Kunst og underholdningLitteratur

Hvem skrev "Neznayka"? Nikolai Nikolayevich Nosov - sovjetiske børneforfatter

Nikolai Nikolayevich Nosov er en kendt forfatter, på hvis historier og historier mange borgere i vores land er vokset op. Faktisk, som grinede ikke på Mishka, forsøgte at fange en skyllet grød eller over Barbos, der komponerede fabler for at prale med kolleger Bobik. En blomsterby med dens indbyggere er blevet en rigtig børns verden, som næsten alle børn drømmer om. Ifølge værkerne fra Nosov blev film skudt, tegnefilm produceret, bøger fortsætter med at blive offentliggjort. Alt fordi forfatteren er interessant for børn, lærer han unge læsere enkle sandheder i forståeligt sprog, giver eksempler, der er tæt på dem.

Nikolai Nosov er en fremragende børneforfatter

Nosov afslører ligesom mange forfattere sit talent for at skrive gradvist. Han komponerer korte historier for at underholde den lille dreng og hans venner. Senere Nikolai Nikolaevich kommer til tanken om, at dette er hvad han vil gøre i livet. Sammen med dette kommer forståelsen for, hvor svært det er at skrive til et børns publikum, fordi det er nødvendigt at være æret på mange områder, herunder psykologien hos små læsere.

Sådan begyndte Nosov sin professionelle karriere. De første historier vises før den store krig, i 1938. Imidlertid udvikles aktiv kreativitet efter sejren siden 1945. Det var da de unge læsere kendte sig til Mishka, Kolya Sinitsyn, Vitey Maleev (for Nosovs historie blev Nosov tildelt Stalinprisen).

Hans historier og historier uddanner diskret små læsere, tilskynder til venskab, venlighed, flid, ærlighed og fordømmer dovenskab, løgn, foragt, respektløst forældre og lærere.

Sammen med historier om schoolboys er der også eventyr om vidunderlige figurer - korte mænd, blomsterbyens indbyggere. Disse fortællinger er især populære hos børn, fordi de er enkle, oprigtige og fulde af ren børnehumor. Forfatteren af Neznayki kunne forstå subtly, på hvilket sprog at kommunikere med et ungt publikum, hvilke billeder, der skal præsenteres for at opnå ikke kun en vedvarende interesse, men også pædagogiske mål.

Biografisk information

Nikolai Nosov, den der skrev "Neznaika" og mange andre berømte bøger, blev født i nærheden af Kiev i 1908. Hans far var en skuespiller ved handel, men på grund af omstændigheder blev han tvunget til at arbejde på jernbanen ud over hans specialitet.

Siden barndommen har den fremtidige forfatter kærlighed til kreativ aktivitet: han bæres væk ved at spille violin, han kan lide at besøge teatret med glæde og kan lide at fotografere. Desværre, som alle børn på den tid, voksede Nosov hurtigt op. De sultne år, der begyndte efter første verdenskrig og borgerkrigen, tvang Nicholas til at gå på arbejde, så familien ikke sulte ihjel.

Efter at have eksamen fra den syvårige skole, Nosov i nogen tid på udkig efter sig selv, går han endelig i en alder af 19 ind i Kiev Art Institute. Efter at have studeret der i to år, overføres han til Moskva Institut for Cinematografi. Nosov forbliver trofast over for hans yndlingsvirksomhed: Fra 1938 til 1951 beskæftiger han sig med produktion af film til børn og unge.

Shorties - helte af bøger om Neznayka

Det første værk, der beskriver Dunno's eventyr, var en kort historie "Skrue, Shpuntik og støvsuger." Herefter skrev Nosov den berømte eventyrtrilogi efter at have set, hvordan de kortsynede tegn blev elskede af læsere. Han bliver den der skrev "Neznaika" og introducerede de unge læsere til ham.

Det er bemærkelsesværdigt, at Nosov bruger den første bog fra trilogien til sin anden kone, Tatyana. De havde ingen børn (Peters søn var fra hans første ægteskab). I begyndelsen af forfatterens karriere er Nosov endnu ikke kendt som den der skrev "Neznayka". Hans historier om almindelige skolebørn, det samme som publikumets læsning virker. Men selv da har forfatteren en plan om at skrive et værk med en eventyrhistorie.

