SundhedSygdomme og betingelser

Kronisk sphenoiditis - hvad er det? Sphenoiditis: symptomer, diagnose og behandling

Sphenoiditis er en form for bihulebetændelse. I denne sygdom, inflammation involverer en såkaldt kile sinus, som grænser op til bunden af kraniet, carotis og oftalmiske arterier. Denne anatomiske arrangement øger risikoen for spredning af sygdommen til de forskellige afdelinger af ansigtet kraniet, så dens behandling bør ikke overses.

Sphenoiditis. Hvad er det?

Under sfenoiditom henviser til en sygdom, hvor inflammation udvikles i sphenoid sinus mucosa. Denne patologi er relateret til bihulebetændelse gruppe og samtidig er den mest sjældne af dem. Afviger den ikke udtales kliniske billede, så akutte form ofte foregår skjult og bliver kronisk. Hvis tiden til at diagnosticere sphenoiditis, behandling normalt ikke anledning til særlige vanskeligheder.

Sphenoid sinus ligeledes benævnt kernen. Det er placeret i næsehulen og fyldt med luft. I umiddelbar nærhed af det er flere funktionelle anatomiske strukturer: bunden af kraniet, optiske nerver, carotidarterierne, og hypofysen. Inflammation kan spredes fra slimhinden i disse områder, og til at forårsage de tilsvarende symptomer.

Årsagerne til og mekanisme for udvikling sfenoidita

Patogener, der forårsager betændelse i sphenoid sinus-området er respiratoriske virus og bakterier. Blandt de sidstnævnte førende sted streptokokker, Haemophilus influenzae og bakterie kaldet Moraxella catarrhalis.

Alle patienter med diagnosen "SARS" betændte slimhinder sphenoid sinus. I normal immunitet og ingen disponerende faktorer sygdom hurtigt. I betragtning af nogle af de anatomiske træk af sinus, når en svag ødem kan føre til et brud af luft og fluidudstrømning, at begynde at udvikle mucosale bakterier og inflammation skrider hurtigt.

Blandt de prædisponerende sfenoiditu læger omfatter følgende faktorer:

  • Den smalle udløbsåbning sinus.
  • Udtalt krumning af væggene.
  • Tilstedeværelsen af fremmedlegemer.
  • Tumorer, cyster, polypper i sphenoid sinus.

Akut sphenoiditis, som lægegerningen, udviklet under samtidig indvirkning af flere faktorer. Deres elimination fører til helbredelse. Hvis patienten forsømmer behandling, bliver sygdommen kronisk fase af udviklingen.

Den akutte form

Den akutte form af sygdommen normalt udvikler sig i baggrunden af rhinitis. Influenza og andre sygdomme i infektiøse kan også forårsage sphenoiditis. Symptomer og behandling af denne sygdom ligner eller purulent katar.

Patienterne rapporterede udseendet af tykke næseflåd, svær hovedpine, ubehag i nakken. Også i akutte form kendetegnet sfenoidita krænkelse af lugt og skarp temperaturstigning.

Manglende rettidig behandling af inflammation truer med at sprede sig til nærliggende organer, efterfulgt af udviklingen af meningitis eller optisk neuritis.

Den kroniske form

Kronisk sphenoiditis udvikler i mangel af tilstrækkelig terapi, ved selvmedicinering eller forsinkelser i at søge lægehjælp. Overgangen fra en form af sygdommen, til en anden meget hurtigt. Dette skyldes regelmæssig inflammation, skyldes som den patologiske sekretion af sphenoid sinus leveres delvist.

Kronisk sygdom mulighed kan opstå som følge af godartede eller ondartede tumorer forårsager bakterie- og virussygdomme. Under betændelse celler er berørt af den såkaldte bageste etmoidal labyrint. Blandt de mest almindelige symptomer på sygdommen, lægerne er følgende:

  • Smerte og ubehag i occipital regionen.
  • Lugte.
  • Isolering af mucin, som strømmer til den bageste del af svælget.

Eftersom den kroniske form af sygdommen er inflammatorisk karakter, i patienter som den skrider voksende tegn på forgiftning. Utilpashed, vedvarende sløvhed, dårlig appetit - alle disse symptomer kan ledsage patienten i årevis.

sygdomsdiagnosticering

Sygdommen er vanskelig at diagnosticere. For det første, det er yderst sjældent, og mange læger og helt glemme alt om dens eksistens. For det andet, afslører patologien ikke er mulig ved hjælp af rutinemæssige diagnostiske metoder. Plain radiografi afslører andre muligheder bihulebetændelse (sinuitis, ethmoiditis).

