SundhedMedicin

Måling kropstemperatur: hvor, hvad og hvor nøjagtigt

Biologisk mand er en varmblodet væsen. Dette betyder, at for at sikre den normale fysiologiske processer i kroppen er det nødvendigt at opretholde kroppens temperatur inden for et snævert område. I gennemsnit er det 36,4 ... + 36,8 ° C Raising denne temperatur er kun en halv grad betyder, at kroppens forsvar gik i kamp med en smitsom invasion, eller der er en alvorlig overtrædelse af, hvordan de vitale organer og er udviklingen af inflammation. Sænkning af temperaturen viser også abnormaliteter. Således, måling af human legemstemperatur - den grundlæggende fremgangsmåde til at bestemme om operativsystemet af organismen, uanset om det passer ordentligt.

hvor foranstaltning

Den "rigtige" tilstand af det menneskelige kropstemperatur er konstant og uafhængig af miljøet. På trods af dette, menneskelige organer og væv har forskellige temperaturer. Hvis huden er sund på 29,5, leveren - på 38. Omvendt hjernen er den mest konstante og stabile termiske forhold. Imidlertid bør kropstemperatur måleteknik viser værdien nærmest varmen i de indre organer.

Dette kan opnås med en rektal temperaturmåling, termometeret ved måling element indføres i endetarmen. Men hvis du har diarré, forstoppelse og kritiske dage hos kvinder opnåede værdier er væsentligt forskellige fra de rigtige. Desuden er denne målemetode kontraindiceret ved sygdomme i endetarmen.

Den mest velkendt for os i temperaturmåling krop - et kviksølvtermometer i armhulen. De opnåede værdier er mindre end for rektale målinger, halv grad og mængde + 36,5 ... 37,0.

I Storbritannien og USA legemstemperatur måles oralt (i munden). For at gøre dette, skal du placere den måler termometeret under tungen element. Her er temperaturen større end armhule, 0,3 grader. Målinger mister deres nøjagtighed under inflammation i mundhulen og luftvejssygdomme. Små børn, denne metode er ikke egnet på grund af risikoen for skader.

Godt kendt af alle, "min mors metode" (vedhæftet palme til panden) fundet sin ansøgning i den moderne målemetode bruger infrarød teknologi.

Endelig en sjælden, men temperaturen måles i øregangen, for hvilket alle de samme infrarøde termometre anvendes. Betændelse i øret fordrejer aflæsningerne.

foranstaltningen

På trods af, at verden bevæger sig væk fra kviksølv termometre af indlysende grunde, er de stadig i spidsen med forholdet "pris -. Nøjagtigheden af målinger" De kan udføre armhulen, orale og rektale målinger (de to sidste - med forsigtighed), de er nemme at desinficere. For at få resultatet bliver nødt til at vente 10 minutter.

Hurtigt og sikkert måle temperaturen af elektroniske termometre (også kaldet digital). Men de er følsomme over for fugt i modsætning til glas termometer, give en fejl i de 0,1-0,2 grader, kan billigere modeller ikke skal desinficeres, i det afgørende øjeblik kan tørre ud af batteriet.

Forholdsvis ny er kropstemperaturen måling med infrarøde termometre. Den mest perfekte af dem kræver ikke desinfektion på grund af ikke-kontakt måling. Ideel til børn, fordi de ikke kan klæde sig, få temperaturer i den sovende, og det hele er et spørgsmål om sekunder. Men såvel som elektroniske, de har fejl og meget dyre.

For meget unge opfundet det digitale termometer til at måle legemstemperatur i form af en sut. Han giver de ønskede værdier i 3-5 minutter.

Der er termopoloski baseret på følsomme film. Det nøjagtige tal, men de giver ikke, bare vise, i hvilket omfang temperaturen er. Aflæsningerne er påvirket af hud sved, ligger tæt ind mod kroppen termopoloski.

Hvis målingen kropstemperaturen er unøjagtig, kan du ikke bebrejde enheder og folk, der ikke gør så meget at læse, før du bruger brugsvejledningen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.