I 1952 delte Nosov en ide sammen med redaktøren af bladet Barvinok, Bogdan Chaly, i Minsk. Den sidste ide om byen shorties er så inspireret, at han foreslår Nosov at frigive kapitler fra bogen gradvist og offentliggøre dem i bladet. Så forfatteren går: i 1953-1954 i "Barvinka" er den første bog af trilogien, der beskriver Dunnos eventyr.

Hvad er de, shorty? Disse er små mænd, ikke større end en agurk. Der er blandt dem personer af mandlige og kvindelige køn. De bor i deres byer: Blomsten, Solen. Alle korte mænd er optaget af erhvervslivet: De opfinder, forbereder, behandler andre, maler, skriver poesi eller musik. I deres midte står en speciel leder (Znayka), erudit i alt, ude. Til ham lytter de små. Heroes of "Neznaika" har meget interessante navne: Ved deres tilhørsforhold til erhvervet (Vintik, Shpuntik, Pilyulkin), efter karakter eller særlige fysiske egenskaber: Donut (fuld, spiser), Toropyzhka, Avoska.

Ifølge små sætninger og episoder lærer læserne, at shorty folk kan dø (for Dunno var de bange for at han ligger "som om død"), der er relaterede relationer mellem dem: Avoska og Neboska er søskende.

I det rolige, målefulde liv af shorties bringer dissonance Dunno, han er i modsætning til alle, fordi han ikke er involveret i en bestemt forretning, han enten forstyrrer andre eller kommer i latterlige situationer. Omkring dette er historierne fra alle tre eventyr bygget.

Den første del af trilogien om Dunnos eventyr

Den første del fortæller om den mislykkede flyvning af shorties på en ballon, som Znayka designet. Så det viser sig, at de kommer ind i en ulykke. Det hele skete som følger: Under flyvningen på bolden opstår der en funktionsfejl. Znayka beslutter at shorties skal forlade bolden og hoppe ned. Han viser et eksempel, men efter sit spring begynder bolden at stige igen. Dunno vildlede alle og sagde, at det skulle være sådan. Alle roer sig ned, men situationen er igen ude af hånden, og bolden er ødelagt.

Lidt ramte shorties falder ind på hospitalet i Green City, hvor de er under streng kontrol af Dr. Medunitsa. Vi kan sige, at helten holdes i indespærring. Alle undtagen Dunno. Han er fundet langt fra resten. Overbevisende lille mand begynder at skamløse bedrage indbyggerne i Sun City og fortæller at det var han, der kom op med ballonprojektet, overbeviser alle om hans oplysning i mange videnskaber, herunder kunstnerisk talent og sang.

Så strømmer livet i den grønne by, indtil Znaika fremstår. Det viser sig, at han hele tiden søgte sine venner. Fusk Dunno er afsløret, alle erklærer en boykot til ham, men snart bliver de tilgivet og lov til at besøge den generelle bold. Snart indser shortsen i Flower City, at det er på tide at vende hjem. Ved tilbagesendelse beslutter Neznayka at ændre sig, han forener med sin ven Gunka og begynder at uddanne sig selv.

Bogen om Dunnos eventyr i Sunny City

"Neznayka i Sunny City" - en anden del om den uheldige lille mands eventyr. Her præsenterer Nosov en helt anden betydning. Gennem de magiske eventyr af de allerede kendte figurer Neznaika og Knokka Nosov introducerer unge læsere til et helt perfekt by og socialt system. Det bliver klart, at den, der skrev "Neznaika", ønskede at vise gutterne på et konkret eksempel hvad begrebet "kommunisme" betyder. Elementet af magi understreger uopnåeliggørelsen af et sådant system i virkeligheden.

Faktisk hersker i den solrige by en progressiv atmosfære: beboere ved ikke, hvad penge er, men alle har en personlig bil, der er ingen opdeling i klasser - alle er ens, alle gør hvad de kan lide.

Nosov lægger særlig vægt på et sådant koncept som samvittighed, han selv materialiserer det: Dunno foretager dialoger med hende hver aften.

Tale af "Neznayka på månen"

Den sidste del af trilogien "Neznayka på månen" - en slags historie om det kapitalistiske system. Det var en slags satirisk oversigt over dette sociale system.

Neznaika sammen med Donut, kapre en missil designet af Znayka, falde på Månen og springe ind i Lunar Society's grusomhed, hvor ulighed, korruption, alt sælges og købes, oligarker styrer samfundet. Som et resultat falder helterne på Duratsky-øen, hvorfra halvt levende, redder ekspeditionen fra blomsterbyen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.