhail Bulgakov "Heart of en hund." Selvom oprindeligt beregnet publikation arbejder i "Nedra" magasin, blev det først offentliggjort i 1987. Hvorfor skete det? Lad os prøve at besvare dette spørgsmål ved at analysere billedet af hovedpersonen, bolden-polygrafiske Polygraphovich.

Resumé af romanen "Heart of en hund"

Karakteristik af bolden og hvem han blev som et resultat af et eksperiment - et vigtigt punkt for at forstå de produktidéer. Moskva Transfiguration professor sammen med sin assistent Bormental planlagt at afgøre, om transplantation hjælper forynge kroppens hypofysen. Eksperimenter har besluttet at holde fast i hunden. Donor blev døde lumpne Chugunkin. Til forundring for professoren, er hypofysen ikke kun fanget på, men også bidraget til omdannelsen af en god hund personligt (eller rettere, en menneskelignende væsen). Processen med at "danne" er grundlaget for historien, som blev skrevet af Mikhail Bulgakov "Heart of en hund." Bolde, karakteristisk og som er gengivet nedenfor, er bemærkelsesværdigt lig Klim. Og ikke kun i udseende, men også i mentalitet og manerer. Hertil kommer, at nye mestre i livet i Shvonder ansigt forklaret temmelig hurtigt Sharikov, hvilke rettigheder han har i samfundet og i hjemmet af professor. Som et resultat, Transfiguration i et roligt velkendt verden brast i en djævel. Først gadeuorden polygrafiske Polygraphovich, derefter forsøge at fange den levende rum, endelig, en åben trussel mod livet Bormentalja er grunden til, at professoren havde den omvendte operation. Og meget snart, harmløs hund levede igen i sin lejlighed. Dette er et sammendrag af romanen "Heart of en hund."

Kendetegn Sharikova begynder med en beskrivelse af livet i en hjemløs hund, afhente en professor i gaden.

Udendørs hundeliv

I de tidlige værker af forfatteren skildrer vinteren Petersborg gennem øjnene på sin hund hjemløse. Frosne og tynd. Beskidt, filtret hår. Ene side alvorligt forbrændt - skoldet med kogende vand. Dette er fremtiden for bolden. Heart of en hund - karakteristisk for dyret viser, at han var lidt ud af det, der senere viste sig - reageret på pølsen, og hunden lydigt fulgt professoren.

Verden om bolden bestod af de sultne og mæt. Den første var vrede, og søgte at skade andre. For det meste de er "lakajer i livet", og hunden ikke kunne lide dem, kalder sig selv "Menneskelige rensninger." Den anden, som straks tog professoren, anses for mindre farlige: de var ikke bange for nogen, og derfor er de andre ben spark. Således var det oprindeligt bolde.

"Heart of en hund": beskrivelse af hunden "hjem"

For en uges ophold i huset af Transfiguration Ball har ændret sig til ukendelighed. Han genvundet og forvandlet til en smuk mand. Først hund alle behandlet med mistro og spekulerede på, hvad han skulle gøre. Han forstod, at bare fordi det er usandsynligt, at blive beskyttet. Men over tid, så vant til den hjertelige og varme liv, som hans sind sløvet. Nu er bolden bare glad og klar til at udholde alt, men han ikke var blevet sendt ud.

Professor hund respekteret - jo det var ham, der tog ham til hende. Kog elsket siden hendes embedstid havde været forbundet med centrum af haven, hvor han befandt sig. Zina opfattes som en tjener, hvem hun virkelig er. En Bormentalja, som blev bidt i benet, kaldet "nip" - Dr. irrelevant for hans eller hendes godt havde ikke. Selvom hunden er læserens sympati, kan vi allerede mærke nogle af de funktioner, der er karakteristiske for det yngre varemærke Sharikova. I romanen "Heart of en hund" blev oprindeligt defineret af dem, der straks troede den nye regering og håbede pludselig ud af fattigdom og at "blive alle ting." Det er den samme bold for at udveksle frihed for mad og varme - han selv krave gør det skiller sig ud blandt andre hunde på gaden, begyndte jeg at bære med stolthed. En velnærede liv gjorde ham til en hund, klar til at behage alle ejeren.

