LovSundhed og sikkerhed

Klassificering af lokalerne ifølge risikoen for elektrisk stød (PUE og GOST)

Hvis arbejdet er forbundet med strøm, er der altid sandsynligheden for at ramme en person chok. Virkningen af ugunstige miljøforhold forværret af det faktum, at den menneskelige krop er i stand til at give en lav modstand. Og hvis luftfugtigheden rum, er chancen for elektrisk stød forbedret, da menneskelig sved meget godt holder den. Der er en klassifikation af lokaler på farerne for elektrisk stød. Standard giver tre klasser.

Klassifikation af lokaler uden øget fare

I sådanne områder normal temperatur og fugtighed, ingen støv, gulve fremstillet af materialer, der ikke ledende strøm (sædvanligvis træ), er der ingen jordforbundne genstande eller deres antal minimeres. Disse faciliteter tillade brug af elektrisk værktøj med en spænding på 220 volt. Klassificering af lokaler på elektriske risici kan nævnes:

 • lokaler til administrative og administrativt personale;
 • regnecentraler;
 • datterselskab, instrumental og kontrolrum.

Klassifikation af områder med øget risiko

Disse værelser er karakteriseret ved:

 • relativ høj fugtighed over 75%;
 • temperatur med konstant eller periodisk mærke på termometret 35 grader;
 • ledende støv, som er omfattet af ledningerne og den indre overflade af det elektriske udstyr;
 • gulve, lede strøm. De er lavet af materialer som metal, mursten, beton, eller kan simpelthen være jordovn.

Rummet tilhører den højrisiko-kategori, hvis der er mindst én af disse egenskaber. Klassifikation af lokalerne efter risiko for elektrisk stød denne klasse omfatter produktionsfaciliteter af virksomheder med tilknytning til køretøjer, vedligeholdelse og reparation område, termisk, svejsning afdeling.

Klassifikation af faciliteter med særlig risiko

De er karakteriseret ved:

 • overdreven luftfugtighed, der når 100% på grund af kondensat, som dannes i rummet;
 • tilstedeværelse indendørs kemiske aerosoler, den ledende strøm samt dampe, væsker og gasser, som gradvist ødelægger isoleringen og ledende dele af det elektriske udstyr.

Særlig farlig er rummet og mugne som det, sammen med kemiske gasser, kan også ødelægge det isolerende lag. Det er uacceptabelt for fugt at trænge ind i bygningen udefra. Konstant nedbør vil gøre det meget vådt, og derfor yderst farlig. Det betragtes som særligt farligt og sådan et rum, som er kendetegnet ved to eller flere betingelser samtidigt. Denne klassificering faciliteter til elektriske risici relateret til:

 • lagerrum, som lagrer smøremidler og farligt gods ;
 • batteri og maleri kontorer;
 • vaske og dampkammer.

På det område af den placering på den eksterne elektriske anlæg omfattet af klassificeringen af lokaler fare for elektrisk stød. EMP (elektriske installationer) indeholder de grundlæggende krav, der skal opfyldes ved installationen. Område kan indhegnet eller ej. Det er nødvendigt, at elektrisk udstyr er blevet forstærket isolation.

I tilfælde af ødelæggelse af objektet elektrisk strøm nødvendigt at påvirke flammen (ved antændelse) eventuelle brandslukningsudstyr middel. Således er almindeligt vand. Men der er nogle ulemper. Da vand har en høj ledningsevne, bør det ikke anvendes i installationer med en stor tænding spænding. I tilfælde af at slukke råolie Situationen er kompliceret af, at de fortsætter med at brænde på overfladen. I disse tilfælde anvender kemisk skum og pulver.

For at undgå stød er det altid bedre risiko minimeres, nemlig:

 1. Anvendelsen af beskyttende hegn omkring elektriske farlige områder. En sådan beskyttelse vil bidrage til at undgå tæt kontakt med objektet under stress og som følge heraf, for at beskytte mod elektrisk stød.
 2. Brug af låsen er med til at undgå en ulykke, hvis den aktuelle adgangen er begrænset på grund af fejl i udstyret.
 3. For at undgå ulykker til at bruge bærbare jordforbindelse, især hvis arbejdet udføres i åbne områder, hvor der er direkte kontakt med jorden. Jordforbindelse elektricitet direkte, i tilfælde af en situation med øget spænding i jorden.
 4. Overhold de tekniske sikkerhedsforanstaltninger ved hjælp af beskyttende isolation midler (gummimåtter , og så videre. D.).

Reglerne specifik gruppe fremhævet det udførte arbejde under vanskelige forhold. For eksempel i kedler, apparater, skibe, lavet af metal, der er begrænset af bevægelige operatør og dens udgang fra lukkede rum. I denne henseende er der en klassifikation af lokaler med risiko for elektrisk stød. Derfor, for at sikre sikre forhold til de krav, der er højere end i en ekstrem fare områder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.