Nyheder og SamfundMiljø

Irganayskaya HPP. Arbejdet med bugs

Hvornår er umuligt at besøge Dagestan ikke at stifte bekendtskab med den bemærkelsesværdige kaskade af vandkraftværker - Sulak. To vandkraftværker, enestående i arkitektoniske og tekniske løsninger, - Chirkey og Irganayskaya HPP - Dagestan perler, fantastiske naturlandskaber og størrelsen af teknik. De vigtigste ting - husk, at dette regime magt institutioner, et besøg til dem er kun mulig i en organiseret gruppe. Men selv hvis du rejser alene, er det værd en tur til dette fantastiske sted at føle adrenalinsus ved kørsel på bjergveje og se den næststørste i Rusland Irganayskaya jord dæmning vandkraft.

Hvorfor Avar Koisu og Irganayskaya HPP?

Dette bjerg flod, der har sin oprindelse i bjerget slugten og flyder ind i de vigtigste flod Sulak i Dagestan, i den øverste linje med imponerende strømfald og turbulens. I den nederste linie floden beroliger Irganayskaya HPP, ligesom tæmme uregerlige Mustang og fremstilling af det en anden kraftværk genererer elektricitet i Dagestan. Kompleksiteten af konstruktionen og foruroligende fortid denne station det skaber en aura af mystik og skræmmende mysterium. Halo, så kan ikke kombineres med skønheden i bjerglandskab.

Den første fase af opførelsen - Transport

Konstruktion af stationen fandt sted i to etaper, og faldt sammen med de urolige tider i 90'erne i sidste århundrede. Sulak kaskade af vandkraftværker er en del af det russiske JSC "RusHydro" generere selskab.

Undersøgelse af muligheden for at opbygge stationen i den nederste del af floden i Avar Koisu Shamilkala nær landsbyen begyndte at designere institut "Lengidroproekt" i 1970'erne. Men først i 1996 blev det godkendt en plan om at bygge stationen på dæmningen-afledning ordningen. Det betyder, at vandtrykket er skabt af dæmningen, og nogle - med hjælp af tunnelen fladjern bøjning af floden længde på 5,2 kilometer. Til konstruktionen af denne størrelsesorden skulle bygge en fantastisk transport facilitet - Gimry tunnel ved 4303 meter i længden. Denne facilitet, den største vejtunnel i Rusland, fortjener særlig opmærksomhed.

HPP konstruktion

Ved udgangen af tunnelen byggeri Gimrinsky i 1987, begyndte arbejdet på opførelsen af de vigtigste strukturer i stationen. Og kom årene med perestrojka, en alvorlig økonomisk krise i landet. I 1996, det gjorde den første udgravning af omdirigering tunnel, dæmning og banet til niveauet af 483 meter med 578 meter af design. I 2001 stationen indført 2 enhed, nåede kapacitet 214 MW og gennemsnitlig årlig produktion på 656 millioner kW / t. I 2008 reservoiret fyldt til design niveau og nåede en kapacitet på 400 MW og HPP-tilstand kontinuerlig drift. Snavs fill dæmning højde på 111 meter - det andet i Rusland efter dæmningen af Kolyma HPP.

Irganayskaya HPP: angrebet

Om natten, den 7. september, 2010 himlen over stationen lyser op med flammer. Efter flere klapper transformerstation antændt. Foto Irganayskaya HPP, i flammer, rejste rundt i publikationen. Branden blev sat ud om morgenen. 23 mænd og seks stykker udstyr gør det muligt at lokalisere ulykken og gøre uden ofre. Senere blev det kendt, at eksplosionen på Irganayskaya HPP opstået på grund af brud på forsegling oliepumpe installation. Emergency frakobling af belastning og automatisk beskyttelse med udgivelsen af olieprodukter for at minimere skaderne.

Yderligere undersøgelse station retshåndhævende myndigheder påvist eksistensen af en eksplosiv anordning på de vigtigste hydrauliske enhed i maskinrummet. Desuden sprængstofanordningen, lig i TNT 3 kg var booby fælde i form af en kuglepen. Underminere Irganayskaya HPP, eksplodere denne bombe ville medføre uforligneligt mere skade. Data om tilstedeværelsen af en bombe gav anledning til påstande om en mulig terrorangreb på stationen. Han hævdede ved bande af militante kaldet Jamaat "Ghurab." Echoes of hændelsen dukkede op i 2011, hvor lige før nytår på stationen fundet en TNT blok.

sikkerhedsniveau

Konstant overvågning af sikkerheden ved stationen er tildelt en særlig service af vandkraftværker, udfører sine aktiviteter i overensstemmelse med den føderale lov "om sikkerheden af hydrauliske strukturer". Baseret på dette og andre regler designet sikkerhed erklæring i driften af hydrauliske strukturer, der er godkendt af den føderale tjeneste for Miljø, Teknologi og nuklear Supervision. Overvågning af russiske og internationale eksperter giver kontrol og tilsyn med driften af enheden.

Arbejdet med bugs

Efter 2010 erhvervede GES Irganayskaya system badges og fremmøde. Modal anlægget er beskyttet. Indført en ordning med hurtig befolkning nødsituation advarsel og hurtig reaktion hold er forberedt. Stationen er udstyret med signal-metal hegn omkring omkredsen, og dæmningen og magt hus. Under konstant overvågning.

Økologi og stationen

På trods af visse indvendinger af miljøforkæmpere over land oversvømmet under opførelsen af stationen, er det umuligt ikke at bemærke den ansvarlige holdning "RusHydro" til sikkerhedsspørgsmål miljømæssige. Hvert år bliver organisationens budget lagt mindst 10 millioner rubler til forbedring af de miljømæssige egenskaber Irganayskaya gren. Disse midler foregår økologisk overvågning sikkerhedsarbejdet demercurisation kviksølv lamper og miljømæssige farvande aktiviteter.

Olieudslip svar - et eksempel på effektiv forvaltning

Et eksempel på den miljøsikkerhed af pleje miljø kan betragtes fjernelse af forureningen fra utilsigtet udledning af olieprodukter i september 2010. Så hurtigt som muligt med gennemførelsen af alle regler om kontrol og tilsyn med organer udledning effekter var blevet fjernet. Opfølgning revision af Dagestan ledelse Rosprirodnadzor og Dagestan gren af Center for laboratorieanalyser og tekniske målinger i det sydlige føderale distrikt har udstedt positive ordrer i analysen af værker om eliminering.

Alt arbejde energiselskab "RusHydro" og dens filial (Irganayskaya HPP) er underlagt forbedre pålideligheden af de enheder og vagt stationer og for at minimere risikoen for udstyr fiasko. Opdatering af virksomhedens aktiver som den energi og professionelt - en prioritet retning af stationen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.