HjemlighedHavearbejde

Monarda. Plantning og pleje af planter

Monarda - en smuk plante, som har ikke kun æstetik, men også healing. I vores land, Monarda optrådte for lang tid siden. I første omgang blev det dyrket som prydplanter og æterisk olie kilde. Selvom anlægget og er ikke meget elegant og raffineret, dens blomsterstande er meget rart. I det århundrede før Monarda taget som bergamot, fordi planterne er meget lig deres aroma.

Monarda, plantning og pleje, som vil bringe en fornøjelse, er en repræsentant for familien Labiatae. Denne plante - urteagtige. Monarda betragtes som fødestedet for Mexico og Nordamerika. Ifølge rapporter, slægten omfatter flere dusin arter, hvoraf de fleste er stauder. Monarda stammer og grene dør tilbage i foråret, mens roden forbliver i live. Når sneen smelter, jorden del begynder at vokse igen.

Monarda stilk når en højde på halvanden meter. Han ligekædede og forgrenede. Bladene er lancetformede, let langstrakt. Blomsterne er samlet i blomsterstand og er placeret på stamceller sving. Blomstrer i midten af sommeren. Ved efterårets svinder.

Monarda. Plantning og pleje. dyrkning

Anlægget anses for at være lav vedligeholdelse. For fordringsløs jord imidlertid negativ overføring er for vådt eller sur jord. Grow Monarda brug gødning solrige beliggenhed. Du kan også sætte anlægget på en let skraverede område. Et par år efter plantning bushen har omkring 200 stilke, men for seks år gradvist fading flor. Ved populære sorter af Monarda er: "Snou Vayt", "Mahogeni", "Adam", og andre.

Monarda. Plantning og pleje. reproduktion

Formeres Monarda hjælp frø, der er sået i åbent terræn. I de fleste tilfælde (hvis det gøres rigtigt) skyder vises efter 2 uger. Blandt andre metoder til reproduktion Monarda kan bemærkes, reproduktion rodbeskæring nyre og division af bøsningen. Den sidste øvelse er bedre i foråret.

Monarda. Plantning og pleje. ansøgning

Monarda ofte kan findes i private haver eller på byens blomsterbede. Som allerede nævnt, fordringsløs plante. Monarda, plantning og pleje, som ikke forårsager nogen problemer gartner, er populær i lang tid.

egenskaber af planter

Det har længe været kendt, at Monarda (se foto i artiklen) har antiseptiske egenskaber. blomst blade bruges til at behandle sår og forskellige hudinfektioner. Tincture Monarda længe været anvendt til behandling af mundhulen, tandkød og tænder nyttiggørelse, bortskaffelse af hovedpine. Derudover var der tilfælde af Monarda bruge som en stimulans. Alt dette skyldes det faktum, at planten indeholder en naturlig antiseptisk.

I øjeblikket er Monarda (plantning og pleje i øvrigt er meget påvirket af dets egenskaber) bruges aktivt i aromaterapi. Tørrede blomster og blade udstråler en duft simpelthen uforglemmelig! Stængler og blomster af denne plante kan ofte findes i sammensætningerne af tørrede blomster. Friske plader anvendes selv i køkkenet, så plantning i din have Monarda bringer kun positive resultater!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.