SundhedSygdomme og betingelser

MR-scanning af anklen: der viser, hvordan man gør, hvor meget det koster?

Skader og skader er ikke forsikret af en enkelt person. Derudover er der dele af kroppen udsat for den største risiko for udvikling af forskellige patologier. En af disse er anklen. Dislokation, udseendet af hævelse, smerter og andre ubehagelige symptomer er foruroligende signal om behovet for at søge lægehjælp i den nærmeste fremtid.

Før du begynder behandlingen, eksperterne udnævnt til patienten passerer diagnostiske procedurer. Rettidig screening kan hjælpe med at identificere årsagen til den patologiske tilstand af ankelleddet. MRI - trendy og mest informative metode til forskning, som giver et detaljeret billede af de interne strukturer og vurdere tilstanden af muskler og blødt væv. Etablere en præcis diagnose uden billedbehandling er vanskelig. Desuden kan de sygdomsårsager være en række forskellige faktorer.

Fordele ved magnetisk resonans billeddannelse med fælles patologi

MR-scanning af anklen har en betydelig fordel i forhold til andre typer af forskning. Dens fordele omfatter evnen til at producere billeder af høj kvalitet, som gør det muligt for fagfolk til en vis nøjagtighed detalje billede. Konklusionerne fra læge-diagnostiker kan finde en objektiv vurdering af de knogler, muskulære system, bløde væv, ledbånd. Under proceduren, er eksperter i stand til visuelt at undersøge de blodgennemstrømningskarakteristika i en bestemt klinisk tilfælde.

På de vanskeligste skader og benskader magnetisk resonans imaging - den eneste form for forskning, der sikrer præcise resultater. Hertil kommer, at MR-scanning af ankelleddet ikke tage meget tid: scanning varer omkring 20-30 minutter, ved hjælp af kontrast - ikke mere end en time. Proceduren for patienten går, uden nogen bivirkninger og er helt smertefri, så når det er gjort undersøgelsen kan vende tilbage til et normalt liv. MR - en non-invasiv måde at se inde i den menneskelige krop, og få mest muligt ud af statusoplysninger.

Efter levering af førstehjælp i traumer ankel offer sendes til eftersyn. Tildeler undersøgelse kirurg eller traumer. Uden gavn for MR er ikke muligt at foretage kirurgisk behandling, og fordi billedbehandling er obligatorisk for patienter, der har vist den betjenes indblanding.

Indikationer for passage af anklen MRI

Andre angivelser ved passage af forskningsresultaterne procedurer er følgende tilstande og sygdomme:

 • tilstedeværelsen af tumorer i ukendt histologi (formodet benign eller malign tumor);
 • brud og forskydninger af ankelledet;
 • forstuvninger, revet ledbånd og sener;
 • smerte af ukendt ætiologi i den nedre del af et lem;
 • hævelse og begrænset bevægelse aktivitet af foden;
 • en klemt nerve i foden.

Hertil kommer, den mest almindelige årsag til passage af MR er nogle kroniske sygdomme. For eksempel er billeddannelse anbefales i tilfælde af artrose eller gigt af anklen, symptomer og behandlinger, der kræver periodisk eftersyn kvalificeret vrachey.Issledovanie afslører problemer, selv når andre forskningsprocedurer har vist tvivlsomme resultater, herunder dem associeret med forringet blodcirkulation i lemmerne.

Således, magnetisk resonans billeddannelse er en kompleks metode til diagnosticering, observere udviklingen af den patologiske proces i dens tidlige stadier og begyndt at afvigelserne så tidligt som muligt.

Kontraindikationer og forholdsregler

På trods af sikkerheden af proceduren, i nogle tilfælde, stadig på MRI anbefales at undlade at stemme. Metode undersøgelse krop, hvilket indebærer indførelse af et kontrastmiddel, har som regel flere kontraindikationer end standard scanning. Især forsigtigt at gennemgå diagnostiske procedure er egnet til patienter med sygdommen tilbøjelighed til allergiske reaktioner. Under graviditet som amning, indførelse af kontrastmidlet er uacceptabel, selv i minimale doser. Gadolinium, der indgår i dets sammensætning, har en negativ indvirkning på nyrerne, men dette er uønsket udvej at diagnosticere individer, der lider af nyresvigt.

