SundhedMedicin

Korrekt algoritme fra prøveudtagning venen blod

Til dato er det umuligt at forestille medicin uden biokemiske undersøgelser af serum eller plasma, som de gennemførte tests er mere informativt for læger end klager og patient trivsel. Næsten straks efter opkaldet om hjælp i klinikken eller indlæggelse på hospital lægen ordinerer adfærd sådan forskning. Men for at opnå pålidelige data vedrørende patientens helbred er ikke alene baseret på moderne udstyr og høj kvalitet medicinsk laboratoriereagenser. Stor betydning er den korrekte blodprøve fra en vene. Algoritmen manipulation og forberedelse af patienten til hegnet kropsvæsker er af afgørende betydning i diagnosticering og yderligere at bestemme den mest hensigtsmæssige behandling.

Kortlægning Fremstilling

Må ikke umiddelbart efter en samtale med lægen for at flygte til en biokemisk eller laboratorium manipulation plads til bloddonation. Mest sandsynligt, i manipulationen rummet vil ikke tage noget, fordi det er nødvendigt at gå en lille uddannelse til at udføre blodprøvetagning fra en perifer vene. Denne uddannelse algoritme er som følger. På tærsklen før manipulationen ikke bør være meget stram middag.

Mad skal være let og middag - senest den 19. eller 20-tiden om natten. For tung, fed, krydret fødevarer kan ændre biokemiske parametre for blod, som kan føre til forkerte resultater. Hertil kommer, om morgenen, før den egentlige forskning, er det ikke nødvendigt at have morgenmad, fordi blodet giver op på tom mave.

Det nødvendige udstyr til opsamling af blod fra en vene

Afhængigt af hvordan, ved hjælp af udstyret vil blive gennemført blodprøvetagning, kan listen over nødvendige materialer variere så lidt anderledes teknik tegning blod fra en vene. hvor manipulation algoritme forbliver i det væsentlige den samme. Når hegnet med en normal sprøjte behov:

  • årepresse;
  • uld eller vatpinde;
  • antiseptisk (70% alkohol);
  • engangs steril sprøjte;
  • steril medicinsk bakke;
  • servietter;
  • Medicinske arbejdstøj;
  • rør.

Hvis algoritmen udføres ved prøveudtagning venen blod via vakuumsystemet, er behovet for reagensglas og engangs steril sprøjte elimineret. Desuden skal manipulationen rum være til stede: en stol for patienten, køleskab stativer til installation rør.

Generelle regler for udarbejdelse af en procedure blodprøvetagning

Inden du udfører venepunktur opmærksom på det medicinske personale skal informeres algoritme til at trække blod fra en vene. Før der udføres den praktiske del af jer skal vaske dine hænder, er det obligatorisk at overholde reglerne for hygiejne. Derefter skal du sætte på en badekåbe, samt andre beskyttende medicinsk beklædning. Efter det medicinske personale vil være klar til den procedure, i manipulationen værelse er inviteret til en patient. Registrerer retningen af blodprøvetagning, samt lavet til at identificere patientens personlighed. Efter at forklaringen af proceduren, er patienten sidder i stolen, er det nødvendige udstyr fremstilles og overføres til venepunktur procedure.

Forberedelse spillestedet venepunktur

Når alt udstyr fremstilles, sygeplejersken fortsætter til manipulation af blodprøvetagning. Til dette formål oftest bruges ulnar Wien (på grund af sin beliggenhed og tilgængelighed af overfladen). Du skal vælge en foreslået placering for punktering, inspicere det og palperes fartøj. Efter at anvende en årepresse over det forventede sted for punktering. Tovet skal støbes på en sådan måde, at den ikke blev overført af de arterielle blodkar og blodgennemstrømningen i venerne stop. Følgende er at bede patienten flere gange at presse børsten ind i en knytnæve, for at øge blodgennemstrømningen. Hvis en eller anden grund at patienten undlader at klemme sin hånd ind i en knytnæve til den foreslåede lokalitet af venepunktur kan gøre en varm varmepude. Varme vil fremme af vasodilation og blodgennemstrømningen stigning.

Efter desinficere indstiksstedet. At gøre dette med en steril gaze eller en vatpind i en cirkulær bevægelse, fra centrum mod periferien, er forarbejdning af hudoverfladen. Behandling udføres to gange, og vent fuldstændig tørring antiseptisk løsning. Efter behandling palpering af venøse kar ikke foretaget.

Algoritme til blodprøveudtagning fra en vene ved anvendelse af en engangssprøjte

For proceduren, forberede det nødvendige udstyr og åbnede en sprøjte. På samme pakke med sprøjten holdes i den venstre side af det gennemsigtige næse ned selv. En obduktion udføres ved samtidig brud af papiret del af sprøjtens stempel bevægelse af den højre hånd af hans egne. Dernæst uden at fjerne sprøjten fuld af kassen, sætte en nål til injektion. For at gøre dette, skal du tage produktet af stemplet og sidetapperne og indfør nålen. Efter injektionsnål er monteret på spidsen af sprøjten, kan emballagen fjernes fuldstændigt.

