SundhedMedicin

Kviksølvtermometer - en trofast og uundværlig assistent

Flydende termometre blev opfundet for længe siden og kan meget vel kaldes "sjældne". Nu er der mange infrarøde og elektroniske enheder, der kan måle temperaturen, men i den moderne verden er der fans af denne simple, moralske forældede, men samtidig ekstremt pålidelige måleenhed, hvis navn er et kviksølvtermometer ...

Dette uundværlige værktøj hos enhver terapeut arbejder år efter år til gavn for vores helbred. Og det er, som det ikke er synd, ved, hvordan man skal svigte os i det mest ubelejlige øjeblik. Det er på dette tidspunkt i arenaen, og vores helt kommer ud. Vi vil fortælle nogle få ord om ham og om hans nærmeste samtidige brødre.

Kviksølvtermometer

En ret præcis og enkel enhed til måling af kropstemperatur. Det er en hermetisk forseglet glasflaske med en kapillær indeholdende kviksølv. Det har en interessant funktion - den maksimale opvarmning er markeret med en kviksølvkolonne, som i sig selv ikke kommer ned. Til dette og fik sit navn "maksimum". Til "nul" er det nødvendigt flere gange for kraftigt at ryste sin pære ned. Kviksølvtermometer respekteres fortjent på grund af høj måling, op til 0,1 grader, en lang række anvendelser og ubegrænset levetid (under de rigtige driftsforhold). Skiller sig også ud for sin lave omkostninger og nem desinfektion. Manglerne omfatter temmelig høj sprødhed og varigheden af målingen i tide. Og da giftigt kviksølv bruges som en indikator for temperatur, hvad betyder det i et kompleks med høj sårbarhed, er det ikke nødvendigt at forklare. På dette tidspunkt er kviksølvtermometeret dårligere end moderne analoger.

Elektronisk termometer

Bruger en følsom sensor, som bestemmer kroppstemperaturen. Meget nem at bruge. Resultatet vises på displayet på en forholdsvis kort tid. Instrumentet udfører typisk målinger i en lang række temperaturskalaer, men den har en temmelig lunefuld mekanisme, og i tilfælde af billige modeller er det svært at desinficere. Batterier skal udskiftes, og selve apparatet har ikke den laveste pris.

Infrarødt termometer

Bruger princippet om at analysere den infrarøde stråling i en menneskekrop, hvis resultat vises på displayet i det sædvanlige format. Det har alle fordelene ved et elektronisk termometer, men detekteringshastigheden er meget højere, og der er mulighed for ikke-kontakt applikation. Sidstnævnte mulighed er ret værdifuld når det kommer til børn eller sovende patienter. På samme tid har den en række mangler, der ikke kan ignoreres:

  • Høj fejl;
  • Manglende evne til at måle på visse steder
  • Regelmæssig kontrol er påkrævet;
  • Unøjagtigheder i øreinfektioner eller følelsesmæssige udbrud;
  • Høj pris.

Hvis det sædvanlige kviksølvtermometer du kan købe hos et apotek, så er det bedre at købe elektronik i specialbutikker. Dette giver dig mulighed for at få den kvalitet, du forventer af en lignende enhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.