På grund af karakteren af MR-scanning af ankelleddet og princippet om udstyret er vigtigt at holde sig til andre begrænsninger:

 • patientens vægt bør ikke overstige 120 kg.
 • forskning Conduct for mennesker, der lider af klaustrofobi eller psykiske lidelser, er det bedre i en åben MR-scanner.
 • Ingen undersøgelser af patienter, der har metalkonstruktioner i kroppen. Uanset om det er en hjerteklap, en pacemaker, en insulinpumpe, en protese eller en piercing - nogen jern elementer kan fordreje resultaterne af diagnostik.
 • Når nedsænket patient sofaer i kamerahuset stramt fast fastholde stropper til at undgå ufrivillige forstyrrelser.

Kan jeg gøre en MR-scanning i barndommen?

Meget sjældent brugt denne metode til undersøgelsen vedrørende børn, er der en række grunde. Ud over skader fra kontrastmateriale, er der andre øjeblikke, hæmmer ved en sådan procedure tidlig alder. Overholdelse motor stilhed, der er påkrævet, når magnetisk resonans imaging er ofte umulig opgave for børn. I det akutte behov for barn diagnostisk undersøgt under fuld narkose. Det er derfor, det er mere hensigtsmæssigt at udføre MR kun i de tilfælde, hvor den forventede fordel fra diagnose opvejer den potentielle risiko for barnets helbred.

Meddelsomhed procedurer: MR ville vise?

Hvis en opsvulmet ankel, men årsagen er stadig ukendt patologi, er MR foreskrevet i 90 procent af tilfældene. På grund af den alsidighed af undersøgelsens læger modtager detaljerede oplysninger om status:

 • knogler, da billedbehandling giver dig mulighed for visuelt at undersøge den nederste del af skinnebenet, hæl del og containere;
 • ligamentøse apparater - sener og ledbånd, hvorpå der i angst og spænding, selv uden anstrengende motion, ofte er årsag til langvarige smerter;
 • muskler - til bekræftelse eller udelukkelse inflammatoriske eller infektiøse proces med bløde væv i foden og underbenet;
 • brusk - med rettidig opdagelse af en øget slid områder, revner og andre defekter i en patient er en god chance for at forhindre ankel gigt.

Symptomer og behandling af de fleste sygdomme fundet under en diagnostisk procedure, kræver en seriøs tilgang og opfølgning af specialister. Anvendelse af denne fremgangsmåde, undersøgelsen lemmer og i tilfælde af mistanke om cancer eller cystisk dannelse. Desuden MRI af anklen viser tilstedeværelsen af sygdomme, kan proceduren tildeler patienten overvåge effektiviteten af nuværende behandlinger allerede, såvel som på dens afslutning.

Hvordan forbereder til diagnosticering af fælles?

Hvis en undersøgelse patient blev sendt for første gang, at opleve det er bestemt ikke nødvendigt. At bekymre sig på grund af den procedure, mange kappes leder efter svar på, hvordan man gør en MR-scanning af ankelleddet. Faktisk er for en undersøgelse af denne del af kroppen ikke kræver nogen særlig uddannelse. Sendt til ankel scanner patienten kan efter aftale med det samme efter at have modtaget en henvisning fra den behandlende Vraca.pri brug administration af intravenøs gadolinium til en MR-scanning med kontrast er ønskeligt at komme til sessionen lidt tidligere, fordi mere tid var nødvendig for fordelingen af stof i hele kroppen, og fastede.

Hvad er en undersøgelse af anklen?

Selve proceduren normalt ikke giver anledning til problemer. studieforløb kan kort beskrives som følger:

 • Før ind i studiet, at patienten fjerner alle metalgenstande, herunder smykker, kostume smykker, slukker mobiltelefonen.
 • På de tidlige stadier af graviditeten ankel scanne uden kontrastmiddel kan være, men før proceduren, skal du fortælle din læge om en særlig situation, der undersøges.
 • Dernæst vil patienten blive bedt om at ligge ned på sofaen tomografi specialist stramt låse arme, ben, et hoved ved hjælp af bælter og ruller. For at reducere hørbarhed (maskinen er højt nok) patienten kan gives hovedtelefoner.
 • Derefter tabel skubbet ind i kammeret i en sådan afstand til foden og skinnebenet af patienten fik direkte under banen for torsion ring tomograf.

