Intellektuelle udviklingReligion

Multi-armet gud Shiva. Lord Shiva historie

I Indien, der stadig æret Shiva. Gud er evig, der symboliserer begyndelsen på alting. Hans religion anses for at være den ældste i verden. Så det mandlige princip blev betragtet som en passiv, statisk og evig, og den kvindelige - og aktivt materiale.

I denne artikel vil vi tage et nærmere kig med billedet af en gammel guddom. Mange så hans billede. Men kun få mennesker i den vestlige kultur at kende detaljerne i hans liv.

historiske data

Forskere mener, at historien om guden Shiva er rodfæstet i Harappankulturen. Det er kulturen i de gamle indianere, som levede på den lander i det nordlige Indien. De blev erstattet af aryans der kom i det tredje årtusinde f.Kr. i Indus-floden dalen. I dag ruinerne af byen er i den øvre del af det område af Pakistan.

Vi kender Pashupati sæl og nogle lingams (om meningen med dette ord senere) af perioden. De var blandt fundene i Monhedzho-Daro og Harappa.

Med ankomsten af arierne er etableringen af en ny religion. Denne proces kan sammenlignes med plantning af kristendommen til hedningerne i det første århundrede e.Kr.. Nu er der et nyt billede, der fusionerer Shiva - guden Rudra, en hård og grusom protektor storm, krig og ødelæggelse.

Er historien gentage sig selv har en ejendomsret? Gode hedenske afguder, ligesom den græske Pan og satyrer er onde ånder i det nye lys og religion. Aria troede, at der ikke syndigt at dræbe "tilbede lingam."

I Vedaerne, er Shiva nævnt i Rig Veda, Yajur Veda og Atharva Veda. I alt navnet Rudra har mere end fem hundrede gentagelser.

Men der var også tilhængere af de gamle traditioner, der tiltrådte modstanderne af de Brahmanical vanskeligheder. Meningen med livet var at tilbede alle guder, hvis du er til det ikke modtog de priser, selv i den næste genfødsel? Efter alt, i Vedaerne siges det, at kun brahminer kunne opnå frelse.

Det er bemærkelsesværdigt, at i nogle sekter af den nye trend (Shraman) en af de vigtigste egenskaber af ritualet blev anset kraniet dræbte en brahmin.

I en Upaniṣad (kommentarer til Veda) er den mest omfattende og systematiske indhold Shivaism filosofi. Denne afhandling består af hundrede tretten tekster kaldet "Svetasvatara".

billede

Som skildret som Shiva? Gud i sin gamle inkarnation var i form af lingam med tripundra (tre hvide vandrette striber). Dette symbol angiver tre fængsler i den menneskelige sjæl eller tre Hunner, der udgør den verden af Maya.

Senere begyndte de at skildre Shiva sidder i lotusstilling eller dans.
I det første tilfælde havde han bleg hud var blå hals og fire arme. Gud normalt sidder i en lotus-stilling på en tiger hud, og huden kastet over skuldrene af en elefant eller en tiger. Altid på panden åbnede han det tredje øje. Hertil kommer, når det er en slange. Hun overført over skulderen, hængende rundt om halsen eller i form af armbånd på hendes arme og ben. Shiva har to forskellige øreringe. På det ene øre mandlige og den anden kvinde.

Den anden mulighed - en dansende Shiva. Nritya-Murti (statue) kan have et forskelligt antal hænder til at være bevæbnet eller fredelig, men altid under deres fødder dans gud er besejret dværg. Denne dæmon Apasmar-Purush, der symboliserer den illusoriske verden, vi lever i.

attributter

Ligesom mange andre guder Hindu pantheon, Shiva har mange attributter. Rejser rundt i landet, vil du se forskellige billeder af guder. For bedre at forstå kulturen i Indien, er værd at en lille kig ind i sin symbolik.

Shiva har en masse våben - Adzhagava (især løg), Bhindipala (spydkast), Gad (stav), Khadga (sværd), Khatvanga (en klub med et kranium), Khetaka (bord) og mange andre.

En anden vigtig egenskab er den trefork af Lord Shiva - Trishul. Det symboliserer de tre faser af evolutionen, de tre gunas, den tre ansigter tid og andre begreber.

Der er en række af rituelle genstande. Chillum (særligt rør), shankha (shell), mudra (placering af hænderne), Kaumudi (drikkeglas nektar udødelighed), dryp (en skål i form af et kranium), Damara (tromle, der symboliserer den første vibration af universet, hvorfra den skete) akshamala (særlige perler).

Shiva har også en række af energi: Agni (ild), Ganga (flod af himlen, pacificeret han) og Shakti (power). Og nogle dyr: Naga (snake) hud af en elefant og en tiger, Nandini (hvid tyr) Krishnamriga (DOE) og Ankushev (elefant anspore).

Således ser vi, at Shiva besidder de attributter af vidensområder, der er beregnet til at løfte en person fra vores verden til det højeste.

familie

Indiske gud Shiva oprindeligt gift Sati eller Shakti, datter af Daksha. Men der er en legende, at pigen begik selv-ofring på grund af vrede mod sin far.

Men efter at hun blev genfødt i en ny inkarnation. Nu er hendes navn er Parvati (Mountain Girl) og hendes far - Himalaya-bjergkæden. Det er oftest portrætteret som hustru til guden Shiva.

De har to sønner - Ganesha (elefant-hovede gud for visdom) og scandium (krigsgud, der har seks hoveder og tolv arme og ben), samt datteren Manasi.

navne

I den vestlige tradition for den indiske gud Shiva er kun kendt af det navn. Men hinduer vide mere end tusind ord, er en tilnavn af guddom.

