Intellektuelle udviklingReligion

Koptisk tværs - et symbol på egyptiske kristne

Gamle malere til at male de ægyptiske konger og dronninger, ofte afbildet med deres koptiske kors i hænderne. Pharaohs holdt det et symbol på evigt liv for knop, ligesom apostlen Peter holder nøglen til underverdenen.

Hvad er den koptiske Kors

Hver ortodokse kristne er kendt om magt korset, men ikke alle ved, at denne karakter dukkede op på Jorden langt tidligere, end det blev født kristen. Den historie forbundet med oprindelsen af korset, gælder også for hedenskab og kristendom, hinduisme og mayaernes religion ...

Ancient analog af det traditionelle kristne kors, i henhold til de eksisterende kilder anses Ankh - koptiske kors (et symbol, der stadig bruge efterkommere af de gamle koptere), dekoreret med en løkke. Ankh er dekoreret med redskaber og vægge af grave de døde faraoer - egypterne betragtede ham som nøglen, der åbner en verden af de døde.

Denne gamle karakter havde mange navne. Han blev kaldt "nøglen af Nilen", "nøglen af liv", "knude af livet", "bånd af liv" ...

Ideen om evigt liv

Ifølge de antagelser nogle historikere liv "uden for pyramiden", dvs. eksistensen af en parallel verden, ædle egyptere troede hovedformålet med sit ophold i den materielle verden, så en stor del af det jordiske liv egyptiske faraoer har været afsat til forberedelse til døden.

Symboliserer ideen om evigt liv, den koptiske kors i gamle egyptiske religion, forenet to andre vigtige tegn: den "cross" - det liv, og "Circle" - nogensinde.

Hertil kommer, at Ankh, er også et symbol på foreningen af Isis og Osiris, jord og himlen, mandlige og kvindelige, blev tilbedt af egypterne som et helligt tegn for højere intelligens.

Koptiske kors (foto, du kan se på siden), mange er forvirrede med symbolet for Kristus Frelseren, faktisk kors på en løkke symboliserer den egyptiske gud for solen - Ra. Ifølge nogle kilder, tilbedelsen af guden Ra de gamle egyptere udtryk gennem seksuelle orgier, som den samme karakter symboliserede frugtbarhed. Måske er det derfor den anden navn på den koptiske kors - kors livet.

Ifølge forskerne

Nogle egyptologer forskere hævder, at de horisontale linier af koptiske tegn, der danner en løkke, egypterne identificeret med en stigende stjerne, og lodret - med stråler. Den samme linje, ifølge en anden gruppe af ægyptologer, er symbolsk for den mandlige fallos (lodret) og kvindelige livmoderen (loop symboliseret kvindelig fertilitet). Tilsammen udgør disse to elementer blev et symbol på reinkarnation, det vil sige, at kontinuitet i livet.

Koptisk Kors (værdi) gennem øjnene på nutidens troende

I dag er repræsentanter for nogle religiøse samfund (f.eks kristne) tro Ankh symbol på skørlevned og foragt for jomfruelighed, og repræsentanter for en række moderne okkulte samfund bruge billedet af den koptiske kors som sin maskot, spreder det i samfundet på grund af den øgede offentlige interesse i gamle egyptiske pyramider og mumier, og gennem tarotkort. Det samme symbol er ofte brugt som en rock-band-logo.

De fleste kristne samfund anser koptiske Kors uacceptabelt og uforeneligt med kristen moral og tro. Men kopterne, på den anden side, identificerer sig selv som egyptiske kristne. Det er svært at forestille sig en koptisk kirke, hvor ingen vender George Sejr, og martyr Mina. Det er den mest beundrede helgener koptere.

Moderne koptiske kirke

Koptiske kirke som en af de ældste orientalske templer ligger på andenpladsen i antallet af tilhængere, kun overgået den etiopiske. I øjeblikket i Egypten er det hjem til omkring 10 millioner koptere (Egyptens samlede befolkning - omkring 60 millioner mennesker). Vi ved også, om eksistensen af spredt over hele verden koptiske diaspora er anslået omkring 1 million mennesker.

Gammel tradition anvendes på håndled tatovering af et kors moderne koptere udgør det faktum, at deres fjerne forgængere - egypterne og etiopierne - værdsat tro mere jordiske liv. Tatovering gjorde det umuligt selv de meget tanken om at give afkald på deres tilhørsforhold til den kristne tro under forfølgelse.

Uforsonlighed, som moderne slaviske kristne er symboler i det gamle Egypten, forskerne forklare den manglende evne til at forklare betydningen af fundene opdaget under arkæologiske udgravninger, der udføres på Ukraines område, Sibirien og Altai. Især blandt de mange emner statuette af Osiris blev fundet i kronen Atef, bronze kat amulet "hellig øje udzhat" Besa og figurer.

En del af Kristne symboler ...

Koptiske kors, krone billedet af den egyptiske gud, da det viste sig, var ikke fremmed for gamle kristne. Nu er dette overbeviste mange historikere interesseret i symbolikken i det gamle Egypten. Det er svært at tro, men en og samme side af de hellige egyptiske fortolker som et billede på deres gamle gud, og den slaviske Christian ville se ham som deres næste præst-konge.

Billede af den egyptiske Osiris, for eksempel, en slående lighed med Kristi ansigt, og en slående lighed med Jomfru Maria gudinden Isis stadig er hjemsøgt af de egyptiske koptiske kristne.

Ifølge oplysningerne angivet i de lærebog forfatterne S. Gorokhov og T. Christ "Religioner i verden", er der flere grene af kristendommen, som hver har sine egne symboler. Ortodokse kristne bruger en fire-, seks- og otte-takkede kors, de egyptiske kristne - koptiske kors, katolikker og nogle protestanter anerkender kun chetyrohkonechny kors, og gamle troende - kun otte. Men de er alle lige tror på sjælens udødelighed og anerkende eksistensen af himmel og helvede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.