HjemlighedHavearbejde

Nellike Chabot

Dianthus caryophyllus (hollandsk) består af op til 400 sorter, der tilhører forskellige grupper, med forskellig størrelse og farve. Blomsterne er dobbelt og enkel. Carnation haven når en højde på 80 cm. Planten foretrækker fugtig og frugtbar jord. Lader det være op til 15 cm., Dækket med en blålig flor. Blomster 4-8 cm i diameter. De er ensomme eller vokse i form af komplekse parasoller (op til 5 stk.) Med en diameter på 35-40 cm. Den blomstrer denne form fra juni til oktober. Det omfatter mange forskellige grupper.

En af de mest populære typer af nellike avlere have er Carnation Chabot. Denne langsigtede synspunkt blev lanceret i Frankrig i begyndelsen af det 19. århundrede. Nu avlere vokse flere af sine sorter, hvoraf de fleste blev trukket tilbage af de franske og hollandske opdrættere. Carnation Chabot danner mange skud længde på 30-50 cm. Ved afslutningen af hver flugt er en blomst. Stængler plante blålig-grøn, nøgne, knudrede. Bladene er smalle, små, blålig-grøn. De har en karakteristisk voksagtig belægning. Blomsterne af denne art er dobbelt og enkel. Deres farve er meget forskelligartet. De kommer i hvid, pink, kirsebær, lilla, gul, rød. Der er sorter, der har farverige blomster. Deres størrelse er ret stort - 5,8 cm i diameter. De har en stærk og behagelig aroma.

Carnation Chabot værdsat ikke kun for deres skønhed, men også for det faktum, at i løbet af sin blomstring meget lang. Det kan blomstre fra juli til sent efterår. De mest populære sorter: Etinselyan (lys rød), Zhanna Dionis (hvid), Aurora (laks-gul), Lezhen Doner (kirsebær), Mari Shabo (gul), Mikado (lilla).

Chabot nelliker formeres ved stiklinger og frø. Frøene er sået fra slutningen af December til februar i kasser (i hjemmet eller i opvarmede drivhuse). Den optimale temperatur for spiring 18 ° C. En uge senere frøplanter vises. Frøplanter dykning 2 gange. For første gang efter de første blade, og den anden - efter fremkomsten af blade 2-3 par. Anden gang de planter er plantet i små tørv potter. Foretrukne temperaturer til dyrkning gode kimplanter på 12-14 ° C. Efter fremkomsten af 5 par blade af kimplanter knivspids. Under 14 dage før plantning frøplanter i jorden er det nødvendigt at tilføre en opløsning af 0,1% natriumnitrat. Først efter 0,5 år efter såning nellike blomstre.

Frøplanter dyrket under omgivende forhold er ikke let, fordi det ofte mister sin dobbelthed. Det er bedre at gengive denne type nellike stiklinger fra det sidste år af buskene. Til dette formål i efteråret plantet i potter nogle af de bedste eksemplarer og gemme dem indtil foråret på et køligt sted med god belysning. Stiklinger skal udføres i marts-april. Stiklinger med rod er plantet i maj-juni. Afstanden mellem planterne -. 20 cm Hvis Carnation Chabot anvendes til skæring, afstanden mellem planterne skal øges til 30-40 cm efter behov buske nellike slips til indsatser .. Når voksende afskårne blomster skal skæres regelmæssigt de laterale knopper.

Carnation Chabot foretrækker ler-græstørv, yngleplads med tilføjelse af humus. Den foretrækker solrige steder og ensartet fugtindhold. Men vokser godt i lerede, fugtig jord. Under sådanne omstændigheder, det giver store og lyse blomster. Denne stud tolererer ikke lander på svezheudobrennyh jord. Efter blomstring blomsterne bør fjernes for at stimulere udviklingen af disse knopper.

Blandt de sygdomme, som er udsat stud Chabot skal bemærkes fusarium, Alternaria, bladskedesvamp, rust spotting. Skadedyr - bladlus, thrips, gorchakov elefant, fed fluer. Af sygdomme og skadedyr nellike på salg, er der en række effektive kobberholdige stoffer som "fundazol", "Malathion".

Det skal bemærkes, at andre typer af blomster, der kan dekorere din blomsterhave. Blandt disse arter er der en meget populær og uhøjtidelig - fed flagrende. Denne flerårig plante højde på 25-50 cm er typisk for alle nelliker blålig-grønne blade og stængler. Blomster gennemsnit. De er enkle og Terry. Blomsterne er for det meste forskellige nuancer af pink farve, men der er hvide og lilla. Frynsede kronblade (skåret langs kanten). Denne hårdføre nellike blomster i forsommeren. Foretrækker solrige steder, lerjord, god hydrering. Clove flagrende formeres ved frø, lagdeling, stiklinger, deling af buskene. Frø er sået i april og maj. Brug denne blomst til udplantning i grænser, mixborders, til de alpine bakker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.