HjemlighedVærktøj og udstyr

Koaksial rør til kedlen: fordele, ulemper og opsætningsvejledning

Moderne gasfyr - en pålidelig udstyr, som er i stand til at give os ikke kun opvarme huset, men også varmt vand. Men for et velfungerende og ydeevne, skal du installere en speciel skorsten. Det skal straks udføre to hovedfunktioner: iltforsyning til brænderen og udledning af forbrændingsprodukterne ud af lokalerne. Det bruger en koaksialrør. Lad os tale om, hvad det er, og hvad er dens funktioner.

oversigt

Vi vil ikke tale om nogen design af varmeproducerende anlæg. Det er nok til at forstå, at for deres effektive arbejde kræver en skorsten. Der er den samme situation som med den sædvanlige brændeovn. Naturligvis den koaksiale rør til kedlen har en meget forskellig struktur, og dets montering udføres med dens nuancer, som vil blive diskuteret mere nedenfor. Så den centrale element i denne skorsten er, at det fungerer på en "rør i rør". Det betyder, at vi har to rør, en af mindre og den anden større diameter (indre og ydre). Ifølge et af dem i et forbrændingskammer tilføres ilt, og på den anden forbrændingsprodukter udledes i miljøet. En meget effektiv løsning, især hvis vi tager højde for, at en sådan pibe optager meget lidt plads og er indstillet på en enkelt dag.

Om fordelene ved systemet

Koaksial gasrør har en række fordele, takket være som hun har opnået en sådan popularitet. Det første er denne lokalisering af forbrændingsprocessen, som bæres isolerede tilførsel og udledning af luft og henholdsvis forbrændingsprodukterne. Som et resultat er der ingen blanding af oxygen- og gasblandinger. Som følge heraf er det stigende udstyr produktivitet.

En anden fordel - under lufttilførsel til kedlen opvarmes. Dette opnås ved, at det rør, gennem hvilket den kommer ind, udsættes for forbrændingsvarme af affaldsprodukter. Generelt meget effektiv, især i den kolde årstid. Selvfølgelig er det umuligt ikke at tage hensyn til det faktum, at i sig selv skorsten design "rør i rør" har mindre dimensioner i sammenligning med separat installation. Dette reducerer antallet af fastgørelseselementer, og montering kompleksitet er stærkt reduceret.

Lidt om systemets ulemper

Selvfølgelig er der ingen perfekt system, som ikke har ulemper. I vores tilfælde, men der er ulemper, men nogle af dem kan bare ignoreres, fordi de er uden betydning, men andre har til at affinde sig med.

Den største ulempe ved sådanne konstruktioner er, at omkostningerne til sidst 20-40% højere end installation af separate systemer. Et andet problem - det koncentriske arrangement af rørene med varm og kold luft. Du vil sandsynligvis ikke bemærke det tidspunkt prikken over rørene. Det er dannet på grund af ophobning af kondensat frysning og minusgrader. Fight dette kan opnås ved at installere ekstra isolering og afløb. Men alt dette vil yderligere øge prisen.

Godt, den sidste ulempe - begrænset længde koaksialt rør. Det er omkring 4-5 meter. Derfor, hvis din kedel er installeret i nærheden af et vindue eller du kan ikke bringe en koaksial rør eller anden grund, er denne mulighed ikke passer dig.

På de lovgivningsmæssige rammer

Du må forstå, at du ikke bare kan samle op og udføre installation af skorstenen såsom installation af koaksiale rør udføres under hensyntagen til de eksisterende krav og standarder. For eksempel er der en klar regel, der hedder, der gennemfører installationen skorstenen kun kan være gennem taget. Men det gælder ikke for individuel opvarmning, hvor montere koaksial vandret skorsten som muligt. I almindelighed kan den vandrette røggas udstødningssystemet og luftforsyningen kun installeres i private hjem, og for højhuse forsynet med lodret konstruktion, der skulle vokse over taget af bygningen med 1,5 meter.

klassifikationssystemer

Alle moderne koaksiale skorstene er opdelt i interne og eksterne. Først i boliger ikke anvendes. Sådanne konstruktioner er monteret i specielle miner eller gamle skorstene. Men de skal overholde de brandtekniske krav. Hertil kommer, at installationen af sådanne systemer er ofte meget vanskeligere, samt service.

Sådanne mangler er berøvet de ydre koaksiale skorstene. Af den måde, besluttede de at klassificere mere og winterization. Så er isolerede og uisolerede. I områder, hvor temperaturen ikke falder under -10 grader Celsius, kan skorstene ikke yderligere isolere. I andre tilfælde er der en risiko for partiel eller fuldstændig frysning af rør. Derudover er der er individuelle og kollektive skorstene. De førstnævnte er beregnet til vedligeholdelse af gasfyrede kedel, og den anden - for en fleretages bygning.

