Nyheder og SamfundKultur

Egyptisk kors fra klar til Osiris

Menneskelivet foregår i en verden af symboler. De ledsager os fra charms broderede veste til korset og stearinlys på graven. Emblemer og tegn er til stede i vores ferier og traditioner, kunst og religion. De første tegn var kendt for at gamle civilisationer, men i dag deres betydning kan ikke overvurderes.

Religion de gamle egyptere var en kompleks forgrenet system guddomme, som kunne være udformet i forskellige former. Symboler af Egypten, også er ikke nær så enkelt, som det ser ud sælgerne af souvenirs. I denne artikel vil vi fokusere mere på en af de vigtigste tegn på en gammel civilisation.

egyptisk kors

Grundlaget for de religiøse overbevisninger af indbyggerne i det gamle Ægypten var en tro på sejr over døden, opstandelse og genfødsel til evigt liv. At henvise til de guddommelige sandhed præster brugte deres eget billede. Et symbol på evigt liv, udødelighed blev en hieroglyffer Ankh - egyptisk kors.

Bemærk, at egyptologer anden værdi kan tolkes gamle tegn. De vigtigste behandlinger er:

  1. Symbolet er en kombination af to tidligste tegn - cirkel (personifikation evighed) og cross (personifikation liv).
  2. Ankh symboliserer ham Egypten (oval - Nil-deltaet, korset - selve floden, giveren af livet for indbyggerne i landet).
  3. Kryds med en løkke er enhed af modsætninger, foreningen af himmel og jord, vand og luft, liv og død, forening af mandlige (krydser Osiris) og kvindelige (oval Isis) begyndte, hvilket førte til fødslen af nyt liv.
  4. Egyptisk kors - symbolet på den opgående sol, fødslen af en ny dag.
  5. Ankh - den nøgle, der låser hemmelig viden, dødens porte og evigt liv (i kristendommen blev det brugt som et symbol på nøglerne til porte Paradis, i hænderne på apostlen Peter).

I bred forstand, det symboliserer livet i alle dets manifestationer: eksistensen af en individuel, for hele menneskeheden, guderne; fødsel af et barn; opstandelse og liv efter døden; udødelighed. Derfor - den udbredte brug af ankh i kunsten magi, ritualer, daglige levevis. At fremme sundhed og levetid, beskyttelse mod naturkatastrofer, den egyptiske kors malet på amuletter og templer, der er i væggene i vandingskanaler.

På forskellige billeder holdt guder "Nilen nøglen" i den højre hånd, eller i munden, ofte holdt sine folk som "blæser" en partikel af den guddommelige gnist af evigt liv. Ifølge myten, Isis Ankh bruges til at lave en "limet" fra stykker af Osiris og livlig udødelig. Shape Kernen ansata ( «krydsning med en loop") gav kander flydende tilbud til sjælene af de døde (brød, buketter af lotus og papyrus). Sæt amulet og sarkofager, har guderne givet den døde efterlivet.

Troldkvinder og tryllekunstnere til enhver tid brugt Ankh i deres ritualer spådomskunst, divination og helbredelse. Og det menes, at hans magiske kan rettes kun til gode gerninger: form af et kors med en løkke dirigerer energi end de omgivende mennesker, og op til Gud, og derefter - ned på jorden. Således opererer kraft besværgelser tjener Guds vilje og ikke menneskelige tanker.

Interessant, det springende punkt ansata findes i andre kulturer: et symbol på vand i de nordamerikanske indianere, personificeringen af udødelighed skandinaverne, et tegn på ungdom og frihed fra fysisk lidelse på Maya. Utroligt, "nøglen til liv" findes selv i den berømte statue af en fjern Påskeøen. I religion kopterne (egyptiske kristne) Ankh har været brugt som en traditionel kristen kors. Hippie det symboliseret fred og sandhed.

I slutningen af det tyvende århundrede, de gamle egyptiske tegn pludselig blevet populært igen. Efter udgivelsen af 1983-filmen "The Hunger", hvor vampyrer preying på deres ofre, ved hjælp af en saks, skjult i et vedhæng i form af ankh, det gamle kors med en løkke pludselig blev de vigtigste egenskaber ved subkultur klar. Således fortsætter livet i gamle tegn selv at lege med nye ansigter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.