Klim Chugunkin

Før vi taler om polygrafiske Polygraphovich rulle (navnet valgte han selv, og navnet har fået ved arveret), skal det bemærkes, som hans donor. Klim - en typisk lumpne. Han var ung, men tilsyneladende dårlig kompleks. Havde tre tidligere domme, men alle blev frikendt for anden gang, ved den måde - takket være den proletariske oprindelse. Han døde af et slagtilfælde af kniven. Profession havde tjent spille balalajka i restauranter. Drukkenskab, misbrug, forsømmelse, manglende smag i alt, umoralsk adfærd, åben parasitisme - "Heart of en hund" disse træk Klima fuldt åbenbart i form af polygrafiske Polygraphovich der beviser Sharikova karakterisering i romanen

Omdannelsen af hunden i person

Mellem de to operationer var det ikke mere end tre måneder. Dr. Bormental beskriver detaljeret alle de ændringer, eksterne og interne, der fandt sted med hunden efter operationen. Resultatet af humanisering vendte monster arvet vaner og overbevisninger deres "forældre". Her er en kort beskrivelse af Sharikov, hund hjerte, hvor at komme sammen med en del af proletariatet i hjernen.

Polygrafiske Polygraphovich havde en ubehagelig udseende. Konstant jeg svor og forbandet. Klim blev videregivet til ham en passion for balalajka, og spiller på hende fra morgen til aften, blev han ikke tænker på resten af andre. Jeg var afhængige af alkohol, cigaretter, solsikkefrø. For hele tiden og er ikke vant til ordren. Fra hunden arvede jeg en kærlighed til god mad og had til katte, dovne og selvopholdelsesdrift. Og hvis hunden stadig var muligt at påvirke, polygraph Polygraphovich betragtede sit liv for andre, helt naturligt - at sådanne tanker bringer karakteristisk Ball og bold.

"Heart of en hund" viser, hvor egoistisk og samvittighedsløs var hovedpersonen, indser, hvor let at få, hvad han ønsker. Det er hans opfattelse kun forstærket, da han mødte nye venner.

Shvonder rolle i "forme" Sharikova

Professor og hans assistent forgæves forsøgt at lære den skabning, som blev skabt til orden, etikette og så videre. N., men Sharikov naglel i øjnene og kunne ikke se foran dig ingen barrierer. En særlig rolle i denne blev spillet af Shvonder. Som formand for House udvalget, havde han ikke kunne lide intelligent Transfiguration allerede for hvad professor semikomnatnoy boet i lejligheden og holdt den gamle opfattelse af verden. Nu har han besluttet at bruge i kampen mod Sharikov. I sin hallooing proklamerede polygrafiske Polygraphovich selv arbejdsmarkedet element og forlangte at afsætte skyldte ham kvadratmeter. Så bragte han i Vasnetsov lejlighed, som skulle giftes med. Endelig med hjælp fra professor Shvonder opdigtede en falsk anklage.

Han er også formand for House Udvalget gav Sharikov til stillingen. Og nu, den sidste hund, klædt i en læderjakke, begyndte at fange katte og hunde, følelse glæde af det.

Igen Ball

Men alt har en grænse. Når bolden Bormentalja angrebet med en pistol, en professor og læge, uden ord til at forstå hinanden, de nystartede operationer. Monster frembragt af en kombination af slave bevidsthed, opportunisme bolde og aggression og uhøflighed Klima blev ødelagt. Adskillige dage senere, en harmløs sød hund boede i lejligheden igen. En mislykket medicinske og biologiske eksperimenter skitseret meget spændende forfatters sociale og moralske problem, som hjælper med at forstå Ball og bolde. Sammenlignende egenskaber ( "Heart of en hund," som det hedder i Sakharov - "en klog satire og varm") viser dem, hvor farligt det er at invadere området for naturlige menneskelige og sociale relationer. Det er dybden af betydningen af det arbejde var årsagen til, at historien om homoseksuelle tegn transformationer i årtier at komme under forbuddet af myndighederne.

Betydning roman

"Heart of en hund" - karakteristik Sharikova bevis - beskriver en farlig socialt fænomen, opstod i Sovjetunionen efter revolutionen. Folk som hovedpersonen, ofte befandt sig i magt og ødelagt af deres handlinger det bedste, udviklede sig i det menneskelige samfund i århundreder. Livet for andre, for rapportering af uregelmæssigheder, foragt for uddannede, intelligente mennesker - disse og lignende fænomener begyndte i tyverne normen.

Det er nødvendigt at bemærke endnu et vigtigt punkt. Eksperimenter Transfiguration - en intervention i de naturlige processer i naturen, som igen viser sig romanen "Heart of en hund" funktionen Sharikova. Professor forstår, at efter alt det der er sket, og beslutter sig for at rette sin fejl. Men tingene er meget mere kompliceret i det virkelige liv. Og forsøget på at ændre samfundet ved revolutionære voldelige midler dømt til at mislykkes. Det er derfor, at produktet ikke mister relevans for denne dag, som en advarsel til hans samtidige og efterkommere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.