SundhedMedicin

Funktion og struktur af blodplader

Blodplader, som er designet til at håndtere pludseligt blodtab, kaldet blodplader. De ophobes i steder skade nogen blodkar og blokere dem med en særlig plug.

udseende plader

strukturen af blodplader kan ses under et mikroskop. De ligner en skive, hvis diameter varierer fra 2 til 5 mikrometer. Volumenet af hver af dem er omkring 5-10 mikrometer 3.

I sin struktur, blodpladerne er en kompleks mix. Han er repræsenteret ved mikrotubulussystemet, membraner, organeller og mikrofilamenter. Moderne teknologi gør det muligt at skære spread eagled plade i to dele og at tildele det en række zoner. Det er sådan, var i stand til at identificere træk ved den lille plade struktur. Hver plade består af flere lag: den perifere zone, sol-gel, intracellulære organeller. De har hver deres egen funktion og formål.

yderlag

Nævnte randområde omfatter en trelags membran. Blodplade struktur således, at på den ydre side deraf er et lag, der indeholder plasmatiske faktorer er ansvarlige for størkning af blod, specifikke receptorer og enzymerne. dets tykkelse er mindre end 50 nm. Receptorerne ifølge blodplade lag er ansvarlig for aktiveringen af disse celler og deres evne til adhæsion (overholdelse subendotel) og sammenlægning (muligheder indbyrdes forbundet).

Også den phospholipid membran omfatter en særlig faktor 3 eller såkaldte matrix. Denne del er ansvarlig for dannelsen af aktive koagulations komplekser sammen med plasmafaktorer ansvarlige for blodpropper.

Desuden er det er arachidonsyre. Det er en vigtig del af phospholipase A. At det udgør syren påkrævet til syntesen af prostaglandiner. De til gengæld, er bestemt til dannelse af thromboxan A2, som er nødvendig for potent blodpladeaggregering.

glycoproteiner

blodplade struktur er ikke begrænset af tilstedeværelsen af den ydre membran. Dens lipid-dobbeltlaget er glycoproteiner. De er designet til at binde blodplader.

, Et glycoprotein I er således en receptor, som er ansvarlig for fastgørelse til subendoteliale kollagen disse blodceller. Det giver adhæsionen af blodplader, sprede dem og forbinde dem med et andet protein - fibronectin.

Glycoprotein II er designet til alle former for trombocytaggregation. Det giver bindingen af fibrinogen i blodet hos disse celler. Det er gennem denne proces fortsætter uformindsket aggregering og reduktion (tilbagetrækning) af flok.

Men glycoprotein V for opretholdelse blodplade forbindelse. Han hydrolyseres af thrombin.

Hvis i laget nedsætter blodplade membranglycoproteiner forskelligt indhold, bliver det en årsag til øget blødning.

Sol-gel

Langs det andet lag blodplade ligger under membranen, er en mikrotubulus ring. blodplade struktur i humant blod er, at disse rør er af det kontraktile apparat. Således, efter stimulering af disse plader bevæger ringen komprimeres og granulater til celle center. Som et resultat, bliver de komprimeret. Alt dette bevirker, at udskillelsen af deres indhold uden for. Dette er muligt takket være et specielt system med åbne tubuli. Denne proces kaldes "centralisering granulat."

Med reduktionen af mikrotubulus ring også bliver det muligt at danne pseudopodier at kun favoriserer en forøgelse i aggregering evner.

intracellulære organeller

Det tredje lag omfatter en glykogen granuler, mitokondrier, a-granuler, tætte legemer. Denne såkaldte organeller zone.

Tætte organer indeholder ATP, ADP, serotonin, calcium, adrenalin og noradrenalin. Alle af dem er nødvendige for at kunne arbejde blodplader. Strukturen og funktionen af disse celler tilvejebringer adhæsion og sårheling. Således ADP produceret under fastgørelsen af blodplader til karvæggene er det også ansvarlig for, at den nævnte plade fra kredsløbet fortsat slutte dem, der allerede fast. Calcium regulerer intensiteten af adhæsion. Serotonin er produceret ved frigivelse blodplade granulatet. Det sikrer ved pausen karforsnævring af hulrummet.

Alfa granulat, organeller findes i området, bidrager til dannelsen af blodpladeaggregater. De er ansvarlige for stimulering af glatte muskelvækst, nyttiggørelse karvæggen glatte muskulatur.

Processen med dannende celler

At beskæftige sig med det, hvad er strukturen af humane blodplader, er du nødt til at forstå, hvor de kommer fra, og hvordan dannes. Processen med deres opståen er koncentreret i knoglemarven. Den er opdelt i flere etaper. Oprindeligt dannet megakaryocyt kolonidannende enhed. I flere stadier, er hun omdannet til megakaryoblaster, promegakaryocyte og i sidste ende i blodplade.

Hver dag, det menneskelige legeme producerer størrelsesordenen 66.000 celler pr 1 l blod. I den voksne humant serum bør være fra 150 til 375 barnet fra 150 til 250 x 10 9 / l blodplader. Således 70% af dem cirkulerer rundt i kroppen, mens 30% er akkumuleret i milten. Om nødvendigt kan kroppen reducerer og frigiver blodplader.

grundlæggende funktioner

For at forstå, hvad kroppen har brug for blodplader, lidt forståelse for, hvilke særlige menneskelige blodplader struktur. De er designet primært til dannelse af primære rør, som skal lukke beskadiget kar. Desuden blodplader tilvejebringe en overflade for at accelerere reaktionen af plasmaet koagulation.

Desuden blev det konstateret, at de er nødvendige for regenerering og heling af forskellige beskadigede væv. Blodplader producerer vækstfaktorer, der er beregnet til at stimulere udviklingen og division af beskadigede celler.

Det er bemærkelsesværdigt, at de hurtigt og permanent kan flytte til en ny tilstand. Drivkraften for deres aktivering kan være enhver miljøændringer, herunder en simpel mekanisk belastning.

især blodplader

Living disse blodlegemer lang. I gennemsnit varigheden af deres eksistens er fra 6,9 til 9,9 dage. Efter udløbet af denne periode de destrueres. Dybest set er dette proces finder sted i knoglemarven, men også i mindre grad, er det i milt og lever.

Eksperter identificere fem forskellige typer af blodplader: unge, modne, gamle og degenerative former for irritation. Normalt bør kroppen være mere end 90% af modne celler. Kun i dette tilfælde den lille plade struktur er god, og de vil være i stand til at udføre alle sine funktioner fuldt ud.

Det er vigtigt at indse, at faldet i koncentrationen af disse blodlegemer er årsag til blødning, der er svært at stoppe. En stigning i deres antal er årsag til trombose - fremkomsten af blodpropper. De kan tilstoppe blodkarrene i forskellige organer i kroppen, eller helt at dække dem.

I de fleste tilfælde betyder de forskellige problemer trombocyt struktur ikke ændres. Alle sygdomme er forbundet med ændringer i deres koncentration i blodet systemet. Fald i deres nummer kaldes trombocytopeni. Hvis koncentrationen øges, er det nævnt trombocytose. Hvis du overtræder aktiviteten af disse celler er diagnosticeret trombasteni.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.