SundhedSygdomme og betingelser

Mæslingevirus. Skilte, symptomer og konsekvenser af sygdommen

For nylig har lægerne begyndt at tror, der vil snart være i stand til at besejre mæslinger - en virus, der besidder absolut modtagelighed, mange hundrede år forårsagede epidemien og er en væsentlig årsag til dødsfald hos små børn. WHO har været i stand til at reducere dødeligheden af denne sygdom tyve gange og havde planlagt i 2020 helt at eliminere risikoen for infektion i flere regioner underdanige.

Men menneskeheden er ikke på udkig efter nemme måder. Voldsom mode for unge mødre til at opgive vaccination, fremme af den imaginære fare for denne procedure, og simpelthen uansvarlig holdning unge forældre at beskytte deres børn, manglende midler til gratis vaccinationer fra regeringerne i mange lande - alt dette truer helbred og liv for børn og voksne i hele verden.

Hvad er mæslinger

Denne sygdom har været kendt siden oldtiden. Allerede i det niende århundrede blev det kompileret detaljeret klinisk beskrivelse af sygdommen. Men indtil det 20. århundrede, der forårsager mæslinger - en virus eller bakterie, ingen vidste. D. Goldberger og A. Anderson i 1911 var i stand til at bevise, at sygdommen er forårsaget af en virus, og allerede i 1954, isoleret T. D. Enders og Peebles RNA-virus, som er en speciel form af en kugle på størrelse med 120.230 nm og hører paramyxovirusfamilien.

Hvordan får man

Den mæslingevirus har næsten 100 procent smitsom. En person, der ikke har immunitet over for sygdommen (som ikke tidligere er blevet vaccineret og ikke syg) har stort set ingen chance for ikke fange i tilfælde af kontakt med patienten.

Infektion fra en syg person via miljøet videre til alle omkring. Syge siden de sidste dage af inkubationstiden (to dage før udslæt) og fordeler de næste fire dage under vejrtrækning, hoste, nysen (luftbårne) mæslingevirus. Endvidere gennem de nasale mukøse celler i luftvejene, og det kommer ind i blodbanen og påvirker lymfeknuder, blodkapillærer (hvide blodlegemer). Udslæt synes som følge af bortvisnen kapillærer. Dernæst udvikler et syndrom af sekundær immundefekt, også ualmindeligt bakterielle komplikationer.

Det skal bemærkes, at agenten af mæslingevirus ikke kan overleve længe i det fri, objekter og tøj. Selv om der er registrerede tilfælde af infektion gennem ventilationssystemet. Det dør ved omgivelsestemperatur i gennemsnit efter to timer og tredive minutter, fuldstændig mister evnen til at inficere. Straks virus dræbes, når de udsættes for UV-stråling og høje temperaturer. Derfor under epidemien er det ikke nødvendigt at desinficere lokalerne.

Hvem kan få, og når

De største ofre for mæslinger er unge børn i alderen to og fem år. Også i stigende arkivering tilfælde af unge i alderen 15-17 år.

Voksne inficeret med mæslinger er meget sjældnere. Men mest sandsynligt, at det skyldes det faktum, at i voksenalderen ofte allerede har immunitet mod vaccination eller fra tidligere sygdomme.

Re syge af mæslinger umulige. Rapporterede tilfælde kan betragtes som en fejlagtig diagnose ved den første sygdom eller alvorlig krænkelse af det humane immunsystem.

I Rusland, det største antal sager observeret i foråret og vinteren, fra slutningen af november til maj, med intervaller hver to til fire år.

Kan en syg barn

Nyfødte i løbet af de første tre måneder af livet har en varig immunitet lånt fra moderen, hvis hun havde været syg før. Immunitet hos børn, hvis mødre var ikke syg og ikke er blevet vaccineret, er der, og de kan blive syge. Det er også muligt forurening af barnet under fødslen under hendes mors sygdom.

inkubationstiden

Ligesom de fleste sygdomme, en inkubationsperiode i kroppen og ankeret. Den virus ikke manifestere sig udadtil inden 7-17 dage. På dette tidspunkt, startende med 3 dages inkubationsperiode kun ved detaljeret analyse kan findes i milten, mandlerne, lymfeknuder, de typiske store flerkernede celler. Manifesteret udad symptomer først efter reproduktion af virus i lymfeknuderne og få det i blodet.