Sphenoiditis kan diagnosticeres ved fysisk undersøgelse. Ørelæge normalt afslører tegn på hævelse af slimhinden i munden af sphenoid sinus-området. Vagter og ensidig hals.

De vigtigste metoder til diagnosticering af sygdommen til dato, CT og MR er bihulerne, computeren tomografi er det mest informative undersøgelser udformning. MR er ordineret til patienter med hovedpine og andre neurologiske lidelser natur.

Under høringen lægen normalt siger, de grunde til at udvikle sphenoiditis, hvad det er, hvilken slags sygdom, og efter diagnostisk undersøgelse tildeler passende behandling.

konservativ behandling

De grundlæggende principper for behandling af akutte former af sygdommen er:

  1. Afskaffelse af den agens af sygdommen.
  2. Reducere hævelse af slim.
  3. Forbedring af dræning udledning fra bihuler.

Når udtrykte symptomer på forgiftning patienter viser antibiotikum ( "Zinnat", "Amoksiklav" "cefixim"). Forberedelserne er valgt under hensyntagen til følsomheden af bakterier til dem. Desuden skal betændt slimhinde håndteres med særlig medicin. Sædvanligvis ved at føle sinus sinus kateter til adskillige procedurer kan helbredes sphenoiditis. Hvad er det? Denne procedure involverer flere vaskeopløsninger af næsehulen med et antibiotikum, så længe frigives af hemmeligheden bliver klar.

At fjerne den mucosale ødem to gange anbefales at blive administreret til nasalpassagen gazebind gennemvædet i adrenalin en dag. Også for disse formål anvendes vasokonstriktive dråber ( "Nazivin", "Sanorin" "Nasomet").

En vigtig rolle i behandlingen af sygdomme tildelte behandlingsformer. Specielt designet til at øge kroppens modstand mod infektion lægemidler betydeligt fremskynde genvinding ( "Immodium", "Betaleukin").

I trin rekonvalescens patienter ordineret fysioterapi. Typisk anvendes endonasal elektroforese med et antibiotikum opløsning.

kirurgisk behandling

Kronisk sphenoiditis, hvor symptomerne gradvist bliver en langvarig karakter, kræver kirurgisk behandling. Det har til formål at fjerne de væsentligste årsager til betændelse i sphenoid sinus. I tilfælde af svigt i lægemiddelterapi til patienten og kirurgi er indiceret.

I medicinsk praksis i dag aktivt bruger endoskopiske teknikker, der gør det muligt at løse problemet hurtigt og uden alvorlige konsekvenser. Essensen af operationen består i at give fuld adgang til området af sphenoid sinus, fjerne eksisterende patologier og efterfølgende omstilling slimhinde. Proceduren varer omkring 30 minutter.

Under rehabilitering af næsehulen bør skylles med isotonisk saltvand. For at forebygge udvikling af infektiøse komplikationer hos patienter viser antibiotikum.

outlook

Læger anbefaler på det kraftigste ikke at udskyde besøget på hospitalet for mistanke sphenoiditis. Symptomer identificeret i tide, og den efterfølgende diagnose af sygdommen tillader at vælge den mest hensigtsmæssige behandling mulighed. I de fleste tilfælde, at prognosen for patienter med denne patologi gunstig.

Ved kronisk udgave af sygdommen sandsynlighed for en hurtig genopretning mindre. Selv kirurgi ofte fører kun til kortvarig forbedring. Den endelige kur er observeret i sjældne tilfælde.

forebyggende foranstaltninger

For information om hvordan man behandler sphenoiditis, hvad det er, får vi at vide. Hvordan kan jeg forhindre udviklingen af denne patologi?

Specifik forebyggelse af sygdommen findes ikke i øjeblikket. For at forhindre udviklingen af sfenoidita, læger anbefaler rettidig behandling akut virusinfektion i naturen, ikke at tillade overgangen til den kroniske form. Du bør også være særlig opmærksom på tilstanden af immunsystemet (at tage vitamin komplekser, adfærd hærdning procedurer). Ved tilstedeværelse af disponerende faktorer for sygdommen bør straks fjerne dem, uden at vente på forekomsten af komplikationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.