SundhedSund kost

Macadamia nut: nyttige egenskaber, smag, brug

Macadamia nødder, nyttige egenskaber, som er varieret, at blive en populær terapeutiske og kosmetiske produkter i de seneste år. Dette anlæg er ganske finurlig og problematiske med hensyn til dyrkning, og dette fik ham betydelige omkostninger. Macadamia nødder, hvis pris er nu omkring $ 30 per kilogram, betragtes som den dyreste i verden. Men folk, der har råd sådanne udgifter, gerne købe dette produkt, og ikke bare fordi det er prestigefyldt og eksotisk. I virkeligheden er denne plante har visse gavnlige egenskaber og anvendes i madlavning og til medicinske og kosmetiske formål.

levested

For første gang denne plante blev opdaget i den australske botaniker Muller familie. Det var ham, der først beskrev denne vidunderlige møtrik og kaldte det til ære for sin ven - kemiker John McAdam. Dette træ hører til familien proteynovyh, og er nu kendt 9 af sin art. Fem af dem vokser kun på den lander i Australien, er de to arter dyrkes kunstigt. Til dato, kan verden tælles, og ikke så mange steder, hvor den vokser macadamia nut (dyrkede). Disse omfatter: Californien, Hawaii, Brasilien og Sydafrika.

Vanskeligheder med at vokse

Et af de største problemer i stigende macadamianødder er, at den fulde træet begynder at bære frugt kun i 7-10 års levetid. Men opnåelsen af en bestemt alder, er træet ikke garantere, at det vil bringe længe ventede høst. Grunden til dette er, at de macadamianødder (en af de mest almindelige navne macadamia) er konstant udsat for fare for at falde under hærgen af havets vind med orkanstyrke.

Men selv i de tilfælde, hvor træet formår at vokse og give en fuld høst, er der flere problemer med indsamling af dets frugter. På højden af macadamia kan nå 15 meter og nå sin top uden specialværktøj er meget let. Nødder selv er dækket med en meget hård skal, som er adskilt fra den tunge frugt. For at disse nødder er ikke kun vanskeligt at indsamle, men stadig meget problematisk at rengøre. Derfor er det dyreste blandt de aktuelt kendte i verden er Macadamia nut. Prisen for det, selvfølgelig, aftager med hvert år, der går, som et stigende antal plantager og voksende produktion af disse frugter, på trods af alle vanskelighederne. Men i gennemsnit et kilo produkt koster den endelige køber i $ 30.

Generel beskrivelse af anlægget

Som vi nævnte, kan modne træer nå 13-15 meter i højden. Blomsterne af denne plante er små nok til at have en hvid til off-white eller lyserød. Når de blomstrer, deres knopper ligne pigge, mens udstråler en let sød smag. Denne lugt tiltrækker bier, som er naturlige bestøvere af planter. Som regel, at frugten fuldt modnes i perioden fra marts til september, men under gunstige betingelser, kan macadamia nut (nyttige egenskaber, som vil blive behandlet af os videre) bære frugt om året. Disse frugter har en næsten perfekt cirkulær form og diameter kan være op til 2 cm.

Hvad det vil sige at smag

Macadamia nødder, der smager minder simple hasselnødder, ofte kritiseret for sin ublu pris. Men sande kendere siger, at denne frugt er lidt sødere og mere aromatisk. Samtidig, dem, der ikke sande gourmeter og kendere af nødder, forstår bare ikke, hvorfor betale store penge for et produkt, der specifikt adskiller sig ikke fra den simple hasselnød. Det er af denne grund, macadamianødder, anmeldelser, som der er forskellige, ofte kritiseret for sin høje pris. Men glem ikke, at dette produkt har en meget høj brændværdi, men har også en rig og nyttig kemisk sammensætning.