Den strukturelle sammensætning af materialet og flue

Den koaksiale Systemet er modulært og består af et stort antal komponere elementer. Dette omfatter en adapter til en gaskedel, lige rørstrækninger, forbindelseselementer, såsom koblinger og tees, og meget mere. Men sådanne komponenter som en udvidelse af de koaksiale rør, lægter, kan ikke være bundtet, - de har brug for at re-købe deres egen, hvis det er nødvendigt. Men beslag og tætninger til at sikre styrken og integriteten af systemet, skal være til stede i kittet. Når du installerer et sådant system er det ønskeligt at anvende jumper. De er nødvendige for fastsættelse det indre rør i forhold til det ydre.

Med hensyn til de materialer, der er lavet koaksialrør, oftest er galvaniseret og rustfrit stål, som let modstår høje temperaturer og ikke udsættes for korrosion i lang tid. I nogle tilfælde er det tilrådeligt at bruge varmebestandigt plastic eller aluminium. Ofte den samme for forbrugeren er der ingen forskel, hvilket materiale vil blive gjort til røret, det vigtigste - er at udføre korrekt installation.

Har en skorsten udvalg

I de fleste tilfælde er en koaksialt rør forsynes med varmeanlæg, dvs. med en gaskedel. Det er grunden til næsten alle producenter af varmeproducerende anlæg produceret og denne type skorstene. Installationsvejledningen i indretningen der er et element, der angiver den maksimale længde af skorstenen. Dette skal værdi under ingen omstændigheder kan ikke overskrides. Ellers effektiviteten af udstyret er stærkt reduceret. Hvis røgrøret kører på naturligt træk, dvs. i gryde ventilator er ikke givet, er det indført en parameter såsom en minimumslængde på røret. Hvis du installerer skorstenen mindre i længden, vil trykket være nogen forbrænding produkter forbliver i din lejlighed eller hus. Diameter af rørledningen i pasoplysninger registreres som 100/140, hvor den første værdi - diameteren af det indre rør, og den anden, henholdsvis - det ydre.

Installation af koaksiale rør med sine hænder

Den første ting du skal huske - det er ikke mere end 2 gange i din skorsten. Når systemet vil udføre en horisontal installation, anbring røret skråner mindst 3 grader. Dette er for at sikre, at kondensvandet kan løbe ud på egen hånd. Hvis koaksialt rør i sidste ende forbundet til en fælles skorsten, skal vinklen ændres i den modsatte retning med en forspænding til kedlen.

Den vigtigste fase af arbejdet - at bore huller i væggen. Dette bør gøres med en diamant-udstyr. Men det er tilrådeligt at udføre et sådant arbejde, hvis huset er repareret, da støj og snavs vil være en hel del. Når hullet fremstilles, er det nødvendigt at lægge røret, at isolere det, forseglet. Generelt er der ingen big deal. Den vigtigste ting at skorstenen i sving er blevet godt forseglet. Også glem ikke den mindste hældning, der er nødvendig for udstrømningen af kondensat.

regler systemets installation

Lodrette koaksiale rør monteret på proceduren lettere at horisontalt system. Men for at bringe skorsten på taget er ikke altid muligt. Så hvis du ønsker at koaksial samling er blevet installeret korrekt, skal du følge et par enkle krav.

Så kan du ikke installere systemet under jordoverfladen. Hvis afstanden fra udløbet til jorden mindre end 1,8 meter, monteret deflektor grill beskytter røret mod snavs. Hvis i dit område er der kraftige vinde, er det meget muligt, at kedlen vil gå ud og arbejde på mindre end fuld kapacitet. Ved at installere en tin barriere kan være fuldt ud løse dette problem. Selvfølgelig er det ønskeligt at overlade arbejdet i disse fagfolk, der installerede varmeanlæg, men hvis dette ikke er muligt, da at overholde disse krav, vil du være i stand til at klare på egen hånd.

konklusion

Vi får at vide, at en koaksial rør. Som du kan se, er dette en meget effektiv og effektiv med hensyn til ydeevne og pladsbesparende skorsten. Han hurtigt samlet og fastholdt, at, uden tvivl, er et vigtigt punkt. Hvis der er behov for, kan du installere en forlængerledning koaksiale rør, som let vil øge den samlede længde af skorstenen. Vær især opmærksom på isoleringen, da sådanne systemer ofte er helt frosset. God i det er ikke noget. Jo mere der sker, er i de mest alvorlige frost. Problemet dog er løst hurtigt, men det er bedre at ikke have det. Nu kan du selv bestemme, at bruge et sådant system eller ej. Alle de bedste!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.