Med nålen kommer ud beskyttelsesdækslet og henrettet venepunktur. På tidspunktet for penetration af nålen ind i beholderen rammer fornemmelse forekommer i tomrummet, og den lille mængde blod i sprøjten næse. Kontrol af nålens position udføres ved at trække stemplet, hvor sprøjten veneblod skal flyde. Dernæst et flowchart af en blodprøve fra en vene som følger. Hvis blod ind i stillingen af sprøjten og nålen er fastgjort i forhold til fartøjet, og langsomt fortsatte træk på stemplet, indtil den ønskede mængde blod. Derefter selen fjernes, og sprøjten og nålen fjernes fra beholderen. Scenariet presset punktering steril bomuld eller gaze gennemvædet med antiseptisk opløsning.

Patienten i dette tilfælde bliver bedt om at bøje armen ved albuen. Nål fra sprøjten ind i beholderen udtømmes, og blodet på væggen hældes i et reagensglas. Efter alt blodet vil være i reagensglasset, er sprøjten bortkastes i en beholder med et desinfektionsmiddel. Opsummering af ovenstående, skal det siges, at hvis udført blodprøvetagning fra en vene, algoritmen af handlinger og færdigheder skal arbejdet ud bøde i teori og praksis.

Algoritme til prøvetagning blod fra en vene ved hjælp af et vakuumsystem

Til dato, den tekniske udvikling, herunder inden for medicin, står ikke stille. I stedet for en almindelig sprøjte kan udføres fra venen blodprøvetagning vakuumsystem. Algoritmen er ikke meget anderledes end i blodet hegnet via en sprøjte. Under indsamlingen blod ved hjælp af et vakuumsystem er forberedt til punkteringsnålen og indsætte den i holderen. Gribe patientens underarm med sin venstre hånd på 3-5 cm under den foreslåede lokalitet af injektionsnåle, strammer huden og producere venepunktur. Når nålen indsættes sammen med holderen i en vinkel tilnærmelsesvis til 15 grader.

I tilfælde af kontakt med vene kommer blod i indikatornålen kammer. Derefter gøre installationen rør ind i holderen og venøs blodprøveudtagning fra vakuumsystemet. Algoritme er som følger: fastsætte placeringen nåleholderens og i beholderen, og den højre hånd ved at trykke på bunden af røret er udført for at installere den i holderen. Hvis røret fungerer, efter installation i hendes blod begynder at flyde.

Efter fyldning af røret er fjernet fra holderen. Når blod tegning flere rør nødt til at observere den korrekte fyldning af ordren. Efter afslutning af blodprøveudtagning procedure nålen fjernes sammen med holderen, påføres på punktering steril serviet vædet antiseptisk eller limet baktericid gips.

Reagensglas til blodprøvetagning er mærket i overensstemmelse hermed: de angiver efternavn og navnet på patienten, hans alder og identifikationsnummer. I tilfælde af et automatiseret system til biokemisk analyse rør limet identifikation stregkode. Således algoritmen ser ud fra blodprøvetagning vene vakutaynerom.

Det skal bemærkes, at som i tilfældet med udtagning af blod med en sprøjte, så snart Wien punkteret og blod begynder at strømme ind i sprøjten eller reagensglas, spændingen af selen at være afslappet. Langvarig fastspænding kan medføre ændringer ikke kun protein og elektrolyt sammensætning af blod, men koagulationsparametre og gassammensætning. Gennem første gang, vakuum blodtapning fra en vene, den sekvens af handlinger, der er nødvendige for at finjustere den layout til træning, ikke at begå fejl i processen med faktiske gennemførelse.

Blodprøvetagning hos børn

venøs blodprøvetagning algoritme hos børn er ikke anderledes end hos voksne. Det eneste, der bør overvejes, når udførelsen af denne form for manipulation - at børn er bange for sådanne procedurer på enhver måde. Derfor, hvis blodet er indsamlet fra børn er i gang, er det nødvendigt at tage sig af tilstedeværelsen af distraktioner for barnet (fx lyse og farverige legetøj eller medier paneler). Når du skifter fokus et barn ikke skal betales til de aktuelle begivenheder.

Komplikationer opstår, når man tager blod fra en vene

Der bør lægges særlig vægt under venepunktur til de mulige komplikationer efter indgrebet. For at undgå dem, skal du nøje følge reglerne for aseptisk og antiseptisk, og nøje følge algoritmen venepunktur. Kun streng overholdelse af algoritmen vil bidrage til at undgå hæmatomer og forekomst af infektioner på injektionsstedet.

konklusion

Overholdelse af algoritmen blodprøve fra en vene er nøglen til ikke kun fravær af komplikationer efter venepunktur selve proceduren, men også for at opnå pålidelige biokemiske undersøgelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.