Blandt dem er "forfærdeligt" og "Beautiful", "majestætiske" og "Ragamuffin", "King of lingam," "Den, som sejrer døden", "Lord of the væsener" og mange andre.

Den vigtigste og velkendte 108 af dem. De er udtalt i form af bøn og anråbelse er designet til at rense de tanker, samt bidrage til dens højde.

Funktioner, ritualer, fester

Multi-armet gud Shiva er den øverste guddom i Saivism. Han er æres som treenigheden af universets udvikling - fødsel, vækst og død. Det menes også, at det vil ødelægge den nuværende verden i slutningen af mahayugi der i stedet blev bygget en ny.

Han beskytter healere gav folk Om mantra og sanskrit. Desuden er Shiva altid ledsaget af en Følge af dæmoner og spiritus.

De to vigtigste ritualer forbundet med denne gud, kaldet Panchabrahma mantra og Rudra sukta. De er holdt i den mest betydningsfulde ferie af året, dedikeret til Shiva. Shivaratri fejres i slutningen af februar, og natten er brylluppet af Shiva og Parvati.

Den mest berømte tempel

Den Baijnath by i det tidlige trettende århundrede, blev tempel Lord Shiva bygget. Han kaldte en af sine navne - Vaidyanatha (protektor for healere).

Når dette sted var et fristed for gud, men lokale handlende besluttede at udødeliggøre deres navne, opføre storslåede bygning. Navne købmænd - Ahuk og PCEA.

I dag er dette tempel by er en stor turistattraktion. Det er bygget i de bedste traditioner i indskud (North indiske arkitektonisk skole). Bygningen er omgivet af en mur og har to indgange.

Typisk flerarmet gud Shiva inde i templet kun vist i form lingam. Desuden anses det for Swayambhu ( "self-opståede"). Bygget på væggene basrelieffer er mange guder, dæmoner og andre tegn i den hinduistiske gudeverden.

Før indgangen er en statue af Nandi, den hvide tyr. Dette dyr er en af de mest almindelige transportmiddel Shiva. Det symboliserer den rene dharma og oprigtighed, engagement og mod.

I dag Vaidyanath tempel tiltrækker millioner af dollars skarer af pilgrimme og turister.

symbol af guden

Vi har allerede nævnt mange gange ordet "lingam". Det er forbundet med ham Shiva. Gud ofte blot kaldes dette koncept. Hvad er det?

Lingam et sanskrit ord, der betyder "tegn, et mærke". Det er cylindrisk med et cirkulært skulptur, i det mindste en halvkugleformet top. Mange forskere er tilbøjelige til at se det som et symbol på den erigerede fallos. De gamle hinduer troede lingam abstrakt måde guddom.

han portrætteret ofte i sig selv, og parret med en cirkel eller et kvadrat, der står for "yoni" (vagina, livmoder). I dag anses for at være de to fag ældste omtale af enheden af mandlige og kvindelige. Kun hinduistiske mand var evig og statisk, og den kvindelige midlertidige, foranderligt og materiale.

Nogle forskere ser prototypen på stambha lingam, den særlige offer indlæg. For ham bundet kvæg, der er klar til slagtning.

Der er en særlig ritual, som indebærer badning lingam, mantraer og offergaver af frugt, blomster, røgelse og andre godkendte artikler.

Ægteskabet af Shiva og Parvati

Der er en legende, hvor den første hustru til guden Shiva Shakti bliver dræbt. Dette skyldes, at afvisningen af hendes far.

Legenden siger dette. Når returneres guddommelig par med én asramas. Shiva i skoven bøjet borgerlig. Kone overraskede hans opførsel. Så Gud forklarede , at det er reinkarnationen af Vishnu. Shakti, at tjekke det ud, tager form af Sita, gift med en borger, og går til ham. Rama genkender hendes gudinde.

At se en ny måde at Shakti, Shiva ophører med at opfatte hende som hustru, fordi hun mindede ham om hans mor. Pigen er trist, og de gør en uenighed.

Netop på dette tidspunkt hans far Shakti begynder at spise, men ikke invitere de unge på grund af uoverensstemmelser med Shiva. Hun beslutter sig for at gå der selv. Men Daksha vender sig bort fra hende. Med sorg fanger Shakti brand og bliver dræbt.

Rasende, Shiva tager hendes krop og begynder at udføre sin dans af ødelæggelse. Hvis det ikke er stoppet Vishnu, ville han have ødelagt universet.

Efter at sørge over den gud bliver en asketisk i Himalaya, og Shakti genfødes i billedet af Parvati, datter af bjerget gud. I sidste ende, pigen formår at overbevise Shiva, og de bliver gift.

I hinduismen er denne ferie kaldes Shivaratri, og fejres hvert år.

Gudernes Gud

Som du har set, i person, vi taler om i denne artikel, mange navne. Blandt dem er gud guder, Mahadeva Shiva. De to første i december 2011, blev valgt som navn for tv-serien. Hans serie er skudt i Indien i dag.

Plottet af episoderne er baseret på myter, legender og uddrag af Upanishaderne. De vigtigste begivenheder er taget fra Puranaerne. Hertil kommer, i skrift drift scriptet er blevet brugt Devdatt Pattanaik kendte indiske mytologi og religiøse studier.

Serien er blevet oversat til en række sprog i det sydlige Indien. I dag er filmet mere end et hundrede og halvtreds episoder. Musik skrevet til dem Bavra brødre.

«Devon ke Dev ... Mahadev» kendt i Rusland. Indisk kultur fans kan nyde tv-serien med undertekster.

Således i dag, er vi introduceret til en af de ældste guder i historien. Lærde attributter, navne og andre interessante detaljer om Shiva.

Held og lykke, mine venner! Rejs mere!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.