ForretningIndustri

Naturlig viskose. Hvilken slags stof, og hvad det er godt

Den kemiske industri producerer mange slags polymerer. En af dem, kaldet cellulose, der fremstilles under den kemiske reaktion af træfiber med syren eller alkaliske reagenser, og den efterfølgende varmebehandling. Resultatet af processen er fibre egnede til garner. Materiale vævet ud af dem, kaldet viskose klud.

Industriel produktion af papirmasse begyndte tidligere end dens nøjagtige kemiske formel blev bestemt. Cellofan - gennemsigtig plast papir til emballage - blev opfundet i Frankrig i det XIX århundrede. I USSR teknologier ved hjælp papirmasse egenskaber hurtigt udviklet i trediverne.

Alle ved, at det anvendte stof til beklædning, der er syntetiske og naturlige. I dag er naturlighed højt respekteret, men det var ikke altid. Forbruger egenskaber af bomuld, hør eller uld er meget højere end for nylon eller polyester, skønt på det tidspunkt, de syntetiske det forårsagede en reel boom, takket være den usædvanligt for forbrugeren fyrrerne og halvtredserne bizarre egenskaber: ekstraordinær lysstyrke og modstand af farver, evnen til ikke rynke, vask lethed og tørrehastigheden. Men snart folk forstod, at de selv føler sig mere behageligt endnu i naturlige ting. De vigtigste kriterier, der bestemmer komfort tøj - hendes hygroskopiciteten og åndbarhed, er der ventileret.

Så tag hænderne på køberen kunne lide skjorten og på etiketten lyder: helt viskose. "Hvilken slags væv?" - han tænker. At dømme efter titlen, noget ikke helt naturligt. Måske er det syntetisk? Nej, der stammer fra råolie fibre dette stof har ingen betydning. Og prisen, som regel, er ikke lille - Polyester ting er som regel billigere. Men ikke bomuld, og silke, og føler, at et eller andet sted ...

Sådanne argumenter er ganske logisk. Viskose - en kunstig materiale, men ikke syntetisk. Den er fremstillet af fibrøst væv og bevarer sine nyttige egenskaber, der forårsager komfort at bære. Det absorberer perfekt fugt og giver luft mikrocirkulationen, så nødvendige for levering af oxygen porer.

Taktilt behageligt det er for, takket være sin silkebløde, naturlige viskose rart at slappe i de varme dage. Og prisen, ja, det er også, skyldes komplicerede produktionsteknologi. Så generelt gode ting - viskose. Hvilken slags stof, og det er med hensyn til holdbarhed? Desværre er det mere kritisk for vaskecyklussen og mindre modstandsdygtige over for slid end den samme bomuld. Men denne fejl fuldt kompenseret af sin skønhed. Lingeri lavet af viskose, er ikke mindre imponerende end Silken kåbe, og herreskjorter, Hawaiki - en fryd for øjet. Vask ting i hånden er bedst, men hvis du bruger vaskemaskinen, skal du vælge den mest skånsomme behandling, ellers kan du lider stofkanten, og det vil "smuldre".

Ved fremstilling af tekstilmaterialer ualmindeligt sammensatte forskellige komponenter: naturlige, syntetiske og kunstige fibre. Det er ingen undtagelse og viskose. Hvilken slags stof, du får, når du blander det med bomuld? Meget god kvalitet, der kombinerer æstetiske og taktile kvaliteter af begge materialer. Det vil være mere stabil på grund af tilstedeværelsen i sin sammensætning af naturlige antioxidanter bomuld og alligevel silkeagtig, med en svag glans og modulationer.

En anden kunde, som regel interesseret i, hvor godt malingen holder viskose. Hvilken slags stof, som også har sådan en lys farve og ikke falme? Måske er det alle de samme syntetiske? Nej, det er ikke en form for ondsindede komponenter, og igen i teknologien. Farvestoffet indføres i garnet på tidspunktet for dens dannelse, så det er en del af molekylstrukturen af banen, og konventionel vævet naturligt materiale først, og først efter farvet.

Naturligt materiale, selvom dannet ved kunstige midler - er naturligvis, viskose. Hvilken slags stof er, og hvad dens egenskaber er, har du sikkert allerede vidste. Fibre, dens komponenter er naturlige cellestruktur, så du skal ikke være bange for, at lyset fra dette materiale tøj vil skabe en drivhuseffekt og levere, hvad det var ubehageligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.