Intellektuelle udviklingMystik

Loke Gud: billedet af nordisk mytologi

Gud Loke er en af de mest populære mytiske skabninger af skandinavisk mytologi har været i mange århundreder. Hans karakter foretaget en række bøger, musik, film og endda computerspil. Men de særlige kendetegn ved denne guddom har en masse kontroversielle fortolkninger blandt forskere og mytologi. Grundlæggende oplysninger om Loke findes i værker som "Edda" og "Ældre Edda" skrevet af islandske forfatter Snorri Sturluson i det XI århundrede i form af skjaldedigtning bøger.

Arten og oprindelse

Loke - nordiske gud for brand, bedrag og list. Snorre gav også en fysisk beskrivelse af guddom: han er smuk, kort, tynd, og hans hår har en fyrig rød farve. Dens særlige kendetegn er den skarpe Vid, snu, opfindsomhed, snilde og dobbeltspil, og evnen til at ændre form. På grund af disse kvaliteter esser jætte lov til at leve i Asghar. Denne gud har også flere andre navne: Lodur, Loft og Hvedrung.

Med hensyn til oprindelsen af Loke menes, at hans far var jætte farbaute og mor - Lauwo (et andet navn - Nal). Selv om der ifølge nogle andre forskere, eksisterede Loke før Odin, fordi hans far var kæmpen Ymer, luft og vand Kari Hler - brødre, og gudinden Ran - søster. Det var først senere ildens gud og bedrag indtastet triaden demiurges med Odin og høner. Trods det faktum, at i den moderne fortolkning af den nordiske mytologi fra forskellige kilder angiver, at Thor og Loke - antipoder, i samme Snorri Sturluson Man er venskabsby med gud for bedrag, men det modsatte. Men gud for torden kun periodisk var snedig guddom selskab i visse situationer.

funktion

Meget alsidig tingest afslører guddom mytologi. Gud Loke har mange ønsket kvaliteter, som esser lidt hans narrestreger og mange vender det blinde øje. I mange situationer, han reddede de andre guder, men i de fleste af disse tilfælde, de kom i problemer takket være Loke, der er gemt sit eget skind, eller set nogen fordel. Sinister Gud hjalp esser, giganter og den lange tid, det passede dem alle, især siden begyndelsen af hans udseende i Asgård, Loke var en god som muligt for gud bedrag, hjalp han guderne mange gange. Sammen med den ene deltog han i skabelsen af verden, sammen med andre demiurges pustet liv i træ prototyper af mennesker. Han hjalp guderne til at få eller genvinde en masse skatte. Men senere, bliver mere og mere vred og finde mere dæmoniske natur, gud Loke har fortjent had esser, som hele tiden sloges og skændtes og blev indbegrebet af alt ondt, indtil Ragnarok. Denne guddom var analoge Lucifer i nordiske mytologi.

egeninteresse

Eventyret med Odin og Hernirom beskrevet i "Edda", guden Loke ramt Tiatstsi vendte ørn og forsøger at tage de bedste bit i fødevarer forberedt esser, men klamrede sig til kæmpe, der førte ham til hans hule. Tiatstsi lovede at frigive i bytte for Loke Iduna og dens foryngende æbler, og at takket være hans list og bedrag førte til den gigantiske gudinde. Men esser uden æbler begyndte at alder og tvang Loke til at vende tilbage Idun. Turning falk, synderen var i stand til at vende tilbage til gudinden i Asgård, og fløjet hende TIAC-ørn dræbte de andre guder. Denne sag er den bedst viser, at Loke meste begået handlinger kun på grundlag af deres fordel eller trussel mod hans liv.

The Adventures of Thor

Men det var stadig i forræderisk gud og sådanne handlinger, som kan kaldes uselvisk. Kun takket være sin intelligens, opfindsomhed og snilde tordengud var i stand til at genvinde sin legendariske hammer Mjølner. Thor og Loke gik ind i hulen jætte holder, der stjal en legendarisk våben, under dække af sin brud og hendes tjenestepige. Dodger overtalte kæmpen vise sin forlovede den store hammer, og når Hold viste Mjolnir Thor var i stand til at få fat i håndtaget og besejre kidnapper.

Men der var de to guder og sådan et eventyr, hvor Loke substituerede en hans følgesvend. For at redde hans liv, født jætte bragt Tora lige ind i hule af den gigantiske Gejrrød, Thunder var i stand til at undslippe kun gennem en god gitter.

arv

Ligesom mange guder i mange forskellige pantheons, Loke er også en slags arv. Det menes, at i første omgang var han ikke ondt, da livets ånd. Sammen med sin kone Gluth (Lights) ilden gud Loke var et symbol på arne og hjem. Fra sit første ægteskab havde han to børn - Enmira og Asa. Men mere og mere forbitrede Loke og dæmoniseret. Hans anden kone var jættekvinden angerboda, deres hemmelige ægteskab i Ironwood Jotunheim blev forbudt en, der er endnu mere vred, når han hørte om fødslen af tre børn-monstre: rød og blå Hel frygtelige Fenrisulven og den enorme slange Jörmungand. Man kastede Hel i Niflheim, hvor hun blev gudinde for død, Jörmungand sendt til havbunden, hvor det blev verdens slange, men Fenris tog i første omgang at Asgård, hvor han forsøgte at sætte på en kæde, men ingen har undladt at holde den mægtige ulv, og i sidste ende han blev kastet i underverdenen.

Gud Loke også fødte den legendariske hingst vosminogo Odin Sleipnir. Ved hjælp af sin magt, vendte han hoppen at distrahere hesten Svadilfare hvorved jætte murer lovede esser bygge Asgård på rekordtid, og guderne ikke vil have ham til at betale regningerne. Den tredje og sidste kone, Loke blev Sigyn, fødte ham to sønner, Vali og Narvi (eller Ali og Nari).

Wrath af guderne

På festen for Ægir (kæmpe hav) gud Loke upartisk fordømt esserne i deres mangler og tilstod mordet på Baldur, søn af Odin. For guderne var de sidste dråber. De greb skurken og hans to sønner, vendte Vali til en ulv, som åd min bror, og indvolde Narew bandt Loke til tre sten, og over hans hoved hang den slangegift, som blev dryp på den person skyldig i guddom og bringe ham pinsler i helvede. Sigyn holder en skål, der opsamler giften, så han ikke ramt på hendes mands ansigt. Men når det flød og var nødt til at tømme den, dråber faldt på Lokes ansigt, og hans kvaler rystede meget jord. Og så til Ragnarok, hvor guden Loke kæmpede mod esser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.