Sammensætningen af planter

Macadamia nødder, nyttige egenskaber, som er på grund af sin sammensætning, indeholder en masse næringsstoffer, herunder:

  • fedtstoffer og organiske syrer, proteiner, fibre, kulhydrater;
  • olie;
  • vitaminer (C, E, B1, B2, B5, B6, B 9);
  • sporstoffer (selen, jern, zink, kobber, mangan);
  • macroelements (kalium, fosfor, magnesium, calcium, natrium).

På grund af sammensætningen af frugterne af denne plante har en vis helbredende kraft.

Macadamia nut: nyttige egenskaber

Dette produkt er hensigtsmæssigt at anvende, når vitaminmangel og forebyggelse. Også disse nødder anbefales, når der er en øget risiko for udvikling af kræft. Det menes, at spise macadamia i stand til at slippe af med de migræne og hjælpe i en række sygdomme i bevægeapparatet, såsom gigt og slidgigt. Desuden kan denne møtrik anvendes som et supplement til den grundlæggende terapi ved behandling af angina og meningitis.

På trods af at macadamia er en meget højt kalorieindhold, fedme ernæringseksperter anbefaler at udskifte en håndfuld nødder en fuld måltid. Et meget lille antal macadamianødder kan mætte kroppen med den nødvendige energi og samtidig at nære det alle nødvendige for fuld aktivitet af mikro-og makro. Derudover produktet øger blodcirkulationen i det menneskelige legeme og fjerner overskydende kolesterol, således at de generelle anti-aging processer forekomme.

Macadamia olie, egenskaber og anvendelser, som afviger på sorten, brugt med succes til behandling af forbrændinger af forskellig grad. Evnen til at inddrive huden på grund af det faktum, at sammensætningen af denne olie indbefatter forskellige umættede fedtsyrer, blandt hvilke er palmitinsyre. Som det er velkendt, er det også findes i sammensætningen af menneskehud. Dette er grunden til olie kan fremskynde regenerering af huden og fremmer hurtig heling af forskellige sår og forbrændinger.

Macadamia olie: egenskaber og anvendelser i kosmetologi

På grund af sin evne til at genoprette huden, er dette produkt blevet anvendt med succes i kosmetologi. Olien anses for at være yderst effektiv både i sin selvstændig anvendelse, eller som en del af en række forskellige cremer og masker. Med regelmæssig brug af det i kosmetik for følgende effekter:

  • ansigtshuden er mærkbart strammet, forsvinde og blive mindre mærkbare rynker, udjævner den teint;
  • ved hjælp af en kropsolie massage meget stærkere hud turgor ;
  • anvendelsen af dette middel som en base med tilsætning af forskellige æteriske olier tabt cellulite krop bliver mere stramt.

Det er værd at bemærke, at dette nøddeolie er fremragende til pleje af en meget sart og tynd hud. I kosmetologi, er det med succes brugt til pleje af læber, neglebånd og området omkring øjnene.

Hertil kommer, på grund af sin evne til at øge blodcirkulationen er et naturligt middel bruges til at stimulere hårsækkene med hårtab, og med aktiv hårtab. Olie er også en del af forskellige shampoo, masker og ofte indført i sammensætningen af hårfarver.

Faren til hunde

På trods af, at dette produkt har mange gavnlige egenskaber til den menneskelige krop, vores firbenede venner, nemlig hunde, kan det forårsage alvorlig skade. Som en del af dette produkt indeholder endnu ikke forskning toksin, der krænker hundens krop. Efter en møtrik at blive spist hund kan forværre i en sådan grad, at det er inden for de næste 12 timer kan ikke klatre benene. Dyret tung vejrtrækning og hævelse af ekstremiteterne kan forekomme. Det menes, at efter at hunden forsøger macadamia, er det fuldt restaureret først efter 48 timer. Og hvis dyret formår at spise 5-7 valnødder, så er det sandsynligt, at det vil føre til døden.

Af denne grund, alle fans af denne eksotiske møtrik, der har en hund derhjemme, bør du være yderst forsigtig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.