Mæslingevirus: Symptomer

 • en skarp temperaturstigning op til 38-40,5 grad;
 • tør hoste;
 • fotofobi;
 • hovedpine;
 • siplost eller hæshed af stemmen;
 • svækket bevidsthed, delirium;
 • forstyrrelser i afføringsvaner;
 • mucosal ødem i luftvejene;
 • konjunktivitis symptomer: hævelse af øjenlåg, rødme omkring øjnene;
 • forekomsten af røde pletter i munden - på ganen, den indvendige overflade af kinderne;
 • på den anden dag af sygdommen i mundslimhinden synes små hvide pletter;
 • meget udslæt vises på den fjerde eller femte dag, en egenskab er hendes udseende på ansigt og hals, bag ørerne, så på kroppen og bøjer arme, ben, fingre, håndflader og fødder.

Mæslinger udslæt - en særlig papler omgivet af en plet, og som har en tendens til at fusionere (hvilket er, hvad der adskiller det fra røde hunde, hvor udslæt har nogen ejendom at fusionere). Efter den fjerde dag af udslæt, når virussen er besejret, udslæt gradvist udhule: mørke, pigmenteret, begynder at skalle af. Hyperpigmenteret områder med en udslæt vil forblive anden 1-2 uger.

Mæslinger i børn

En af de mest almindelige og mest farlige børnesygdomme - mæslinger er. Den virus oftest påvirker børn af førskole og tidlig skolealderen.

Før i Rusland vi nedsat produktion af vacciner og startede en gratis forebyggelse af denne virus program og dens komplikationer døde i gennemsnit én ud af fire børn. I dag, vaccinationer er alle relativt raske børn på et år og seks år (i henhold til den nationale vaccinationsprogram). Hvis barnet ikke er vaccineret, er risikoen for at komme i et møde med en bærer af infektion når et hundrede procent. Pode børnene enten ikke bliver syg, eller lider sygdom meget nemt.

Inkubationstiden person er smittet barn kan variere og er i gennemsnit fra 10 til 15 dage. På dette tidspunkt, ingen symptomer på sygdommen ikke er til stede, men to dage før den kliniske manifestation af barnet vil være smitsom for andre.

Oftest lider børn tungt. Det første er der de sædvanlige symptomer på akutte respiratoriske virusinfektioner (ARI):

 • temperatur 38-40 grader;
 • stærk tør hoste;
 • løbende næse;
 • svaghed;
 • manglende appetit;
 • ond drøm.

3-5 dages sygdom begynder at dukke udslæt - lille lyserød, fusionere med hinanden pletter. Hos børn, det sker hurtigt og breder sig i hele kroppen. På det tidspunkt, udslæt vises, kan temperaturen efter en tilsyneladende synlig forbedring begynder at stige igen.

Hos børn to til fem år, mæslinger er især farligt. Spæde barns krop langsomt at klare virussen, og på grund af de forbundne bakterielle infektioner udvikler ofte komplikationer:

 • øreinfektioner;
 • bronchiale lungebetændelse;
 • blindhed;
 • encephalitis;
 • stærk betændelse i lymfeknuder;
 • halsbetændelse.

Det er på grund af disse komplikationer, så det er vigtigt at vise barnet til lægen til tiden og til at bekæmpe sygdommen. Komplikationer ofte begynder at dukke efter et stykke tid efter, at barnet er gået til ændringen.

Mæslinger i voksne

Mæslinger hos voksne - en sjælden sygdom. Men hvis en person, der allerede er inficeret, havde han ikke undgå problemer. Voksne, der er syge efter 20 års hårdt og længe. Den akutte fase af sygdommen kan vare i op til to uger. Oftest sygdommen forårsager en række komplikationer, samt en høj sandsynlighed for yderligere bakteriel infektion.

Former for komplikationer hos voksne:

 • bakteriel lungebetændelse;
 • Mæslinger lungebetændelse;
 • otitis media;
 • tracheobronkitis;
 • lidelser i centralnervesystemet;
 • halsbetændelse;
 • korn (larynx stenose);
 • hepatitis;
 • lymfadenitis (betændelse i lymfeknuder);
 • betændelse i meninges - meningoencephalitis (40% er dødelig sygdom).

Således forstår vi, at mæslingevirus, der, som er almindeligt antaget, er farligt kun for børn, kan forårsage alvorlig sygdom hos voksne og endda føre til invaliditet eller død.

Mæslinger i graviditeten

Det er ikke svært at gætte, at den sygdom, der forårsager så mange problemer ikke let kan flyde hos gravide kvinder. Men den største oplevelse af en vordende mor er muligheden for problemer i barnet. Og ikke forgæves.

Mæslinger er den mere farlig for fosteret, jo lavere gestationsalder. I første trimester hos kvinder med syge sandsynlig 20% af spontan abort, eller, værre endnu, vil sygdommen føre til alvorlig fosterskader (mental retardering, nervesystem, osv ..). Desværre, for at bestemme de fejl i den tidlige føtale ultralyd og selv ved den første screening er simpelthen umuligt, og kvinder ofte tilbyde abort.