Resultaterne af undersøgelsen, og deres fortolkning: hvad de skal gøre næste?

Proceduren påvirker ikke følelsen af testen, selv om hans ankel var hævet. I løbet af undersøgelsen i det næste rum vil holde øje lægen, med hvem du kan kontakte når som helst og stoppe scanningen med uforudsete omstændigheder. Ved afslutningen af undersøgelsen vil lægen give patienten resultaterne af proceduren. For at søge efter dem i årsagerne til patologier og evaluere sværhedsgraden af ankel skade er ikke nødvendigt: afkode præstation vil studere læge.

Hvad er de vigtigste sygdomme afslører tomografi?

Med fokus på indgåelse af bilinspektionstekniker og baseret på de beskrevne symptomer, som patienten, vil specialisten kunne stille en præcis diagnose. Ved årsskiftet, kontusion af blødt væv eller delvis bristning af ledbånd i anklen led af en patient venter på en omfattende behandling består normalt selvfølgelig reducere medicin og medicinsk og fysisk fitness øvelser. I tilfælde af påvisning af tumorer til at bestemme sin nøjagtige karakter af den patient sendes til en biopsi for at gennemgå histologisk undersøgelse af vævsprøver taget.

De mest almindelige sygdomme, som afslører en MR-scanning af anklen, er følgende:

 • slidgigt eller reumatiske sygdomme (herunder infektiøs sygdommens art, gigt, juvenil rheumatoid arthritis);
 • beskadigelse artikulære kapsler, revet ledbånd og strækning;
 • blødning i fælles;
 • syndesmosis spalte (ofte opstår på grund af dislokation mellem anklen og små tibia);
 • anomali i fosterudviklingen;
 • chondrosarcoma - artikulær knoglekræft;
 • synoviom - malign tumor synovium.

Hvilket er bedre: MR eller CT? Hvad er forskellen på dem?

Når du vælger en metode til diagnosticering i de fleste tilfælde, læger give fortrinsret til MRI. I nogle tilfælde kan det blive et alternativ til computertomografi. Det er vanskeligt at identificere kategorisk, hvad sorter af scanning ankel er bedre og mere produktivt, eftersom formålet med begge procedurer er i høj grad afhænger af indikationen.

Således CT kører på princippet om røntgenspredningslinier undersøgelser, det vil sige, ray radiographing kropsdel. Følgelig denne type diagnose effektiv i patologiske forandringer i knoglevævet. Afbilledet Computed Tomography knogle er afbildet under anvendelse af hvide nuancer og resten af hulrummet betegnet med mørk farve. En sådan mærkning er effektiv til at identificere bruddet, cyste, fremmedlegeme.

For at se tilstanden af musklerne i anklen, er det at foretrække at bo på MR. Scanning af samlingen, ledbånd apparat og det omgivende bløde væv er mere afslørende end en CT-scanning.

Hvor ofte kan du scanne samlinger med MRI?

På trods af den stereotype tankegang og ideer om farerne ved magnetisk resonans for sundheden af mand, denne form for diagnose er helt sikkert for kroppen. I fravær af kontraindikationer og overholdelse af alle nødvendige forholdsregler for at bekymre sig ikke: undersøgelsen er ikke i stand til at påvirke forløbet af sygdommen, forværre den generelle tilstand af patienten. I modsætning til X-stråler og CT-scanninger, kan MR gøres oftere. I mellemtiden, om behovet for at diagnosticere og hyppigheden af procedurer vedtaget eneste specialist.

Hvor meget koster gennemgå en MR ankel på russisk?

Et andet punkt, der fortjener opmærksomhed - udgifter til MR-scanning af ankelleddet. Hvor meget er svært at sige med diagnostik i Rusland, da priserne på proceduren kan variere betydeligt i de forskellige regioner i Rusland. I gennemsnit udgifterne til billedbehandling svinger omkring 4000-5000 rubler. Ved tilstedeværelse af den obligatoriske sygeforsikring politik for patienterne at underkastes den procedure kan stadig være fri i samfundet. Detaljer bør kontrolleres med din læge eller forsikringsselskab, der har udstedt politik.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.