Hvis en gravid kvinde blev syg efter sekstende uge, prognosen er meget mere betryggende. På dette udtryk placenta er modnet nok til fuldt ud at beskytte fosteret fra moderens sygdom, så sandsynligheden for problemer i det ufødte barn er ganske lav.

Faren vises igen, hvis mor blev syg lige før fødslen. Ikke kun, at fødslen er det simpelthen ikke vil være nok strøm på grund af en virus, og risikoen for at smitte barnet under passage gennem fødselskanalen er meget høj. Selvfølgelig, læger nu har alle mulighed for at redde barnets liv: og genoplivning, og potente antibiotika. Og mest sandsynligt, vil barnet være i stand til at helbrede. Men hvorfor tage risikoen, hvis der er en måde at beskytte sig selv og sit barn på forhånd? Testes for antistoffer mod mæslingevirus er nødvendig for hver kvinde før graviditeten planlægning. Efter alt, hvis vi nu tage sig af dit helbred og få vaccineret til tiden, sandsynligvis for at blive syg under graviditeten, vil ikke være enkelt.

metoder til diagnose

Oftest er diagnosen baseret på kliniske data efter fremkomsten af den karakteristiske mæslinger udslæt. Men laboratorium kapacitet til at diagnosticere tidligere (eller bekræfte), at bestemme, hvor mæslingevirus. Mikrobiologi tillader isoleret fra blod, slim, mund og næse, virusceller urin på første dag af sygdommen (før fremkomst af udslæt), og selv i slutningen af inkubationsperioden. Under en særlig mikroskop kan betragtes typisk lysende, med inklusioner, kæmpeceller ovale.

Desuden kan patienten have:

 • urinanalyse og blod for at undgå yderligere bakterielle infektioner og komplikationer;
 • specifik blodprøve til påvisning af antistoffer (serologisk analyse for IgG mæslingevirus);
 • bryst X-ray eller brystet røntgenstråler i tilfælde af mistanke om udvikling af mæslinger lungebetændelse.

Men i de fleste tilfælde diagnosticering af sygdommen forårsager ikke medicinske problemer og gjorde ingen ansættelse af yderligere analyser.

Hvordan til at bestemme niveauet af IgG antistoffer til mæslingevirus

Efter kontakt med en patient med mæslinger hver person begynder at huske, om han podede selv, eller måske syg som barn. Og hvis overset, savnede han tid og indpodet sin eget barn? Hvordan finder jeg det? Der er også risici, at vaccinen blev opbevaret korrekt, og derefter en blid virus kunne dø, før de indføres i kroppen.

Nu hver laboratorium kan udføre analysen på antistoffer mod mæslingevirus (IgG). Denne metode giver en hundrede procent sikker på, om en person har immunitet over for sygdommen.

behandling

Specifik behandling for mæslingevirus ikke er til stede. Som med alle virusinfektioner, vil lægen foretage en symptomatisk behandling, lindrer og forebygger risikoen for komplikationer. Typisk ordineret:

 • lægemidler, der reducerer temperatur og lindre utilpashed, smerte, feber ( "Ibuprofen" "Paracetamol");
 • sprays mod betændelse og gurgling med kamille, "chlorhexidin";
 • mucolytics og slimdrivende tør hoste;
 • for at lindre symptomerne på rhinitis og reducere risikoen for udvikling af mellemørebetændelse - vasokonstriktive næsedråber (5 dage) og vask med saltvand;
 • at lindre irritation og kløe udslæt ordineret skylning "Dilaksinom";
 • til behandling af conjunctivitis - "Albucidum" og "Chloramphenicol";
 • at mindske risikoen for blindhed, er patienterne anbefales under hele perioden af sygdommen til at tage vitamin A;
 • i tilfælde af lungebetændelse ordinere antibiotika.

Advarsel! Ved behandling af mæslinger i hvert fald ikke kan bruges "Aspirin", især i behandlingen af børn under 16 år. Dette kan føre til udvikling af Reyes syndrom - HE.

forebyggelse

I en alder af et år alle børn er gratis vaccination mod de tre farligste børnesygdomme (mæslinger, røde hunde, fåresyge). Revaccination mod disse sygdomme udføres i en alder af 5-6 år, foran skolen. Lægerne siger, at vaccinen er veltolereret af børnene, jo mere de gør det kun for raske børn, så risikoen for at få bivirkninger er minimale.

Alle kan nemt være sikker på, at vaccinen virkede. For at gøre dette, efter et stykke tid efter injektionen for at bestå en særlig test. Antistoffer mod mæslingevirus stede i tilfælde af, at udviklede immunitet efter vaccination.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.